Hae
Palasia Arjestani

Mökkikeittiössä: Mariannejuustokakku

Voitin joku aika sitten työkaverin kanssa Fazerin kilpailussa herkkukorin. Siinä oli karamellien ja suklaan lisäksi myös leivontaan tarkoitetut pussukat keksimurua ja marianne crushia. Päätin saman tien, että otan ne mukaani mökille ja teen siellä mariannejuustokakun. Olen tämän tyyppisen tehnyt joskus aikaisemminkin, mutta en löytänyt ohjetta mistään. Selailin aikani netistä sopivia reseptejä ja lopulta päädyin Baking my dream cakes-blogin versioon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMä en tykkää kauhean makeista juustokakuista ja tykkään, että niissä saa maistua reilusti tuorejuusto. Minttusuklaan mausta tykkään missä vaan, joten jo aineslistaa tavatessani tiesin, että tulen tykkäämään tästä kakusta. Enkä muuten ollut väärässä! Aivan ihana minttusuklainen juustokakku täynnä sitä ihteensä. Ei hirveää sokerimäärää tuomassa makeutta vaan juuri oikeita aineksia. Pohja olisi kyllä ollut parempi jos sen olisi murskannut kaurakekseistä. Tuo keksimuru ei jostain syystä oikein puhutellut.

Fazerin keksimuru & marianne crush

Fazerin keksimuru & marianne crush

Mariannejuustokakku

Pohja

 • 200g kaurakeksejä (tai pussillinen keksimurua)
 • 50g voita

Täyte

 • 2,5 dl Floran vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
 • 2 pkt eli 400g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
 • 1 pkt Philadelphia Marabou suklaatuorejuustoa
 • 1 pss Marianne crushia
 • 6 liivatelehteä
 • 0,5 dl vettä

Jos teet pohjan kekseistä niin murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Yhdista voi ja keksumurut ja sekoita hyvin. Vuoraa n. 24 senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita sen joukkoon tuorejuustot sekä marianne crush. Kiehauta 0,5 dl vettä pienessä kattilassa ja liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Lisää liivatteet ohuena norona muun täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään 3-4 tunniksi tai mielellään yön yli.

Koristele kakku ennen tarjoilua esim. suklaarouheella ja konvehdeilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8 kommenttia

 1. mikaela kirjoitti:

  UUU kiitti! Teempäs tämän äidille sunnuntaina ^_^

 2. Minna-Maria kirjoitti:

  Kiitos vinkistä! Ajattelin itse kokeilla seuraavaksi tätä kakkua: http://www.laitilankanatarha.fi/reseptiblogi/-/blogs/gluteeniton-smoothiekakku Vaikuttaa hauskalta idealta! Proteiinikakku ilman maitoa ja gluteenia.

 3. Mimmukka86 kirjoitti:

  Tää kuulostaa hyvältä! Ja on helppo kakku!
  Ihanat kakku-kuvat, varsinkin tuo metsäisyys sopii kuviin tosi hienosti! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Oli kyllä tosi helppo tehdä ja mielettömän hyvää 🙂 Mökillä on kiva kuvailla kun ympäristö on ihan erilainen kuin täällä kotona.

 4. Outi Karita kirjoitti:

  Oi, varmasti hyvää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *