Hae
Palasia Arjestani

Paleoruokavalion innoittamana – viime viikon ruokapäiväkirja

Otsikon mukaisesti viime viikon olin suuren innostuksen vallassa ja selasin paljon paleoreseptejä. Herkuttelut jäi minimiin ja ruuat oli pääasiassa viljattomia/gluteenittomia sekä maidottomia. Kahvissa käytän edelleen maitoa ja rakkaus juustoon tuskin kuolee koskaan. Viljatuotteita taisin syödä ainoastaan anoppilassa torstaina, kun ruokana oli spagettia ja kahvin kanssa Lidlin korvapuustia. Ja keskiviikkona lounaalla Picnicin leivän. Niin kuin sanoin, ehdottomuus ei ole se mun juttu. Jostain syystä olen ollut viime ja tällä viikolla energisempi kuin normaalisti (voi olla placeboakin tai jotain muuta) ja suurin nestepöhötys on häipynyt kokonaan. Ruokamääriä saisi varmasti lisätä entisestään ja iltapalan pitäisi opetelle syömään. Siinähän sitä tulisi jo joku sata kaloria lisää.

Maanantai

Illalla crossfit-treenit 1h. Kävely treeneihin ja takaisin, yhteensä 5 kilsaa.

PicsArt_1436856630860Aamupalalla jauhelihaa ja vihanneksia, vettä, kahvia ja vitamiinit // välipalalla omenaa, kahvia ja vettä // lounaalla riisiä, kanakastiketta sekä tuorevihanneksia // kotona smoothie, jossa kokonainen avocado, banaani, heraa, puolukoita, mustikoita, siemensekoitusta ja mantelimaitoa // treenin jälkeen palkkari (ei kuvaa) // iltaruokana keitettyä bataattia, kanakastiketta, vesimelonia ja porkkanoita.

Tiistai

Illalla 1h crossfit-treeni, kävelyt treeneihin ja kotiin eli 5 kilsaa.

PicsArt_1436856802597Aamupalalla paistettua jauhelihaa, avocadoa, pinaattia, tomaattia, vettä ja kahvia // välipalana omena, puolikas Questbar, vettä ja kahvia // lounaalla keitettyä bataattia, kanakastiketta, paprikaa, kirsikkatomaatteja sekä kaalia // välipalana mustikkasmoothie // treenin jälkeen palkkari myproteinin suklaaheraisolaatista // iltaruokana riisiä, kanakastiketta, pinaattia ja tomaattia // iltapalaksi kolmen munan munakas.

Keskiviikko

Ei treeniä. Kotona siivoilua.

PicsArt_1436857002812Aamupalaksi jauhelihaa, tuoreita vihanneksia, banaani, vettä ja kahvia // välipalalla omenaa, puolikas Questbar, vettä ja kahvia // lounaaksi Picnicin texas parilla-leipä // kotona iltapäivällä gluteeniton sämpylä, jonka puolikkaiden päällä kinkkua ja avocadoa // treenin jälkeen palkkari (ei kuvaa) // iltaruokana perunamuussia, lihapullia ja keitettyä parsakaalia.

Torstai

Ei treeniä.

PicsArt_1436858075024Aamupalaksi paistettua jauhelihaa, avocadoa, vesimelonia, riisikakkua + kinkkua+ avocado, vettä ja kahvia // välipalaksi cashewpähkinöitä, omenaa, vettä ja kahvia // lounalla edellisen päivän iltaruokaa // anoppilassa spagettia ja jauhelihakastiketta + salaattia // kahvin kanssa Lidlin korvapuustista puolikas (ei kuvaa) // iltapalaksi välipalalle tehdyt riisikakut maapähkinävoilla ja banaanilla.

Perjantai

Crossfit-treeni 1h, kävelyt treeneihin ja takas, yhteensä 5 kilsaa.

PicsArt_1436860027260Aamupalaksi banaanivanukas, riisikakkuja kinkulla ja avocadolla, vettä ja kahvia // välipalalla CocoVin supersnack-patukka, cashewpähkinöitä, vettä ja kahvia // lounaalla anopin tekemää lohikiusausta ja vihanneksia // välipalaksi puolukkasmoothie ja kahvi kookosöljyllä (jäi juomatta) // treenin jälkeen palkkari (ei kuvaa) // iltaruokana perunamuussia lihapullia ja iso kulhollinen salaattia.

Lauantai

 

PicsArt_1436860149663Aamupalaksi kolmen munan munakas, gluteeniton sämpylä kinkulla ja avocadolla, vettä ja kahvia // treenin jälkeen palkkari (ei kuvaa) // välipalaksi maapähkinävoismoothie // kahvin kanssa Questbar // ennen saunaa perunamuussia ja lihapullia ketsupilla // iltaruokana bataattiranskalaisia, kanaa, ketsuppia ja itse tehtyä majoneesia // jälkiruuaksi pari lusikallista Maraboun jätskiä, ei ollut hyvää.

Sunnuntai

Siivouspäivä. Koko päivä ahkerointia kotona, iltapäivällä ulkoilua tytön kanssa.

PicsArt_1436864370278Aamupalaksi gluteeniton sämpylä salaatilla, kinkulla ja parikalla ja kahden munan munakas, vettä ja kahvia // välipalaksi mustikka-banaanismothie // kahvin kanssa pari itse tehtyä täyteraakasuklaata // ruuaksi jauhelihaa, paistettuja (pakaste)kasviksia, bataattia ja majoneesia // iltapalalla omenaa ja maapähkinävoita.

Myproteinilta sain jokin aika sitten maisteltavaksi suklaan makuista heraa, maapähkinävoita, suklaasiirappia sekä proteiinivanukasta, jota en ole vielä maistanut. Meillä on kaappi täynnä miehen hankkimia myproteinin pönttöjä ja tykkään itsekin heidän tuotteistaan todella paljon. Tilattiin ennen heidän tuotteet englannista, mutta onneksi niitä saa nykyään jo täältä koto-Suomestakin. Suklaaprotsku on mielestäni protskumauista paras, vanilja tulee hyvänä kakkosena. Tykkään myös noista isoista maapähkinävoipöntöistä niin ei tarvitse koko ajan olla sitäkään ostelemassa. Mikäs sen mukavempaa kuin lohkoa omppuja ja dipata suoraan pönikkään 😀 Mulla on myös myproteinin mantelivoita samanlainen pönttö itse ostettuna. Jos siis tarvitset laadukkaita lisäravinteita tai olet kyllästynyt ostelemaan maapähkinävoita pienissä purkeissa niin kannattaa tsekata myproteinin nettisivut.  Onko teille myprotein tuttu firma? Mistä ostatte normaalisti lisäravinteet?

quest

Ja Vitamokselle on tullut nyt myyntiin minttusuklaa Questbareja! Mä pääsen eilen maistamaan sellaista ensimmäistä kertaa ja mä olen ihan myyty. Tykkään minttusuklaasta melkeinpä missä vain, joten nämä oli mulle odotettu uutuus! Vitamokselle pääset tuosta sivupalkin bannerista 🙂

No miltäs ruokapäiväkirja näytti tällä kertaa?

8 kommenttia

 1. beau kirjoitti:

  Olet aina mielestäni syönyt todella monipuolisesti ja hyvin mitä näitä viikkokoosteita olen selannut (tosin ehkä omaan silmään joskus hieman vähän kuitenkin työssäkäyvänä ja raskaita crossfit treenejäkin kun vedät). Mutta nyt oli kyllä todella hyvännäköinen ruokapäiväkirja! Itsekin voisin syödä ”semi-paleosti”, mutta aamupala tökkii. Joskus yrittänyt syödä munakasta tai jauhelihaa aamiaiseksi, mutta en vaan saa alas vaikka aamuisin voisin muuten syödä vaikka mitä ja kuinka paljon. Sihen pitäisi keksiä ratkaisu.

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla oli myös alkuun tuon jauhelihan kanssa vähän ongelmia, mutta kun lakkasin ajattelemasta ettei jauheliha ”kuulu aamupalalle” niin johan alkoi maistua. Pystytkö sä siis syömään yhtään mitään aamuisin?

 2. Sanna kirjoitti:

  Oottelen aina mielenkiinnolla uutta ruokapäiväkirjaa. Mie en sais menemään jauhelihaa alas heti aamusta.

 3. ÄnTee kirjoitti:

  Moikka!
  Mäkin katsoin samaa, kun muutama muukin tuossa jo aiemmin, eli en pystyis kyllä ikinä syömään jauhelihaa aamulla..;) Kananmuna vielä menis vaika smoothien kanssa, mut lihaa.. eehhh, nope.

  • Jonna kirjoitti:

   Hehee, ihme kyllä ei tee enää tiukkaa, vaikka olihan se alkuun aika outoa. Jauhelihaa on meillä melkeinpä aina paistettuna jääkaapissa niin ei mene kauan aamupalan tekoon 🙂

 4. Elina/ Ellu jumppaa kirjoitti:

  Nyt näyttää hyvältä! Aikaisemmin söit minunkin mielestäni aivan liian vähän treenimääriisi nähden, mutta tällä viikolla on tapahtunut selkeä muutos entiseen. Ilmeisesti herkku-/ sokerihimotkin ovat pysyneet poissa lisäämällä puhtaan ruoan määrää – mahtavaa!

  Itsekin tilaan mm. aminohapot Myproteinilta. Seuraavaksi täytyy varmaan tilata tuota maapähkinävoita myös! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Jes, kiva kuulla 🙂 Vielä tästä on vara kasvattaa ruokamääriä, mutta sekin vaatii opettelua. Nälkä opettaa 😀 Ja herkkuja ei ole kyllä tehnyt mieli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *