Hae
Palasia Arjestani

Kuivaushuoneessa tapahtuu kummia

 

OI0001701-e1424695597215Mua nyt taas vähän ärsyttää. Ihan tavalliset ja jokapäiväiset asiat, jotka joskus vaan tulvii yli. Meidän talossa on kuivaushuone, suht tilava vieläpä. Sinne mahtuu helposti isokin määrä pyykkiä ja meidän koneellinen vie kolmas osan naruista. Mä laitan aina pyykit siististi, mutta melko tiiviisti jotta muidenkin vaatteet mahtuisivat kuivumaan. Ärsyttää suunnattomasti, että kaikki ei näin tee. Useammin kuin kerran joku talosta on nostellut meidän pyykit aivan narun laitaan päällekkäin (joskus jopa kosteatkin pyykit) ja latonut omansa tilalle. Niin että jokaisen paidan välissä on noin metri. Ja ne kaikki omat pyykit pitää saada just niille tietyille naruille, jotka ovat kuivaimen edessä. Muiden pyykit siirretään härskisti sivuun. Ei tässä mitään. Kyllä mä kestän se jos meidän pyykit on jo kuivia niin se on ihan fine siirtää ne pois, kunhan ei ruttaa niitä. Toissapäivänä mulla palo päreet aivan totaalisesti. Miehellä kun on noin 400 mustaa, mutta kuitenkin erilaista sukkaparia, ja mulla meni sika kauan etsiä jokaiselle sukalle pari ja ripustaa ne kuivumaan. Eikö joku hemmetin aasi ollut taas nostellut meidän pyykkejä narulla ja sekoittanut joka hiivatun sukkaparin! Taas sain lajitella ne 400 sukkaparia….

Toinen asia mikä silloin tällöin vähän käy mun nupin päälle on roskien lajittelu. Juu, luitte ihan oikein 😀 Mä kierrätän oikeasti kaiken mahdollisen, koska se on meidän taloyhtiössä tehty todella helpoksi. On omat kipot lasille, metallille, sekajätteelle, energiajätteelle, pahveille, paperille ja biojätteelle. Mä en ymmärrä miks ihmiset ei viitsi edes sitä vaivaa nähdä, että laittaisivat biojätteensä biopussiin tai sanomalehteen. Joka kerta siellä seassa on muovipusseja. Vai eikö ihmiset oikeasti tiedä ettei muovipussit ole maatuvia? Usein sekajätteeseen on myös laitettu iso kasa lehtiä ja pahveja muovipussissa. Miksi nähdä hirveä vaiva kotona lajitteluun jos ne kuitenkin tunkee väärään paikkaan? En ymmärrä. Ehkä mä olen valveutuneempi kuin moni muu. Ehkä muita ei vaan kiinnosta? Jos ei niin se on kyllä harmillista 🙁

Mites te, kierrätättekö vai ette?

15 kommenttia

 1. Ymmärrän kirjoitti:

  Laita sinne kuivaushuoneen seinälle helevetin iso lappu jossa lukee että ei tarvi lääppiä muitten pyykkejä. Ja roskikselle kans joku huomautuslappunen.

  • Jonna kirjoitti:

   Niin pitäis varmaan tehdäkin.. mieluummin kyllä mainitsin tuosta pyykkijutusta ihan face to face 🙂 Ja rosjiskopeillahan on tosi hyvät ja suuret ohjeet mitä saa laittaa minnekin. Ehkä ihmisiä ei vaan kiinnosta..

 2. piia kirjoitti:

  Eiks teillä oo siellä kuivaushuoneessa varausvihkoo, johon pitäs varata oma kuivausvuoro? Meillä oli kun aikanaan asuttiin kerrostalossa ja hyvin toimi systeemi. Oli iso ja pieni narupuoli ja niihin oli kerrallaan aina 12 tuntia tai vuorokausi asunnon numero piti päivän kohdalle kirjoittaa vihkoon. Tuo on kyllä tosi ärsyttävää, jos joku menee pyykkejä myttäämään tai sotkemaan.

 3. piia kirjoitti:

  Ainiin ja tuosta jätteiden lajittelusta kanssa… Minä kyllä lajittelen pahvit, lehdet, biojätteen, lasin ja metallin. Omassa pihassa on vaan kartonki, sekajäte, biojäte, lehtikeräys ja sekajäte. Metalli ja lasi on vietävä kauppareissulla isompaan kierrätyspisteeseen, mutta en koe sitä kyllä mitenkään työlääksi. Meillä on vain 9 asunnon taloyhtiö, niin hyvin on lajittelu toiminut, mutta ainahan suuremmissa taloyhtiöissä mukaan mahtuu niitä, joita yhteiset asiat ei kiinnosta. Harmittaa vaan niiden puolesta, jotka oikeasti välittävät asioista ja näkevät vaivaa jätteiden lajittelussa.

  • Jonna kirjoitti:

   Ei oo mitään varauskirjaa kuivaushuoneessa. Helpottais hommaa kyllä suunnattomasti!

   Mun mielestä noi kierrätysasiat on tehty niin helpoiksi että luulis ihmisten viitsivän edes vähän panostaa. Mä roudan myös isommat pahvit ostarille, mutta kaikki muut pöntöt löytyy ihan pihapiiristä ja parista eri kohtaa vieläpä!

 4. Leppu kirjoitti:

  On olemassa myös maatuvia muovikasseja mutta vielä harvassa kaupassa johtuen kassien hinnasta ja kestävyydestä,tarvivat vielä tuotekehitystä ennenkuin tulevat laajempaan jakeluun.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo mä oon niitä nähnytkin 🙂 Noi biojätteeseen tungetut on tosin olleet ihan normimuovikasseja. Lidlistä saa muuten parhaat biojätepussit!

 5. MariA kirjoitti:

  Mä kierrättäisin varmaan paremmin, jos asuisin kerrostalossa missä lajitteluroskikset olisivat melkein ulko-oven vieressä. Omakotitalossa ne metallit ja lasit vaan kasaantuvat kun ei jaksa tai muista viedä niitä kahden kilometrin päähän roskikseen 🙁 Sielua riipii, mutta minkäs teet.. Onneksi sentään lehtiroskikset ovat vaan sadan metrin päässä.

  Mä vihaan mustia sukkia! Olenkin kieltänyt miestä ostamasta enää yhtäkään kokomustaa sukkaa missä ei ole mitään tunnistettavaa yksityiskohtaa. Itse en ole saanut aikaiseksi hankkia Supi-sukkapidikkeitä, mutta ne olisivat kyllä ihan pelastus, ne kun voi pistää pesukoneeseenkin. Ainoa vaan että pitäisi ”opettaa” mies käyttämään niitä, tai lähinnä muistamaan että laittaa sukat yhteen sillä pidikkeellä ennen kuin viskaa sukat koneeseen.

  • Jonna kirjoitti:

   Toi onkin vähän hankalaa sit jos kierrätyspiste on kauempana. Kyllä noi lehdet ja pahvit lojuu aikansa meilläkin ennen kuin saan itseäni niskasta kiinni ja vien ne kierrätykseen. Yritän kerran viikossa roudata pahvit,lehdet, metallit ja lasit ja muut sit useammin tai tarpeen mukaan.

   Mun pitää kans hommata sukkapidikkeitä niin ei tartte enää hermojaan menettää mustien sukkien kanssa!

 6. Mimmukka86 kirjoitti:

  Me asutaan kerrostalos ja pestään ja kuivataan pyykituvassa pyykit. Varauskirja toimii pesukoneelle oikein hyvin,mut kuivaushuoneelle ei ole varauskirjaa. Meidän kuivaushuoneessa muiden pyykit lojuu tosi pitkään, 2 päivää ei ole mikään ihme.
  Ja sitten omat pyykit ei mahdu kuivumaan,kun sattuu olemaan oma pyykivuoro!!!! 🙁
  Mulle ei tulis mieleenkään pitää päivä tolkulla omia pyykejä kuivaushuoneessa,vaan haen ne aika pian pois,kun ovat kuivuneet.
  Pyykit kuivaa muutamassa tunnissa,niin en ymmärrä miksi pyykkejä pitää pitää kuivaushuoneessa päivätolkulla,kun muutkin tarvitsevat kuivaushuonetta.

  • Jonna kirjoitti:

   Varauskirja olis hyvä juttu meillekin. Näkis ainakin millon voi pyykkinsä sinne viedä ja kun huolehtii ne ajoissa pois niin ei ole kukaan räpläämässä ja siirtelemässä niitä. Me pestään yleensä pyykit illalla ja haetaan ne sit aamulla. Hyvin kuivuvat yön aikana! Joo ja on täälläkin niitä joiden pyykit lojuu päivätolkulla narulla…

 7. Outi kirjoitti:

  Supi sukkapidikkeet on maailman paras keksintö! Ku ottaa likaset sukat pois jalasta niin pidikkeeseen kliklik ja sit koneeseen ja koneesta narulle pidikkeeestä roikkumaan ja sit kuivana sukkakoriin! Toimii meillä 🙂

 8. Anni kirjoitti:

  Meilläpäin biojätteet POLTETAAN ihan systemaattisesti, joten se yksi muovipussi tai pari ei haittaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä en itseasiassa tiedä poltetaanko täällä, mutta jos jokaisessa astiassa on pari muovipussia niin poltettavien pussien määrä nousee melkoiseksi 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *