Jauhottomat suklaamuffinssit
Perjantaina teki mieli jotain suklaista, mutta kuitenkin terveellista. Olen joskus jossain törmännyt jauhottomien muffinssien ohjeeseen ja aloin etsiä sellaisten ohjetta pinterestin kautta. Näihin muffinsseihin tulee vain viisi raaka-ainetta eli ne ovat todella helppoja tehdä! Ainoa miinus on niiden jäähtymisen odottelu 😀
Jauhottomat suklaamuffinssit (8 muffinssia)
Gluteeniton, maidoton, sokeriton
- n. 2 dl maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
- 2 kypsää banaania
- 0,5 dl vaahterasiirappia
- 1 tl Stevia Sweet Crystalia
- 0,75 dl tumaa kaakaojauhoa
Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Kaavi pari kertaa myös blenderin seinämille jäävät ainekset taikinan sekaan ja blendaa tasaiseksi. Nostele taikina kahdeksaan muffinssivuokaan. Itse käytin silikonista muffinssivuokaa. Paista muffinsseja 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuoasta poistamista. Säilytä jääkaapissa (säilyvät muutaman päivän).
Nämä muffinssit ovat ihana kosteita ja makurikkaita. Jos jotain muuttaisin niin tahtoisin näistä entistä enemmän suklaiset ja vähentäisin banaanin makua.
Alkuperäinen resepti: My whole food life.
Täytyy oikaista että ohjeessa kerrottava ”säilyy muutaman päivän” on suurella todennäköisyydellä täysi valhe. Suoraan pelliltä mahaan, epäilisin.
Mutta siis hyvän näköisiä. Kokeiluun.
Haha, saattaahan siinä niinkin käydä 😀
Ryntäsin keittiöön testaamaan ennen kuin olin edes lukenu valmistusohjeosiota loppuun. Mutta tähän pätee musta sama kuin kaikkeen leivontaan – taikina on parempaa!!! Nam. Petollisen hyvää. Vai keksitkö poikkeuksen?
Jep, näin se yleensä on.. no leipätaikina ei oo niin hyvää kuin valmis tuotos 😉
Voisko vaahterasiirapin vaihtaa vaikka hunajaan, tulisiko hyviä?:p
Ihan varmasti tuli! Kokeile ihmeessä 🙂
Kokeiluun menee meilläkin, vaikuttaa hyvältä ohjeelta 🙂
Kerro sit mitä tykkäsit 😉
Tein näitä tänään ja tuli kyl tosi hyviä 🙂 Muokkasin hieman reseptiä eli käytin makeutukseen pelkästään hunajaa ja lisäsin 1,5rkl psylliumia kun mun muffinssinteko-taidoilla ne aina hajoilee käsiin. No nyt ei hajonnut 😀
Jee, kiva kuulla! Hunaja sopii näihin varmasti tosi hyvin 🙂
Ihania muffinseja! Laitoin joukkoon vähän mantelijauhoja kun en kehdannut (takamus ei antanut myöden) laittaa tuota määrää maapähkinävoita :DD tuli oikein hyviä! Kiitos ohjeesta.
Hitsi, hyvä keksintö! Vois kokeilla itsekin mantelijauhoja näihin 🙂 Nerokasta!
Mä oon aina paininut sen kanssa, että mutakakusta ei tuu mutaisia. Tää jauhottomuus oli selvästi taattu ratkaisu mutaisuuteen! 😉 Vielä kun sais perheen muut ennakkoluuloiset kokeilemaan näitä, hahhah!
http://donoteatsnow.blogspot.fi/