Hae
Palasia Arjestani

Kokkaushaaste: Pehmeän tulinen chili-bataattikeitto

OLYMPUS DIGITAL CAMERAYhteistyössä Alpro

Tämä resepti on toteutettu Alpron kokkaushaastetta varten. Sain haasteeksi keksiä jonkin alkupalan tai alkuruuan, jossa käyttäisin Alpro Natural makeuttamatonta. Samaan aikaan joku toinenkin bloggaaja tuolla jossain valmistaa alkupalan samasta tuotteesta. Jännää! Mä tykkään henkilökohtaisesti paljon keitoista alkuruokana ja siitähän se ajatus sitten lähti. Olen viime aikoina tehnyt ja syönyt paljon erilaisia keittoja ja chili-bataattikeitto on ehdottomasti mun suosikki! Makea bataatti ja tulinen chili ovat lyömätön pari, joten en edes harkinnut muita vaihtoehtoja tähän reseptikilpailuun 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPehmeän tulinen chili-bataattikeitto (3-4 annosta)

 • 1 iso bataatti
 • 1/2 kasvisliemikuutio (luomu)
 • 1 iso sipuli
 • 1/2 yksikyntisestä valkosipulista
 • 1 punainen chili
 • nokare voita paistamiseen + loraus oliiviöljyä
 • 1-2 tl suolaa (maun mukaan)
 • mustapippuria
 • cayennepippuria (jos chilin tulisuus ei riitä)
 • 1 dl Alpro natural makeuttamaton
 • 1 pala Tummaa Reissumiestä tai muuta tummaa leipää

Kuori ja pilko bataatti. Laita bataatit kattilaan kiehumaan ja murustele keitinveteen puolikas kasvisliemikuutio. Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne yhdessä chilin kanssa. Ruskista chili ja sipulit voissa + lorauksessa öljyä bataattien kiehuessa. Nosta sivuun odottamaan. Pilko tumma leipä pieniksi paloiksi ja paista voissa rapsakaksi. Nosta sivuun odottamaan.

Tarkista bataattien kypsyys haarukalla. Jos haarukka uppoaa niihin hyvin, ovat bataatit kypsiä. Kaada keitinliemi talteen, jätä pari senttiä kuitenkin kattilan pohjalle soseutusta varten. Lisää sipulit ja chili bataattikattilaan ja soseuta kaikki sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi. Lisää keitinlientä, kunnes olet saavuttanut haluamasi paksuuden. Jätä keitto tässä vaiheessa vielä aavistuksen verran paksuksi. Lisää suola ja mustapippuri ja sekoita hyvin. Tarkista maku. Jos tulisuus ei riitä niin lisää hieman cayennepippuria. Lisää lopuksi Alpro natural makeuttamaton ja sekoita vielä tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää mausteita, jos tarve vaatii.

Kaada chili-bataattikeitto kulhoihin, koristele Alpro natural makeuttamattomalla ja ripottele päälle vielä rapeat leipäpalat ja halutessasi vielä hieman tuoretta chiliä. Herkuttele <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPs. Tiistaina tarvitsen teidän apuanne äänestämään mun resepti voittoon 😉

8 kommenttia

 1. Mimmukka86 kirjoitti:

  Oi, ihanasti koristeltu keitto! 🙂

 2. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Tosi herkullisen näköinen 🙂

 3. sanni kirjoitti:

  Varmasti tosi herkullinen keitto, kauniisti aseteltukin!
  Äänestin tätä reseptiä facebookissa ja pakko kyllä joku päivä tehdä itsekin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos äänestä! Ite tykkään tästä keitosta todella paljon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *