Hae
Palasia Arjestani

En oo outo, ite oot!

Sain jo jokin aika sitten Eveltä haasteen kertoa omista oudoista tavoistani, mutta en vaan ole keksinyt mitään. Ilmeisesti pidän itseäni keskimääräistä normaalimpana tai sit luulen, että just ne mun tavat eivät ole millään tavalla outoja 😀 Veikkkaan, että useimmat mun ”oudoista” tavoista on vaan sellaisia mistä ihmiset eivät halua puhua vaikka niitä tekisivätkin. Vai mitä sanotte seuraavista?

1. Astianpesukoneen täyttäminen. Astianpesukone pitää täyttää tietyllä tavalla. Jokaiselle kipolle ja kapolle on se oma paikka eikä niitä todellakaan voi laittaa mihinkään muuhun koloseen. Mies täyttää pesukoneen eri tavalla kuin minä (eli miten sattuu) ja käyn aina hänen jäljiltään järjestelemässä astiat uudelleen.

2. Nenän kaivaminen. Parasta puuhaa sitten nukkumisen. En harrasta julkisilla paikoilla vaan kotona neljän seinän sisällä. Nenä täytyy puhdistaa välittömästi aamukahvin jälkeen. Sormin. Erittäin mieluisaa ja antoisaa myös saunassa. I know, jokainen teistä tekee tätä!

3. Näppylöiden puristelu. Tämä taisi olla Even omassakin listassa, mutta pakko se on munkin listata. Finnien ja paiseiden puristelu on erittäin koukuttavaa ja mielenkiintoista puhaa. Mitä isompia ja keltaisempi, sen parempi. Kaikki näppylät käy, joiden sisältä tulee jotain ulos. Harmillista etten pääse töissä koskaan toimenpiteisiin, jossa puhkotaan paiseita. Muistan erään kerran vuosia sitten, kun olin mukana rasituskokeessa, jossa asiakas polkee pyörällä ilman paitaa. Eräällä asiakkaalla oli aivan hillittömän kokoinen finni selässä. Tuijotin koko kokeen ajan näppylää ja haaveilin sen puristamisesta… Olen myös Even tavoin katsellut youtubesta videoita erilaisten paiseiden puristelusta. Siinäpä vasta viihdettä!

4. Oliivien syönti. Monet niistä tykkää, mutta mä en voi ymmärtää miten jotkut voi syödä oliiveja. Aivan helvetin hirvee keksintö! Limaisia, muljuavia, epämääräisen värisiä ja yököttävän makuisia. Menee samaan kategoriaan hillosipulien kanssa. Mitä tahansa mieluummin kuin oliiveja (tai hillosipuleita).

5. Hutilointi. Olen armoton häsääjä ja melkeinpä kaikki mitä teen, on ihan juosten kustuja. Vaikka kuinka yritän tehdä ohjeiden mukaan ja tarkasti niin ei, epäonnistun aina. Työasiat on ainoat, joissa teen virheitä harvoin, kaikessa muussa sit siitäkin edestä. Eilen kasasin Ikean kaappia ja vaikka kuinka hyvin luin ohjeita niin olin jo ensimmäisen ruuvin laittanut väärälle paikalle. Ei muuta kuin puolessa välissä kaapin purki ja aloitus alusta. Mulla on myös outo tapa hyppiä asiasta toiseen. Jos vaikka siivoan kotona ja pyyhin pölyjä lipaston päältä niin alankin siivoamaan lipaston laatikoita. Siitä siirryn vaatehuoneeseen ja ehkä vielä varastoon. Tuntien päästä huomaan etten oikeastaan ole saanut muuta aikaiseksi kuin täyden kaaoksen. Tässä yksi syy miksi meillä on aina sotkuista.

6. Korvien putsaaminen. Putsaan korvat topsipuikolla kerran päivässä. En tiedä mitään parempaa kuin puikolla korvakäytävien hankaaminen. Aaah! Ihanaa rapsuttelua ja vielä parempi jos sieltä tulee jotain ulos!

7.Tanssiminen ja matkiminen. Mies kuuntelee aina salille valmistautuessaan meillä keittiössä musiikkia ja mun on ihan pakko joka kerta mennä vetämään sinne kunnon muuvsit, perseen veivaukset ja kunnon ysäri tanssiaskeleet (tiedättehän roborit ja virvelin kelaukset :D). Laulan biisiä jollain todella ärsyttävällä äänellä ja yritän matkia laulajien ääntämistä ja ääntä. Miehen mielestä tämä on todella ärsyttävää, mun mielestä hauskaa. Toivon, että tyttökin oppii tämän tavan minulta!

Mitä outoja tapoja teillä on?

*aurinkolasit saatu.

12 kommenttia

 1. riikka kirjoitti:

  tuli tosta vikaata virvelin kelaus-moovista mieleen, me aina siskon kanssa saatetaan ihan yhtäkkii tanssii sitä (ja sukellusta ku nenästä pidetään kiinni):D esim just vaikka keittiössä kesken ruuan laitoin, saa sitte äiti ja poikaystävät kattoo aina vieressä että mitä hitsiä taas.:D se on vaan paras mahollinen muuvi!!

 2. Mimmukka86 kirjoitti:

  Täälläkin tykätään finnien puristelusta ja nenän kaivamisesta! 🙂 Itellä vaan ei oo aikoihin ollu finnejä,niin ei oo voinu niitä puristella. 🙁
  Mutta nenän kaivamista olen harrastanut lapsesta asti.
  Oliivit taas on ihania.

  Näitä outoja tapojakin olisi kiva lukea vaikka kerran viikossa,mutta viikon aikana ei taida kauheasti uusia outoja tapoja tulla.

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla kans finnit koko ajan vähenemään päin, mitä nyt tiettyyn aikaan kuukaudesta niitä pari kolme tupsahtaa. En varmaan koskaan pääse rasvaisesta ihosta eroon 🙁 Mä en ymmärrä noita oliiveja!

   Juu, ei näitä ihan joka viikko ehkä keksi, muta kirjotellaan ylös kun uusia ilmaantuu 😉

 3. Mirgga kirjoitti:

  Hei, määkin rakastan paiseita ja finnejä, ja olen kunnon huseeraaja! 😀

  Mulla on fiksaatio mun aamurutiineihin; puuro tietystä kattilasta, vispilä, syönti samasta kulhosta, smuutie ja kahvi aina samasta ja blogien ääressä. Hermo kiristyy toki aika usein kun kahden pienen kanssa kaikki ei aina suju niinkuin haluaisi. Rakastan kiireettömiä aamuja! Mun on myös pakko organisoida mun salikamat valmiiksi ja sunnuntaisin suunnitella seuraavan viikon treenit ja menot jne. Mut toisaalta, helpottaa tätä arkea kummasti kun on foodprepit osittain valmiina, molempien treenit jne. Eipä tossa siis vissiin mtn outoa.

  Ja oliivit. Hyi. Ja maksalaatikko.

  • Jonna kirjoitti:

   Maksalaatikko on nam!

   Mä en kauheasti viikkoa suunnittele etukäteen. Varsinkin nyt kun teen kesän ajan pelkkää aamuvuoroa. Sit täytyy taas alkaa suunnittelemaan kun siirrytään kahteen vuoroon. HArvemmin on mitään muuta menoa mikä treenejä tms haittais, onneksi 🙂 Aamut menee mullakin tiettyjen rutiinien mukaan ja haluan juoda aina aamukahvini yhdestä ja samasta mukista. Ei maistu muista yhtä hyvältä 😀

 4. Heidi kirjoitti:

  No astianpesukone tulee todellakin täyttää tietyllä tavalla – ja yleensä miehet eivät vain hokaa, miksi mukien ja kahvikuppien korvat täytyy osoittaa tiettyyn suuntaan ja miksi tuon kokoiset lautaset ovat tässä ja tuon kokoiset tuossa.
  Mieheni on kylläkin hyvä siivoamaan, mutta joskus taho on outo: kerran päätin, että pidetäänkin perinteiset nimipäiväkahvittelut mökillä jo heti samaisena iltana. Soittokierros kutsutuille ja sitten piti ehtiä vielä herkkujen valmistelujen jälkeen hiukan siivota. Yhtäkkiä huomasin, että mies oli häipynyt jonnekin. Hetken etsittyäni löysin varastosta ja kun kimitin, että mitä hittoa sinä siellä teet, meidänhän piti siivota, vieraat tulevat kohta! ”No eikös meidän pitänyt siivota?” Helvetti joo piti, mutta kukaan vieraista ei taatusti mene varastoon tarkistamaan, onko se mutteri- ja naulamiljoonalaatikkoa erityissiistissä järjestyksessä! Arghh!

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, tiedän tuon tunteen. Meillä kun mies ottaa ja imuroi niin pitkin nurkkia löytyy vaikka mitä. Tavaroita hän ei viitsi siirrellä tieltään vaan imuroi siitä ympäriltä. Harvemmin viitsii mitään laatikoita alkaa järjestelemään. Ärsyttävää, kun jotuu aikuiselle ihmiselle tällaisista asioista nipottamaan, mut kyllä kodin siistinä pitämiseen tarvitaan kaksi ihmistä…

 5. Susanna kirjoitti:

  1-4 oisin voinu ite kirjottaa 😀 Varsinki toi tiskikoneen täyttö, ukko pitää mua varmaan neuroottisena sekopäänä mutta niin se vaan menee että jokaiselle on paikkansa 😀

  • Jonna kirjoitti:

   En voi ymmärtää miks joku haluaa täyttää astianpesukoneen niin että sinne mahtuu mahdollisimman vähän… Mun mies tekee just niin! 😀

 6. Outi Karita kirjoitti:

  Ihana tuo viimeinen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.