Hae
Palasia Arjestani

Bataattiranskalaiset ja home made majoneesi (paleo)

Meidän koko perhe on aivan rakastuneita bataattiranskalaisiin! En ymmärrä miten jostain niinkin yksinkertaisesta raaka-aineesta saa järjettömän hyvää vain uunissa paistamalla. Lauantaina bataattiranujen kylkeen tein itse majoneesia Paleokeittiön reseptiä mukaillen. Nyt on pakko kysyä: miksi ostaa kaupasta kallista ja teollista majoneesia, kun voi itse tehdä parissa minuutissa triplasti parempaa? Niin, kysynpä vaan.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Bataattiranskalaiset

 • bataatteja syöjien lukumäärän mukaan (meillä kaksi bataattia lisukkeena kanan kanssa)
 • öljyä
 • suolaa, sipulijauhetta, valkosipulijauhetta, cayennepippuria

Kuori bataati ja pilko ne ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon ja lorota päälle öljyä muutama ruokalusikallinen. Ripottele mausteet mukaan ja sekoita kunnolla, jotta mausteet leviävät tasaisesti. Asettele maustetut bataattiranskalaiset uunipellille ja paista niitä 200 asteessa noin tunti. Ranskalaiset saavat hieman nahistua päistä!

Home made majoneesi

 • 2 kananmunan keltuaista
 • n. 2,5 dl rypsiöljyä tai extra light-oliiviöljyä
 • 1-2 tl Dijon-sinappia
 • n. 3 rkl sitruunamehua ja/tai 1 rkl vaaleaa etikkaa (meillä omenaviinietikkaa)
 • n. 1 tl hunajaa (ei pakollinen)
 • ripaus suolaa ja mustapippuria
 • ( 1rkl ketsuppia, ei pakkollinen mutta me laitettiin!)

Laita tehosekoittimeen kananmunankeltuaiset, sinappi, sitruunamehu, hunaja, ketsuppi sekä omenaviinietikka. Aja tasaiseksi. Laita tehosekoitin käyntiin ja valuta öljyä seokseen ohuena norona ja jatka kunnos seos alkaa emulgoitua. Sekoita tämän jälkeen vielä vähän aikaa. Lisää suolaa ja mustapippuri ja pyöräytä vielä seos tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää suolaa, sinappia, omenaviinietikkaa tarpeen ja omien mieltymystesi mukaan.

Säilytä jääkaapissa lasipurkissa, jossa säilyy noin viikon verran. Sopii hyvin bataattiranskalaisten kaveriksi!

Processed with VSCOcam with c1 preset

 

4 kommenttia

 1. Ninja kirjoitti:

  Kiitos ohjeista! Lanttu-ja bataattiranskikset ovat huippuja. Pakko myöntää, että en niitä tykkää tehdä, koska oon niin huono pilkkomaan. Äitini on tehnyt tälle kaksvitoselle niitä hänen luonaan vieraillessani. Onko bataatti yhtä järeää pilkkoa kuin lanttu?

  Olisiko sulla antaa tai vinkata hyvää kasvis-broileri/jauhelihakiusausohjetta. Maidotonta ja gluteenitonta pitäisi olla ja helppoa tehdä. Tai mikä on sun lempparilaatiruokaruoka, joka on helppo tehdä ja terveellistä? Ei siis kamalasti hiilariakaan, hah.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, bataatti on ehkä vielä ärsyttävämpää kuorittavaa ja pilkottavaa kuin lanttu. Meillä on työnjako tehty niin, että minä kuorin ja mies pilkkoo. Ootko koskaan kokeillut kesäkurpitsalasagnea? Se on todella hyvää ja vähähiilarinen 😉

 2. Ninnu kirjoitti:

  En tajua, mun bataattiranut epäonnistuu joka kerta! Murrrr…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *