Hae
Palasia Arjestani

Back on track

Processed with VSCOcam with a6 presetPari edellistä viikkoa meni aika hissukseen treenien kanssa. Ensin olin kipeänä enkä päässyt treeneihin ja viime viikolla oli deload viiko eli kovi treenejä ei tehty ollenkaan. Tuntuu kuin en olis treenannut aikoihin kunnolla! Välillä on ihan fiksua ja kivaakin ottaa treenit vähän löysemmin, mutta nyt mä olen jo niin sanotusti ready to rumble 😀

Jonkin verran olen tehnyt kotitreenejä, mutta häpeäkseni kyllä myönnän että mun venyttelyhaaste unohtui täysin viikonlopun aikana. Tänään aion taas kunnostautua sen osalta ja jatkaa siitä mihin jäin. Eilen tein pienen vatsatreenin ennen töihin lähtöä ja se on tulossa teille kuvattuna. Meillä alkoi nyt uusi treenijakso uusine liikkeineen. Odotan aina kovasti uusia voimaliikkeitä ja niissä kehittymistä. Tuntuu, että olen jo aika pitkään junnannut paikallaan, mutta enpä voi syyttää siitä ketään muuta kuin itseäni. Mökkeilyn vuoksi perjantain voimat on jääneet aika usein tekemättä ja muutenkin olen ollut paljon laiskempi treenaamaan kuin ennen. Uusina voimaliikkeinä meillä on tässä jaksossa sumo mave, etukyykky ja push jerk, joista kävinkin sunnuntaina tekemässä sumo mavet ja viime viikolla treenailin jo vähän push jerkin tekniikkaa. Push jerk on liikkeenä mulle ihan yhtä suurta utopiaa kuin tempaus. Liian paljon liikkuvia osia!

Viime viikolla innostuin taas pitkästä aikaa treenaamaan kippileukoja, koska senkin tekniikka on ollut karkuteillä jo jonkin aikaa. Bonarina käsilläseisontapunnerruksia, jotka taitaa olla mun ainoa vahvuus crossfitissä. Jospa tässä alkais taas kehittyä muissakin liikkeissä kun pääsen useammin treeneihinkin 😉 Toivoa ainakin sopii!

Processed with VSCOcam with a6 presetProcessed with VSCOcam with a6 preset

Kotitreenejä aion tehdä jatkossakin ennen iltavuoroja. Periaattessa voisin mennä open gymeihin aamulla, mutta ne on meidän aikatauluihin vähän liian aikaisin ja haluan iltavuoropäivinäkin olla tytön kanssa mahdollisimman paljon. Aamut siis rauhoitetaan yhdessäololle ja treenaan pikaisen setin ennen töihin lähtöä.

Onko teillä treenisysteemit muuttuneet yhtään syksyn tullen?

4 kommenttia

 1. jaana kirjoitti:

  Moikka ja kiitos kivasta, maanläheisestä blogista! 🙂

  Lähdin kysymään että oletko kirjoittanut jo aiheesta ”Crossfitin ABC”? Jos et niin olisko siinä postausideaa pähkinänkuoreen laitettavaksi? 🙂

  Meinaan itselle laji on vieraampi ja siis epäselvää on kaikki se, että onko teillä joku yhteinen kierto mitä noudatatte? Tekeekö kaikki crossfit-salilla omaa juttuaan? Oon kuullut WOD-termistä ja tiijän sen olevan Workout Of the Day mutta siihen se jääkin.. 😀

  Tämmönen toive siis 🙂 Kivaa syksyä sulle ja perheellesi! 🙂

  • Elina kirjoitti:

   Itse myös haluaisin lukea Crossfitin ABC. Ja toiveena vielä jos siihen listaisi noita yleisimpiä liikkeitä. Eli mikä on clean jerk ymsyms 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Moi Jaana!

   En ole koskaan tehnyt crossfitin ABC:tä mutta nyt voisi olla hyvä hetki toteuttaa se! Laitan ideariihen pyörimään 🙂 Ohjelmointihan menee crossfitissä ihan saleittain eli jokaisen salin valmentaja tekee ”omanlaisensa” ohjemoinnin, jota noudatetaan meillä kuuden viikon sykleissä. Kuusi viikkoa samat voimaliikkeet pysyvät mukana ja seitsämäntenä viikkona levätään. Salilla voi tehdä myös omaa juttuaan ja aika monet kisaajat ovat rakentaneet ohjelman itselleen sopivaksi. Me treenataan paljon kimpassa, mutta osittain myös yksin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *