Hae
Palasia Arjestani

Tarhaan käy pienen ihmisen tie

Processed with VSCOcam with c1 presetKaupallinen kampanja // Yhteistyössä Berner Oy.

Elokuu on aina sitä aikaa kun illat alkavat pimentyä ja ilma viilenee pikku hiljaa. Elokuussa on myös aika alkaa pakkailla koulu- ja päiväkotireppuja! Mä muistan ajan jolloin olin vielä koulussa. Muistan sen jännittyneen ja innostuneen fiiliksen, kun lähdettiin äidin kanssa ostamaan uutta reppua ja koulutarvikkeita. Niistä ajoista on jo kauan, mutta se sama jännittävä fiilis valtaa mut aina kun tyttö lähtee taas lomien jälkeen takaisin päiväkotiin. Meillä on vielä monta viikkoa lomaa tiedossa, mutta olen alkanut pikku hiljaa jo miettimään mitä kaikkea täytyy taas päiväkodin alkaessa hankkia tytölle. Tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on vanhempia, joiden lapsukainen aloittaa tänä syksynä päiväkodin ja kokosinkin juuri teitä varten muistilistan asioista, joita päiväkotiin tulee hankkia.

Nämä asiat kannattaa hankkia päiväkodin aloitusta varten:

 • teippivaippoja (ovat helpompi riisua ja pukea vahingon sattuessa esim. ulkoillessa)
 • aurinkorasva aurinkoisia päiviä varten
 • hattu ja aurinkolasit
 • juomapullo
 • kuravaatteet, kurahanskat, kumisaappaat
 • ulkovaatteet, jotka saavat likaantua (välikausipuku/toppapuku)
 • pipo, hansikkaat, villasukat
 • kerrasto/villapuku kylmempiä säitä varten
 • vaihtovaatteita: alusvaatteet, sukat, t-paitoja, housuja, pitkähihaisia paitoja
 • unilelu/uniriepu
 • tutti, tuttipullo ja korvikkeita, jos niitä on vielä käytössä
 • muovipusseja likavaatteita varten
 • tukkaharja ja tukkarenksuja, jos lapsella on pitkät hiukset
 • talkki ja pyllyrasva
 • Free Täikarkote estämään ikävien täiden leviäminen
 • Panadol, Pronaxen ja Burana, koska flunssilta ei vaan voi välttyä (näitä ei saa viedä päiväkotiin)
 • paljon rohkeutta, kärsivällisyyttä ja hyvää mieltä, lapsi pärjää kyllä!

Aikamoinen kasa tavaraa on siis hankittavana ja tässä oli vasta päiväkotiin tarvittavat, koululaiset sitten vielä erikseen! Kun kaikki tavarat on hankittuna niin hoitoon vieminen on helpompaa eikä yllätyksiä tule. Ehkäpä ihmettelette tuota Free Täikarkotetta, mutta nykyaikana täit on varsin yleisiä sekä päiväkodeissa että kouluissa. Teinien keskuudessa täit leviävät nykyään selfiekulttuurin yleistyessä, kun kuvia otetaan päät vastakkain. Meidän tytöllähän oli täitä viime joulukuussa ja päiväkodin osalta jäi aika ikävä maku koko tapahtumasta. Päiväkodissa kiellettiin täiden esiintyminen täysin ja annettiin ymmärtää, että vain meidän tytöllä on niitä eikä kenelläkään muulla. Asiaa haluttiin hyssytellä mikä nosti mun niskakarvat pystyyn! Muiden vanhempien kanssa juteltuani selvisi kuitenkin, että täitä oli päiväkodissa liikkeellä todella paljon. Kannattaa siis varautua myös tähän asiaan. Meidän taistelusta täitä vastaan viime joulukuussa voit lukea enemmän postauksestani Miksi päiväkoti vaikenee täiepidemiasta?

Processed with VSCOcam with c1 presetTänä vuonna asiat tulevat olemaan toisin ja meidän perhe on täiden osalta jo täysin valmistautunut. Saimme testattavaksi Free Täikarkotetta, joka estää täiden tarttumisen. Syvällä kokemuksen rintaäänellä voin sanoa, että täiden ja saivareiden nyppiminen tytön hiuspehkosta oli melkoisen kuluttavaa puuhaa. Saivareita ei millään saa kerralla pois ja shampoopesukin piti suorittaa useaan otteeseen. Puhumattakaan siitä pyykkimäärästä, kun kaikki kodin tekstiilit piti pestä järjestelmällisesti. Eikä vain meillä, vaan joka paikassa missä oltiin vierailtu! Myös jokaisen päänahkat piti tarkastaa kenen kanssa oltiin oltu vähän ajan sisään tekemisissä. Aivan järjettömän suuri urakka! Tänä vuonna meillä on käytössä tuo Free Täikarkote ja sen suihkuttamisen aloitan heti kunhan päiväkotielämä taas alkaa.

Täikarkotteen teho säilyy hiuksissa parisen vuorokautta ja sen teho säilyy, koska täit eivät kehitä immuniteettia tuotetta vastaan. Täikarkote ei haise millekään ja sitä voi käyttää ihan kaiken ikäisille. Te, jotka mietitte tuotteen luotettavuutta niin sen teho on tutkittu Suomen oloissa Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksessa. Lisäksi Tukes on hyväksynyt tuotteetn. Freessä käytetty tehoaine (IR 3535) on Maailman terveysjärjestön arvioima ja hyväksymä.

Miten sitä sitten käytetään?

Varsin helposti, sanoisin. Tuotetta suihkutetaan kuiviin hiuksiin päänahasta latvoihin asti. Paras tulos saadaan, jos hiukset pysyvät kuivina. Käsittely toistetaan aina pesun jälkeen. Jos vahinko on jo sattunut ja täitä on ehtinyt tarttua ennen Freen käyttöönottoa, niin ensin on käytettävä täiden hävittämiseen tarkoitettua tuotetta. Uusintatartuntaa voidaan ehkäistä Free Täikarkotteella. Tuotetta voi ostaa hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista.

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetLisää Free täikarkotteesta voit lukea täältä.

4 kommenttia

 1. Voihan täi! kirjoitti:

  Meilläkin kaikki meni päiväkodissa siihen saakka hyvin, kunnes päiväkodista löytyi täitä. Niitä ei kuitenkaan minun lapsellani ollut, mutta minulle ilmoitettiin päiväkodista, että ne ovat MEIDÄN KOIRASTA tarttuneet sinne päiväkotiin. Voi elämän kevät.
  Ei ollut kyllä meidän koirallakaan täitä. :S
  Paha maku jäi suuhun.

  • Jonna kirjoitti:

   Juu, ainahan ne tarttuu jostain muualta eikä niitä ole muilla kuin sun lapsilla. Ärsyttää kun ei voida myöntää, että täitä on ja ne on ihan normaali asia paikoissa, joissa muksut leikkii päät yhdessä…

 2. Mimmukka86 kirjoitti:

  Katoin ekaksi, että hyttysmyrkkyä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.