Hae
Palasia Arjestani

Last chance (+arvonta)

Olen täysin kyllästynyt temppuilevaan olkapäähän ja otin asian esille tiistaina treeneissä. Hetken treenikaverin kanssa juteltuani tuli selville, että hänelläkin on ollut olkapäiden kanssa samanlaisia ongelmia. Syyksi oli paljastunut liian kireät lihakset olkapään ympärillä. Siltä istumalta varasin huomiselle ajan osteopaatille ja aloitin mobbailemaan olkapäätä ja sitä ympäröiviä lihaksia entistä enemmän. Mullahan on melkeinpä aina ollut hieman eteenpäin kääntyneet olkapäät ja punttiaikoina ne vasta kireällä olivatkin! Empä yhtään ihmettelis vaikka vika löytyiskin näin ”läheltä”…

Processed with VSCOcam with c1 preset

Osteopaatilla käynti on oikeastaan mun viimeinen oljenkorsi. Jos tästä ei ole apua niin sit lääkäriin, ultra, röntgen ja kortisonipiikki. Näistä olen jo alustavasti keskustellut lääkärin kanssa. En vaan millään haluaisi kortisonia pistättää. Vaikka pistelen ihmisiä ammatikseni niin jo ajatus piikistä mun olkapäässä kauhistuttaa. Enkä kyllä muutenkaan halua tunkea kroppaani mitään ylimääräistä. Lääkkeitäkin olen jo pienen elämäni aikana syönyt ihan riittävästi, joten niistäkin haluan pysyä mahdollisimman kaukana niin pitkään kuin pystyn.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Treeneissä harjottelin pistoolikyykkyjä ja huomasin, että koko mun vasen puoli kropasta elää ihan omaa elämäänsä. Oikealla jalalla pistoolit onnistuu ihan ongelmitta, mutta vasemmalla ei. Vasemmalla jalalla pääsen ehkä kyykyn puoleen väliin asti, kun taas oikealla syväkyykkyyn. Vasemman jalan nilkka ja pohje on törkeän kireällä ja oon niitä huoltanut nyt monta kertaa päivässä. Tiedä vaikka koko olkapäähommakin lähtee tuolta nilkoista. Koko akka on ihan toispuoleinen 🙁

PicsArt_1435223644584

Mitä jälleen (ehkä) opimme? Lihashuoltoa, lihashuoltoa ja vielä lisää lihashuoltoa! Omatoimista paljon ja lisäksi hierontaa ja osteopatiaa. Mä niin toivon, että vika olis näinkin pieni ja pelkällä lihashuollolla tulisin taas kuntoon. Wish me luck!

Teille, jotka olette noista Tafferin rannesiteistä kyselleet, onkin nyt mahdollisuus voittaa itselle sellaiset! Mä olen jokusen kuukauden päässyt rannesiteitä testailemaan ja nää on kyllä yhdet parhaista ikinä. Tukee todella hyvin rannetta, mutta eivät ole ikävän tuntuiset kädessä. Helppo laittaa ranteeseen ja löysätä sekä kiristää tarpeen mukaan. Materiaali miellyttävää ja kestävää. Sinun tehtävänäsi on kommentoida nimimerkillä tähän postaukseen Missä liikkeessä tarvitset treeneissä rannesiteitä ja olet mukana arvonnassa! Arvon yhteistyössä Tafferin kanssa yhden parin rannesiteitä ja arvontaan on aikaa osallistua sunnuntaihin 28.6 klo 18 asti. Onnee arvontaan just sulle 🙂

Huomaathan, että arvottavana on nimenomaan rannesiteet eli rannetuet, ei vetoremmit!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

60 kommenttia

 1. prinsessa kirjoitti:

  Mave! Oon säälittävä rimpularanne.. 😀

 2. KaD kirjoitti:

  Käyttäisin rannesiteitä pääasiassa punnerrusliikkeissä (penkki, pystypee). Tarvisen tukea lähinnä, kun käytän suurempia painoja. Rannesiteet olisivatkin oiva tapa saada lisätehoa treeniin, eikä sattuisi ranteeseen. 🙂 toivotaan, että onni suosisi.

 3. tiippa kirjoitti:

  pystypunnerrus tangolla ja penkki :p

 4. Taru kirjoitti:

  No tarvitsisin noita melkein joka liikkeessä! Yliliikkuvat nivelet, on tärkeää pitää ranne kontrolloidusti suorassa ettei taivu yli ja aiheuta näin kipuja, tulehduksia ym.

 5. Nea kirjoitti:

  Penkissä (+ variaatiot) ja pystypunnerruksessa! 🙂

 6. Pauliina.K kirjoitti:

  Ehdottomasti käyttäisin mavessa ^_^

 7. Aino kirjoitti:

  Nätsi eli tempaus! painonnosto jotenkin ottaa koville hentoisiin ranteisiini 🙂

 8. Sabina kirjoitti:

  Mavessa ja pystypunneruksissa, tai varmaan kaikissa punnerrusliikkeissä.

 9. Tea kirjoitti:

  Onpa kurjaa! Mulla taas ongelmana oli/on (vaihtelee) oikean jalan polvi, se on semmonen jähmeä tai oikeastaan se tunne on takareidessä, joka johti lantion virheasentoon etukyykyssä. Itse en tätä huomannut vaan mun pt sanoi, että huomattava ero miten lantio työnty eteen oikealta puolelta.
  Mä kävin jäsenkorjaajalla, joka korjas ne virheasennot! Kävin hierotuttamassa jalat myös pari kertaa auki ja oli ihan jäätävää, mutta helpotti huomattavasti! Mä luulin et vasen puoli ollut aina kireempi, mut selvis et kyllä se on se oikea puoli, joka on, vasen puoli aukes selvästi helpommin kun oikea oli vielä semmonen et ei ottanut niin hyvin vastaan hierontaa kun oli niin jumissa. Tsemppiä! Ja tosiaan täytyy itekkin taas muistaa se kehonhuolto kuinka tärkeetä se oikeesti on!
  Niin ja rannesiteitä varmaan testaisin mavessa!

 10. Tea kirjoitti:

  Onpa kurjaa! Mulla taas ongelmana oli/on (vaihtelee) oikean jalan polvi, se on semmonen jähmeä tai oikeastaan se tunne on takareidessä, joka johti lantion virheasentoon etukyykyssä. Itse en tätä huomannut vaan mun pt sanoi, että huomattava ero miten lantio työnty eteen oikealta puolelta.
  Mä kävin jäsenkorjaajalla, joka korjas ne virheasennot! Kävin hierotuttamassa jalat myös pari kertaa auki ja oli ihan jäätävää, mutta helpotti huomattavasti! Mä luulin et vasen puoli ollut aina kireempi, mut selvis et kyllä se on se oikea puoli, joka on, vasen puoli aukes selvästi helpommin kun oikea oli vielä semmonen et ei ottanut niin hyvin vastaan hierontaa kun oli niin jumissa. Tsemppiä! Ja tosiaan täytyy itekkin taas muistaa se kehonhuolto kuinka tärkeetä se oikeesti on!
  Niin ja rannesiteitä varmaan testaisin mavessa! 🙂

 11. Henriikka kirjoitti:

  Tarvitsisin siteitä työnnössä ja tempauksessa. 🙂 Toinen ranne on herkkä rasitukselle (oon saanut jännetuppitulehduksen jopa kutomisesta kerran :D). Mulla on sellaiset tavalliset rannetuet, mutta ne on liian jäykät crossfit-treenaamiseen. Kämmenien suojaksi tilasin tafferilta muovilärpäkkeet itselleni ja miehelle ja on ollut kyllä tosi hyvät. Aina kun ei ehdi eikä jaksa alkaa säätää magnesiumin kanssa treeneissä ja mun herkät kädet ei sitä muutenkaan kestä kauhean hyvin.

 12. Heidi K kirjoitti:

  Erittäin yliliikkuvien nivelten vuoksi tukea tarvitsen lähes kaikissa liikkeissä, jotka kohdistavat painetta ranteisiin :/

 13. JakeHenna kirjoitti:

  Oisit kysyny missä liikkeissä en käytä rannesiteitä 😀
  No joo eli tempaus, työnnöt, etukyykyt, handstandhommelit vaatii aina tukea 🙂

 14. JenniJii kirjoitti:

  Samankaltaisten ongelmien kanssa painii tämäkin crossfittaaja. Mä sain olkapäähän avun fysioterapiasta, kun irroteltiin kireitä lihaksia. Varsinkin ylimmän kylkiluun irrottelu oli melkoista herkkua. Not. Mutta auttoi kuiten. Ja minäkin olen samalla tavalla toispuoleinen pistooleissa..

  Rannetukia mä tarvitsen eniten jerkissä, shoulder pressissä ja push pressissä. Toki myös penkissä, mutta sitä tulee tehtyä melko harvoin…

 15. Outi kirjoitti:

  Punnerrusliikkeissä nuo rannetuet tulisivat enemmän kuin tarpeeseen. Ovat itse asiassa olleet ostoslistalla jo pidempään, en vain ole vielä saanut aikaiseksi. Katsotaan josko arpaonni suosisi. 🙂

 16. Adalmina kirjoitti:

  Tarvitsisin vähän kaikkeen, kun on heikot ranteet 😀

 17. Ripsu kirjoitti:

  Penkkiä tehdessä rannesiteet olisivat tosi hyödylliset. Tuon liikkeen aikana ranteeni elävät jostain ihmeen syystä ihan ”omaa elämäänsä”, enkä saa ranteitani oikein kontrolliin.

 18. Minna kirjoitti:

  Thrustereita taitaa olla seuraavassa jaksossa reippaasti luvassa, joskohan noilla PR:t paranisi 😉

 19. Maare kirjoitti:

  Painonnostoliikkeissä, varsinkin tempauksessa ja ylöstyönnöissä rannesiteet ois tosi tarpeen. 🙂

 20. Jasmin kirjoitti:

  Maveen tarvitsisin rannesiteitä, ei tarvis pelätä koko ajan, että ote lipsuu…

 21. ida kirjoitti:

  ehdottomasti mavessa ja penkissä !:)

 22. Maaru kirjoitti:

  Mulla oli joskus kanssa kovat ongelmat olkapäässä ja osteopaatti löysi ongelman kiristävästä rinnasta. Toivottavasti sun kipu helpottaa 🙂

  Ja rannesiteitä käytän melkeinpä kaikissa liikkeissä mutta ihan ehdottomasti penkissä sekä kyykyssä.

  Maaru 🙂

 23. Minhos kirjoitti:

  Avuksi maastavetoon ehdottomasti!

 24. wannabefitneesmaan kirjoitti:

  Ehdottomasti maastavedossa ja normaalien leukojen vedossa tangolla! 🙂 pääsis kavereille huikkailee materiaali treenauksesta.

 25. Mini kirjoitti:

  Maveen tarvitsisin! 🙂

 26. Mirgga kirjoitti:

  Vetoliikkeet- ahtautuneet rannekanavat eivät meinaa kestää yhtään kovempaa selkätreeniä ilman remmejä ja nuo vaikuttavat huipuilta!

 27. Gunagolu kirjoitti:

  Toivottavasti olkapäävaivojen syy löytyisi ja saisit sen paranemaan. Kannattaa laittaa korvan taakse myös vaihtoehtona naprapaatti mikäli tuo osteopaatilla käynti ei auta. Itse kärsin mystisistä hartiasäryistä melkein vuoden. Vuoden aikana kerkesin olemaan töistä pitkään poissa koska en voinut säryn takia tehdä mitään oikealla kädellä. Jopa haarukan nostaminen suuhun syödessä sai hartian särkemään. Lääkärissä tuli käytyä, myös erikoislääkärillä, kolmella eri fysioterapeutilla (ja ihan oikeasti tein kaikki ne jumpat ja venyttelyt mitä mulle määrättiin). Lisäksi söin monta tulehduskipulääkekuuria ja oli muitakin lääkkeitä… kävin myös röntgenissä, ultrassa ja magneettikuvassa mistä ei löytynyt mitään. Myös hierontaa ja paineaaltohoitoa kokeiltiin. Kukaan ei osannut sanoa, missä vika on ja mikään ei auttanut siihen. Naprapaatille päädyin viime helmikuussa kun eräs tuttu suositteli. Olin ollut naprapaatin vastaanotolla ehkä 10 minuuttia kun hän sanoi, että tietää missä vika on ja että hartia saadaan kuntoon. Nyt hartia alkaa olemaan melkein normaali: on sitä hoidettukin, mutta tuntuu et sain elämäni takaisin 🙂

 28. Suvi kirjoitti:

  Mullakin on pahoja onkelmia ollu vasemman olkapään kans. Liikkuu aivan eri tavalla kuin oikea, kipeytyy todella helposti kevyistäkin liikkeistä. Olen salilla luopunut kaikista ylhäältä vedettävistä ja ylös työnnettävistä liikkeistä. Joskus aikanaan saattoi alkaa pistämään ihan vaikka hölkätessä niin että joutui siirtyy kävelyyn. Kaksi kertaa on ollut kiertäjäkalvosintulehdus ja ilman mitään suurempaa rasitusta!

  Rannetukia kaipailisin eniten maastavetoon!

 29. Emma kirjoitti:

  Toivottavasti saat avun vihdoin!!
  Taffereita en oo kokeillu. Pystypunnerruksessa ja mavessa vois olla aika hyvä kokeilla!

 30. Inga kirjoitti:

  Punnerrusliikkeet raskailla painoilla,lyhyillä sarjoilla. Erityisesti dipissä!

 31. Sinii kirjoitti:

  Maveen! 😀
  Yläkropassa vielä sen vähemmän voimaa mitä tarvittaisiiin 😀

 32. TiiA kirjoitti:

  Mitä tuohon olkapäähän ja toispuoleisuuteen tulee, on mahdollista, että ongelmat lähtee sieltä jaloista. Itsellä on samankaltaisia hermoitusongelmia, mutta päinvastaisesti. Vasen osaa ja oikea ei =) Oma oikea jalka ja pohje ovat pinenmmät kuin vasen (olleet ihan lapsesta asti) ja nyt kolmenkympin paremmalla puolella ongelmat alkavat näkyä. Lantio on tipahtanut oikealta puolelta ja vääntänyt rangan c-muotoon. Vasta nyt olen huomennut, että teen myös mm. olkapäiden liikkeet epäsymmetrisesti. Ei siis ihme että alkaa paikat hajoilla… Oletko kokeillut omt fysioterapiaa? Jos onnistut löytämään hyvän omt-fyssarin, voi saada isojakin muutoksia aikaan kun päästään ongelman ytimeen =)

 33. Henriikka kirjoitti:

  Pystypunnerrus, vinopenkki, penkki, nää tuli ekana mieleen!

 34. Janika kirjoitti:

  Mave 🙂

 35. Sanna kirjoitti:

  Tuntuu että nuo olkapää vaivat ovat aika yleisiä crossfitissä 🙁 Mullakin on eteenpäin osoittavat olkapäät ja yritän kyllä venytellä ja avata rintakehää yms yms mobbailuja, mutta hankalaa on. Varmaankin juuri ne tukilihakset pitäis saada vanvoiksi ennen suurempia painoja/kuormittavia liikkeitä… Siitä puheenollen rannetukia kaipailisin valakyykkyihin, joissa ranteet ei oikein tahdo kestää… Oisko vaan ympäröivien lihasten vahvistamisen paikka? 🙂

 36. henza kirjoitti:

  Penkissä!! Oon vältellyt koko liikettä kun tuntuu että kädet hajoaa… 😀

 37. Outi koskinen kirjoitti:

  Tenniksen peluuseen

 38. jiip kirjoitti:

  Mulla on ikäni ollu ”linnunluiset” ranteet, jotka vuoroin kauhistuttaa ja vuoroin naurattaa muita ihmisiä. Ja tän piirteen sekä suvussa kulkevan rannekanavaoireyhtymän, joka minullakin on + oman työni (aika paljon päätetyöskentelyä) + reenien takia ranteeni ovat joka päivä kovilla. Ilman rannetukia en voi tehä pystypunnerruksia, penkkiä / vinopenkkiä, välillä en edes normaaleja punnerruksia ku ranteet ei vaan kestä….

 39. riitu kirjoitti:

  Raskaissa työnnöissä käytän, joskus myös etukyykyissä.

  Kuulostaa ikävälle tuo olkapää. Eikö teillä salilla ohjaajat ota mitään kantaa? mein cf salilla paneudutaan kyllä yleensä ihan huolella asiaan, jos jollakin joku asia vaivaa. Selvitettän fysioterapian keinoin, panostetaan mobbailuun, hierontaan. Omatoimiseen huoltoon ja aina löytyy joku tapa skaalata liike tai vaihtaa toiseen liikkeeseen. Tottakai jos epäilyä on jostain pahemmasta niin sit lääkärille ja sitä kautta selvittelemään. Siitä oon iloinen mein salilla, että siellä kyllä huolehditaan jokaisen poikkeavuuksista 😀 Toivottavasti olkapää tulee kuntoon, oli siinä nyt sit mikä hyvänsä 🙂

 40. AnnaM kirjoitti:

  Melkein mihin vaan, kunhan saan ensin murtuneen ranteen kuntoon ja kipsin pois kädestäni, vielä pari viikkoa jäljellä, en siis toivo vielä helteitä 😉

 41. Tiima kirjoitti:

  Erityisesti penkatessa tulisi rannesiteet tarpeeseen.

 42. Pouta kirjoitti:

  Testaisin noita ehdottomasti tempauksessa ja työnnössä!

 43. Imppu kirjoitti:

  Minulle tulee kipeäksi alataljassa tehdessäni selkää ja mavessa tietenkin..

 44. Sra kirjoitti:

  Vempula-yliliikkuvat ranteeni tarvitsevat totisesti tukea niin painonnostossa kuin perinteisessä punttailussa. Työntö, tempaus ja valakyykky eivät onnistuisi ilman rannetukia sitäkään vähää mitä niiden kanssa 🙂 eli tarvetta on, jotta voi rohkeammin treenailla.

 45. Minskuliina kirjoitti:

  Penkkipunnerrus, pystypunnerrus jne. Tulisi tarpeeseen ja voisi auttaa krooniseen jännetupentulehdukseen. Ei oo onneks paha jos jättää perus punnerrukset lattialla tekemäti..

 46. Minna Mattila kirjoitti:

  Mä näin aloittelijana sali kävijänä tarvitsisin rannetukia lähes kaikissa nostoissa ja punnerruksissa, olisi varmasti apua ja tukea! Minulla on ollut myös olkapään kanssa vaivoja ja saanut aikaisemmin siihen kortisoonia ja se ei ole kivaa mutta nykyään pidän heti huilipäivän jos olkapää vähänkin kipuilee.

 47. Ananas kirjoitti:

  Käyttäisin penkissä ja niskan taakse punnerruksessa vapaalla tangolla!

 48. Nelli kirjoitti:

  Vetoliikkeisiin työtä kohdistamaan 🙂

 49. Elisa n kirjoitti:

  Pystypunnerruksessa ja mahdollisesti penkkipunnerruksessa:)

 50. Ulla kirjoitti:

  Maveen ja penkkiin tarvitsisin rannesiteitä 🙂

 51. taanlah kirjoitti:

  No maveen tietenkin! 😀

 52. Jasmiina kirjoitti:

  Mave ja penkki! 🙂

 53. Paula kirjoitti:

  Rannesiteet auttaisi miulla penkkaamisessa, pystypunnerruksissa ja valakyykyssä. Valakyykyssä varsinkin ranteet kirkuu armoa ja etenkin vasemman ranteen vanha vamma morsettaa vihlauksin..

 54. Moona kirjoitti:

  Rannesiteiden hankintaa olen ajatellut jo pitkään! Työntävissä liikkeissä ja hauiskäännöissä niistä olisi apua minulle 🙂

 55. Essi kirjoitti:

  Ehdottomasti MAVESSA 🙂

 56. Jonnaajon kirjoitti:

  Tää kävis niin moneen. Mulla ollu oikea käsi murtunut kolmesta eri kohtaa elämäni aikana (ranne mukaan lukien), lisäks vasen kyynärpää on joskus kärsinyt murtuman 😀 Salilla tulis varmasti käytettyä varmaan kaikissa tangolla tehtävissä liikkeissä, sekä myös bodypumpissa.

 57. Luana kirjoitti:

  No ainaski penkissä!

 58. skribentti kirjoitti:

  Todennäköisesti aina siinä liikkeessä, missä ranne tuntuu sillä hetkellä heikolta ja tukea tarvitsevalta.

 59. Anniina kirjoitti:

  Valakyykky ja tempaus 🙂

 60. naneaaa kirjoitti:

  Itselläni on jo hyvät vastaavat rannetuet, mutta mies-raukka kaipaa omia (käyttää treenatessa minun rannesiteitä) Hänellä vastikään todettu reuman kaltaista muutosta nivelissä eripuolilla kroppaa ja tähän lääkitys aloitettu. Hän kaipaa omia rannesiteitä salitreenin tueksi erilaisiin työntäviin (ja myös vetäviin) liikkeisiin, kuten pystypunnerrus, rinnalle vedot sekä eri penkkivariaatiot..
  Olisipa hienoa antaa nämä hänelle elokuussa 3. vuosipäivän johdosta lahjaksi, monien tulevien yhteisten treenivuosien merkiksi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *