Hae
Palasia Arjestani

Jauhottomat suklaamuffinssit

Perjantaina teki mieli jotain suklaista, mutta kuitenkin terveellista. Olen joskus jossain törmännyt jauhottomien muffinssien ohjeeseen ja aloin etsiä sellaisten ohjetta pinterestin kautta. Näihin muffinsseihin tulee vain viisi raaka-ainetta eli ne ovat todella helppoja tehdä! Ainoa miinus on niiden jäähtymisen odottelu 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJauhottomat suklaamuffinssit (8 muffinssia)

Gluteeniton, maidoton, sokeriton

  • n. 2 dl maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
  • 2 kypsää banaania
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • 1 tl Stevia Sweet Crystalia
  • 0,75 dl tumaa kaakaojauhoa

Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Kaavi pari kertaa myös blenderin seinämille jäävät ainekset taikinan sekaan ja blendaa tasaiseksi. Nostele taikina kahdeksaan muffinssivuokaan. Itse käytin silikonista muffinssivuokaa. Paista muffinsseja 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuoasta poistamista. Säilytä jääkaapissa (säilyvät muutaman päivän).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERANämä muffinssit ovat ihana kosteita ja makurikkaita. Jos jotain muuttaisin niin tahtoisin näistä entistä enemmän suklaiset ja vähentäisin banaanin makua.

Alkuperäinen resepti: My whole food life.

13 kommenttia

  1. Anu kirjoitti:

    Täytyy oikaista että ohjeessa kerrottava ”säilyy muutaman päivän” on suurella todennäköisyydellä täysi valhe. Suoraan pelliltä mahaan, epäilisin.

    Mutta siis hyvän näköisiä. Kokeiluun.

  2. maire kirjoitti:

    Ryntäsin keittiöön testaamaan ennen kuin olin edes lukenu valmistusohjeosiota loppuun. Mutta tähän pätee musta sama kuin kaikkeen leivontaan – taikina on parempaa!!! Nam. Petollisen hyvää. Vai keksitkö poikkeuksen?

    • Jonna kirjoitti:

      Jep, näin se yleensä on.. no leipätaikina ei oo niin hyvää kuin valmis tuotos 😉

  3. Miyjo kirjoitti:

    Voisko vaahterasiirapin vaihtaa vaikka hunajaan, tulisiko hyviä?:p

  4. Gunagolu kirjoitti:

    Kokeiluun menee meilläkin, vaikuttaa hyvältä ohjeelta 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Kerro sit mitä tykkäsit 😉

      • Gunagolu kirjoitti:

        Tein näitä tänään ja tuli kyl tosi hyviä 🙂 Muokkasin hieman reseptiä eli käytin makeutukseen pelkästään hunajaa ja lisäsin 1,5rkl psylliumia kun mun muffinssinteko-taidoilla ne aina hajoilee käsiin. No nyt ei hajonnut 😀

  5. L kirjoitti:

    Ihania muffinseja! Laitoin joukkoon vähän mantelijauhoja kun en kehdannut (takamus ei antanut myöden) laittaa tuota määrää maapähkinävoita :DD tuli oikein hyviä! Kiitos ohjeesta.

    • Jonna kirjoitti:

      Hitsi, hyvä keksintö! Vois kokeilla itsekin mantelijauhoja näihin 🙂 Nerokasta!

  6. Lenni kirjoitti:

    Mä oon aina paininut sen kanssa, että mutakakusta ei tuu mutaisia. Tää jauhottomuus oli selvästi taattu ratkaisu mutaisuuteen! 😉 Vielä kun sais perheen muut ennakkoluuloiset kokeilemaan näitä, hahhah!

    http://donoteatsnow.blogspot.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *