Hae
Palasia Arjestani

Mahtava matcha-tee

Processed with VSCOcam with c1 preset

Rauhallisen illan kunniaksi päätin eilen keittää itselleni pitkästä aikaa teetä. Minulla oli koskematon purkki matcha-teetä odottamassa kaapissa ja päätin vihdoin ja viimein maistaa sitä. Kupponen teetä, vähän lihashuoltoa, villasukat jalkaan ja sänkyyn lukemaan kirjaa. Tai niinhän minä kuvittelin. Matcha-tee ei nimittäin ole se maailman paras vaihtoehto illalla nautittavaksi! Illan virkusta tulikin illan duracell 😀

Matcha-tee on maultaan hyvin paljon samanlaista kuin perinteinen vihreä tee. Sen terveysvaikutusten sanotaan kuitenkin olevan huomattavasti suuremmat, koska se koostuu varjossa kasvatetun teepensaan jauhetuista lehdistä. Ennen lehtien keräämistä niitä varjostetaan kaksivaiheisesti 25 päivän ajan. Lehdet peitetään olkimatoilla, jolloin vain 10% valon määrästä osuu niihin. Menetelmän ansiosta lehdet sisältävät huoman määrän antioksidantteja sekä klorofylliä. Kasvi ottaa lisäksi enemmän ravintoaineita maasta, jolloin vihreä tee saa intensiivisen maun.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Oma matcha-teeni on saatu nu3:lta. Heidän matcha-tee tulee Aichista, Etelä-Japanista valvotulta luomuviljelyalueelta. Tällä alueella ei ole tarvetta pelätä Pohjois-Japanissa tapahtuneen Fukushiman ydinkatastrofin aiheuttamaa säteilyä. Lisää teen alkuperästä, valmistuksesta ja keräämisestä voit lukea täältä.

Minä en sen enempää ohjeita teen keittämiseen lueskellut ja nyt huomaan, että keitin sen ihan väärin. Käytin kyllä kiehuvaa vettä, mutta laitoin sitä aivan liikaa enkä jaksannut vaahtoakaan vispailla kovin kauaa. Kärsivällisyys ei ole hyveeni! Täytynee ottaa uusintayritys teen kanssa ja muistaa samalla ettei sitä ainakaan illalla kannata juoda. Matcha-tee nimittäin sisältää nelinkertaisesti kofeiinia kahviin verrattuna…

Jos oma matcha-tee kiinnostaa tai sinulla on tarvetta vaikkapa chia-siemenille tai raakakaakaolle niin koodilla JONNA15 saat alennusta kaikista nu3-merkin tuotteista, myös jo alennettuista! Koodi voimassa 30.9.2015 asti.Tuotteisiin pääset tästä.

4 kommenttia

 1. jennikki kirjoitti:

  Joskus nämä superfoodien mainokset kyllä pistää jotenkin naurattamaan, kun mainos on tyyliin ”juuri tämä pulveri sisältää kaikista eniten vitamiineja, antaa supervoimat eikä kerää yhtään ympäristön myrkkyä” vaikka vieressä olisi kaatopaikka, koska jokin erikoinen viljelymenetelmä. .. josta tavan pulliainen ei älyä tippaakaan, että voiko tuo pitää edes paikkaansa. Toivottavasti tämä mahtava supertee oli edes hyväÄ 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, tuon on ihan totta ja ymmärrän täysin! Koko ajan tulee toistaan parempia ja superimpia tuotteita ja tässä on itsekin ihan sekaisin välillä niiden kanssa. Mä oonkin tehnyt nykyään niin etten ota kuin yhden tuotteen kerrallaan testattavaksi. Matcha-tee oli itse asiassa hyvää, ihan vihreän teen makuista!

 2. Liisa kirjoitti:

  Jos matchaa jäi jäljelle niin tässä olisi vinkki mitä sille voisi tehdä, törmäsin tähän tänään sattumalta ja tuli heti tämä postaus mieleen 🙂 http://mostbestice.blogspot.fi/2015/09/kevaanvihrea-matcha-gelato.html?m=1

  • Jonna kirjoitti:

   Uu, kiitos! Muistelen että oon siellä täällä nähnyt hyviä matcha-ohjeita, pitäis vaan löytää enää ne 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *