Hae
Palasia Arjestani

Kolmannen kituviikon ruokapäiväkirja

Oon ollut tällä viikolla tiistaista lähtien lomalla. Ruokahommia oon saanut miettiä ihan rauhassa ja käyttää ruuanlaittoon aikaa just niin paljon kuin huvittaa. Mulla olis muutama uutuuskirja lueskeltavana ja reseptejä niistä testattavana, mutta oon ehtinyt niiden kanssa vasta suunnitteluasteelle. Johonkin tämä aika lomalla(kin) vaan hupenee! Huomasin, että ruokailuvälit pitenee automaattisesti kun vietän enemmän aikaa kotona. Toisaalta taas herääminen, tytön kanssa ulkoilut ja treenit rytmittivät ruokailuita aika hyvin. Treeneissä on ollut deload-viikko menossa eli treenit on olleet huomattavasti kevyempiä tällä viikolla ja mun kohdalla se tarkoittaa  nälän tunteen katoamista. Tytöllä taas tunuti koko ajan olevan nälkä ja sain olla jatkuvasti laittamassa välipalaa ja ateriaa. Isäänsä on tullut mitä ruokahaluun tulee!

Tuntuu, että jaakaappi on ammottanut tyhjyyttään koko viikon, mutta kummasti sieltä on aina revitty tarvikkeet hyviin ja terveellisiin aterioihin. Kaupassa ei ole juurikaan tarvinnut käydä, mitä nyt ihan perusvehkeitä olen sieltä käynyt ostamassa. Vihdoin oon huomannut ettei kaupassakaan tarvitse ravata joka päivä, vaan välillä voi oikeasti käyttää mielikuvitustaan ja syödä mitä kaapista löytyy. Hyvin pärjää vähemmälläkin!

Maanantai

Aamupäivällä 30 min juoksulenkki + 30 min putkirullaussessio.

PicsArt_1426934773524Aamulla leipäset tummasta reissarista. Kaveriksi vettä ja kahvia. // Ennen iltavuoroon lähtöä smoothie banaanista, mustikasta, protskujauheesta ja avocadosta. // Töissä K-kaupan tuoretiskin salaatti, jossa vähän kaikkea. // Töissä välipalana loput salaatista sekä pala tytön synttäreiltä jäänyttä täytekakkua // Illalla kotona Alpron uutta mantelisoijajuggaa.

Tiistai

Open gymissä bar muscle upin treenausta ja mobbausta 1,5 tuntia. Kävellen treeneihin ja takaisin kotiin, yhteensä 5 km.

PicsArt_1426934925671Aamulla leipäset höysteillä, kahvia ja vettä // lounaalla anopin tekemää siskonmakkarakeittoa ja omenaa // välipalana smoothie (ei kuvaa) // HopLopissa tytön kanssa yhteinen hampurilaisateria, josta sain ehkä kaksi ranskalaista.. // Iltapalana Alpron uutta kookoksen makuista soijajuggaa mustikoilla ja cashewpähkinöillä.

Keskiviikko

Illalla pikainen treeni, jossa en saanut oikein mitään aikaiseksi. Kävellen treeneihin ja takas.

PicsArt_1426935235569Aamupalana leipäset höysteillä, mandariini, kahvia ja vettä. // Lounaalla mannapuuroa ja mustikoita // ennen treeniä smoothie // treenin jälkeen riisiä, kanakastiketta, ananasta sekä vihanneksia // iltapalana savuhärkätortun loppu.

Torstai

Ei treeniä. Tytön kanssa ulkoilua sekä iso urakka kirppisvaatteiden järkkäilyä sekä siivoilua kotona.

PicsArt_1426935383015Aamupalalla normileipäset (ei kuvaa) // lounaalla edellisen päivän riisiä ja kanakastiketta // välipalana banaani-ananassmoothie (ei kuvaa) // anoppilassa pottuja ja jauhelihakastiketta // kahvin kanssa dacapo-patukka // iltapalana leipäset ja mandariini.

Perjantai

Illalla parin tunnin setti muscle up-treeniä renkailla ja tangolla, rengasdippejä, käsilläseisontapunnerruksia sekä käsilläkävelyä. Tytön kanssa päivällä tunnin uintireissu.

PicsArt_1426935493831Aamupalalla normileipäset höysteillä, mandariini, kahvia ja vettä. // lounaalla riisiä, kanakastiketta sekä jauhelihakastiketta // treenin jälkeen tattaripuuroa mustikoilla ja lesitiinillä sekä leipäset juustolla ja kananmunalla // jälkkärinä vaniljavanukas // iltapalana mandariinia (ei kuvaa)

Semmonen ruokaviikko takana. Ei mitään elämää mullistavaa tai uusien reseptien testausta. Eilen piti kokeilla yhtä perjantaimätön ohjetta ja tehdä juustokakkua, mutta enpäs ehtinyt. Pullaakin olis kiva leipoa joku päivä! Ihan perusruokaa täällä syödään ja yritän kokkailla mahdollisimman monipuolisesti että tyttökään ei oppisi nirsoksi. Sitä kun on hieman ollut ilmassa…

Ensi viikolla olis kiva ehtiä tekemään vaikka lindströmin pihvejä ja kokeilla jotain uutta munakasta. Haluaisin myös testata uusista kirjoista pari reseptiä ja heitellä niitä teillekin tänne. Kumma miten joillain viikoilla ehtii testailla vaikka mitä uusia reseptejä ja toisilla taas ei kerrassa mitään!

Ootteko te kokeilleet nyt mitään uusia reseptejä tai onko joku odottamassa? Minkälaisia reseptejä toivoisitte minun jakavan täällä?

4 kommenttia

 1. Gunagolu kirjoitti:

  Tänään testattiin juureslettujen reseptiä ja tuli kyl tosi hyviä 🙂 Siihen värkkäilin soijarouheesta täytteen. Toissapäivänä tein kesäkurpitsalasagnea ja se oli myös hyvää 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, kesäkurpitsalasagnea Voiskin taas tehdä. Kiitos muistutuksesta! Mitä tuli juureslettuihin?

 2. paula kirjoitti:

  siis olen niin kateellinen sinun ruokailuista….ostin itselleni ruokaohjelman, jonka tarkoitus olisi hiukan tiukentaa olemustani,enkä saa lainkaan syödä leipää :(.luulin,että saisin syödä enemmän siihen nähden mitä liikun,mutta ei. no näillä mennään ja kuolaan sinun syömisiäsi

  • Jonna kirjoitti:

   Leipä onkin se mikä ekana aina otetaan pois 🙁 Saman homman joutuisin itekin tekemään jos dieetille alkaisin. Onneks ei tartte 😀 Kyllä sä kestät! Heikkona hetkenä tavoite vain kirkkaasti mielessä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *