Hae
Palasia Arjestani

Mustikka-kardemummakakku

Eräänä kauniina sunnuntaina kälyni bongasi lehden sivuilta – olisko ollut Iltalehti – ohjeen kakkuun, jota tahtoi päästä maistamaan. Koska olen kuulemma niin innokas ja taitava leipuri niin sain osakseni suurisilmäisen kostean puoleisen koirankatseen ja pyynnön josko voisin kakkua joku päivä tehdä. Koska rakastan 3 kaverin mustikka-kardemummajätskiä yli kaiken tahdoin itsekin päästä tätä kakkua maistamaan. Eihän se noilla mauilla voisi olla huonoa! Jos en ihan väärin muista niin kakun ohje on Vappu Pimiän käsialaa. Tällä muistilla voin tosin olla väärässäkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kakun taikinaa ei muuten kannata mennä raakana juuri maistelemaan. Se maistuu ihan pullataikinalle ja itse taisin lusikoida suuhuni vähän turhankin monta annosta 😀

Mustikka-kardemummakakku

 • 200g mustikoita
 • 175g voita
 • 2 dl sokeria
 • 4 kananmunaa
 • 4 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 2 tl jauhettua kardemummaa
 • 2 tl vaniljauutetta tai -sokeria
 • 150g creme fraichea, josta puolet kakkutaikinaan
 • voita ja korppujauhoja vuoan leivittämiseen

Kuorrutus

 • 200g Philadelphia-tuorejuustoa
 • 1/2 prk creme fraichea
 • 2 dl tomusokeria
 • 1-2 dl mustikoita koristeluun (tuoreet parhaita, mutta pakastetutkin käy)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten koko ajan. Lisää joukkoon vaniljauute/-sokeri ja sekoita. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kardemumma ja leivinjauhe ja sekoita ne varoen taikinaan, mutta älä enää vatkaa! Lisää creme fraiche ja mustikat ja sekoita. Itse käytin taikinaan jäisiä mustikoita, jolloin ne näkyvät kakussa kivoin sattumina.

Kaada taikina leivitettyyn n. 23 senttiseen vuokaan ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla: jos haarukkaan ei tartu taikinaa niin kakku on kypsä. Kumoa kakku tarjottimella ja anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään sileäksi tahnaksi. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle ja koristele mustikoilla. Huom! Kuorrutteesta tulee melko löysää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAHerkuttele hyvässä seurassa vastajauhetun kahvin kera 🙂

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *