Hae
Palasia Arjestani

Kirja-arvostelu: Deliciously Ella

Processed with VSCOcam with c1 presetOlen selannut tätä mahtavaa kirjaa jo jonkin kuukauden ja olen edelleen siitä sekä hyvin innoissani että hämmentynyt. Olen lukenut todella paljon erilaisia reseptikirjoja ja omasta mielestäni erittäin hyviäkin sellaisia, mutta Deliciously Ellassa on sitä jotain mitä muissa ei ole tähän mennessä vielä ollut. Se on lämmin, sympaattinen, inspiroiva, hauska, valoittava ja omaperäinen. Ja siinä on takana hellyttävä tarina miten sairastunut ihminen saa elämänsa takaisin niinkin yksinkertaisella tavalla kuin muuttamalla ruokavalionsa.

Deliciously Ella -elämäntavassa ei ole kyse ruoasta kieltäytymisestä eikä kalorien laskemisesta. Siinä on kyse nautiskelusta, ei pidättäytymisestä. Siinä ravitaan kehoa luonnollisilla, lisäaineettomilla ruoilla, jotka pitävät sinut onnellisena ja energisenä, joten voit elää täysipainoista elämää. Eikö juuri siitä elämässä olekin kyse?

Processed with VSCOcam with a6 presetNäillä sanoin Ella Woodward aloittaa kirjansa, joka on täynnä upeita ja herkullisia gluteenittomia, sokerittomia, maidottomia ja vegaaneja reseptejä. Kirja on tehty niin, että jokaisen on helppoa päästä alkuun terveellisemmän ruokavalion kanssa. Alussa Ella esittelee kaikki keittiönsä perustarvikkeet, joilla jokainen pääsee hyvin alkuun. Kun kaapissa on aina perustarvikkeet, ei kaupasta tarvitse kantaa matkassaan kuin tuoreita vihanneksia ja hedelmiä. Tykkään siitä, että Ella käyttää paljon samoja raaka-aineita resepteissään. Silloin ei tarvitse ostaa kaikenmaailman kalliita purkkeja kaappeihin pyörimään, jotka kuitenkin loppujen lopuksi jää käyttämättä.

Tykkään suuresti siitä, että Ella tekee esim. kasvimaidot sekä pähkinävoit itse. Kirjassa on hyvät ohjeet näiden tekemiseen ja ohjeita lukiessa tulee tunne, että ne ovat oikeasti helppoja tehdä. Kirjasta saat perusteelliset opit mitä ja miten gluteenittomia viljoja, pähkinöitä ja siemeniä, palkokasveja sekä hedelmiä ja marjoja kannattaa käyttää. Jokaisen esittelyn jälkeen tarjolla on mielettömän herkullisia reseptejä kauniine kuvineen. Myös erilaisille smoothieille ja mehuille on oma osionsa.

Processed with VSCOcam with hb1 presetMinua itseäni vegaaniohjeet ovat aina jotenkin kauhistuttaneet. Ne on tuntuneet monimutkaisilta eikä mitään taetta niiden hyvästä mausta ole. Kauhukuvia kouluajoilta jolloin kaikki kasvisruoka oli uitettu kermassa ja kuorrutettu juustolla! Tätä kirjaa selatessani olen huomannut miten väärässä olenkaan ollut. Jokaisen meistä pitäisi pitää ainakin yksi kasvisruokapäivä viikossa, koska nuo reseptit ovat todella ravinnerikkaita ja jo pelkät kuvat tuovat veden kielelle… Eikä yksikään resepti vaikuta monimutkaiselta! Ella toteaakin hienosti kirjassa, että jos et ole vegaani, se ei haittaa. Lisäät vain jonkin proteiininlähteen muun ruuan kylkeen. Hän ei siis tuputa omaa elämäntapaansa, vaan antaa jokaisen olla juuri sellainen kuin on ja tämä on mun mielestä erittäin hieno asia.

Minä olen tästä kirjasta testannut jo aamiaisvanukkaan sekä täyteläisen kookospuuron ohjeet. Seuraavana listalla ovat minttusuklaasmoothie, energiapallot, bataattibrowniet sekä punajuuririsotto. Sekä noin sata muuta kirjan reseptiä 😀 Mehuja olisi myös kiva kokeilla, mutta niiden tekemiseen pitäisi melkeinpä olla jo mehulinki ja sellaista minä en valitettavasti omista.

Ellan reseptejä voit katsella myös hänen blogistaan Deliciously Ella. *Nälkä- ja kuolavaroitus!*

Joko te olette tämän kirjan lukeneet tai käyneet Ellan blogissa? Mä taidan jäädä selailemaan tätä taas sohvan nurkkaan hetkeksi 😉

Kirja saatu luettavaksi ja arvosteltavaksi Wsoy:ltä.

8 kommenttia

 1. Erja kirjoitti:

  Kiitos vinkistä! Simppelit ohjeet hyvään ja ravitsevaan ruokaan ovat aina tervetulleita 🙂

 2. Reino Kalevi kirjoitti:

  Luitko tuon kirjan ennen vai jälkeen kun söit ne kymmenen pussia karkkia?

  • Jonna kirjoitti:

   En ole koskenutkaan karkkeihin 😉 Arvasin että joku tarttuu tähänkin…

 3. Sannas kirjoitti:

  Löysin ensin blogin ja sitten kirjan englanninkielisenä e kirjana, vitsi miten ihanaa oli saada se myös suomenkielisenä 🙂 hänellä on ihana tapa kirjoittaa, itse olen testaillut noita lounas/päivällis reseptejä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen nyt lueskellut myös Ellan blogia ahkertasti, tykkään kovasti! Mitkä on sun suosikkeja Ellan resepteistä?

 4. Marjaana kirjoitti:

  Ihan huippu kirja ja symppis Ella! Reseptejä kokeiltu jo aikas paljon. Viimeisin eilen linssi-myskikurpitsadal. Toimi. Niin kuin kaikki muutkin tähän mennessä kokeilemani! Granolapatukat on koko perheen suosittu välipala. Ja raakabrownie vie kielen mennessään ?

  • Jonna kirjoitti:

   Oih, granolapatukoita ja raakabrownieta täytyy munkin kokeilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *