Hae
Palasia Arjestani

Pois mukavuusalueelta!

Processed with VSCOcam with hb1 presetMä olen jo pitkään harkinnut kokeilevani jonkinlaista kauppakassia, joka kuljetetaan kätevästi suoraan kotiovelle. Viime viikolla kävin Annan kanssa Anton & Antonin aamupalalla ja siellä silmiin osui jälleen kerran ilmoitus heidän valmiista kauppakassistaan. Siitähän se idea sitten lähti. Mietin asiaa rauhassa kotona muutaman päivän ajan ja viimeisellä mahdollisella hetkellä tein ratkaisuni ja tilasin kahden hengen ateriat kolmelle päivälle suoraan kotiovelle. Hintaa kassille tuli 48e! Anton & Antonin tuntien raaka-aineet ovat taatusti laadukkaita ja tuoreita ja ruokien mukana tulee valmiit ruokaohjeet, joiden mukaan kokkaillaan. Yksi idea kassin tilaamisessa oli juurikin se, että astun ulos mukavuusalueeltani ja kokkaan jotain aivan uutta! Sen totisesti tein jo tänään 😀

Processed with VSCOcam with hb1 presetTällainen määrä kamaa kassista kuoriutui ohjenivaskan kanssa. Vihannekset ovat pääosin luomuja, samoin leipä ja jauheliha sekä ruokakerma. En varmasti olisi itse ostanut kaupasta näin paljon luomua! Tässä välissä täytyy muuten mainita, että ainakin Alepat ovat ilmeisesti alentamassa luomutuotteiden hintoja, joten kohta on vara ostaa enemmän niitäkin 😉 No mutta asiaan. Kassin raaka-aineista on tarkoitus tehdä yksi kala-ateria, yksi liha-ateria sekä yksi kasvisateria. Yhteensä kolme erilaista ateriaa kahdelle hengelle. Joitain raaka-aineita, kuten vehnäjauhoja, soijaa ja valkoviinietikkaa piti löytyä omista kaapeista, mutta enpä juuri näiden raaka-aineden lisäksi joutunut kaupasta mitään kantamaan.

Processed with VSCOcam with hb1 presetYllä tämän viikon ruokalista. Ensimmäisen aterian tein jo tänään eli itse tehdyt kalapuikot, riisi, mummon kurkut ja kermaviilikastikkeen. En ole koskaan kokannut turskaa enkä varsinkaan tehnyt kalapuikkoja, mutta olivat niin helppoja tehdä että teen varmasti toistekin! Ruuan hyvästä mausta ehkä kertonee jotain sekin, että tyttö santsasi kalapuikkoja sekä mummon kurkkuja kaksi kertaa 😀 Ensimmäisen aterian ohje tulossa piakkoin tänne blogiinkin!

Olen miettinyt, että voisin tilata ruokakassin kotiin aina kun rahatilanne sen sallii ja listalla on itseäni kiinnostavia aterioita. Ensi viikon kassin jätän todennäköisesti väliin, koska aterialista ei ollut niin mun mieleen. Sen sijaan voisin ensi viikolla tehdä ensimmäistä kertaa eläessäni kaalilaatikkoa…

Onko teillä kokemuksia kotiin kuljetettavista ruokakasseista?

 

Postauksen ensimmäinen kuva: Anna Liljeroos.

9 kommenttia

 1. Emmah kirjoitti:

  Olipa mielenkiintoinen kirjoitus! Meillä työnantaja aloitti Kauppahalli24:n ja Anton&Antonin kanssa kokeilun, mihin kuuluu toimituspalvelu yhtenä arkipäivänä työpaikalle. Olin ottamassa valmiin ruokakassin, mutta kuten sullakin, tuo ensi viikon menu ei sitten houkutellutkaan tarpeeksi. Aiemmin olen kerran kokeillut Middagin palvelua ja oli kyllä positiivinen kokemus. Etenkin tällaiselle, joka vihaa sen miettimistä, mitä tänään syötäisiin 😀 Toivottavasti seuraava menu olisi jo tarpeeksi houkutteleva, niin saisi kokeiltua Anton&Antoniakin.

  • Jonna kirjoitti:

   Oi vitsi, työpaikalle toimitus oliskin todella hyvä! Meillä onneksi jompi kumpi on aina tiistaisin kotona niin onnistuu näinkin 🙂 JOskus voisin hakea kaupalta suoraan niin ei tarttis toimitusmaksua maksaa.

 2. Outi Karita kirjoitti:

  Kuulostaa aika kivalta, tuollaiseen kokeiluun voisin itsekin lähteä joskus 🙂
  Tee ihmeessä näistä ruuista omat postaukset!?

 3. Tuuli kirjoitti:

  Minä olen jo jonkin aikaa tilaillut tuota Anton&Antonin kassia Kauppahalli24:n kautta – eilen juuri tuli tuo samainen kassi kuin sinulla ja nyt on töissä kalapuikot eväänä :). Kauppakassi tulee muuten ehkä hieman yllättäen muutaman euron halvemmaksi Kauppahalli 24:n kautta kuin suoraan Anton&Antonilta tilattaessa (varmaan isompien kuljetusmäärien seurauksena). Ja Kauppahallista saa samaan kuljetukseen näppärästi sitten kaikkea muutakin peruskamaa. Ongelmana tuossa kauppakassissa on vain välillä se, että kaikkien kolmen ruoan pitäisi osua omaan makuun sopiviksi, plus tietysti se, että pitää olla sitten tiistai-iltana kotona, koska toimitus on vain yhtenä päivänä viikossa. Mutta ne kerran, kun olen tilannut, olen ollut todella tyytyväinen. Ruoat ovat hyviä, laatu loistava ja yleensä nuo ovat kaikki todella helppotekoisia tällaiselle ei-niin-ammattikokillekin. Ja tosiaan saa hyviä vinkkejä muuhunkin ruoanlaittoonsa. Minulla nuo mukana tulevat reseptit/niiden parhaimmisto on tallessa, jos vaikka jatkossakin kokkailisi samoja safkoja.

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyypä seuraavaksi katsota Kauppahallin kautta. Siinä olis tosiaan se etu, että voisi tilata samalla muutakin tarvikkeita. Meillä onneksi ollaan melkeinpä aina tiistaina kotona niin kuljetus ei sinällään ole mikään ongelma. Mä ihan yllätyin miten helppoja kalapuikotkin oli tehdä! Huomenna vuorossa porkkanakeitto ja varmaan perjantaina lihapullat. Ensi viikolla täytyykin sitten keksiä jotain muuta, kuten sitä kaalilaatikkoa! Tykkään suunnitella ja etsiä reseptejä seuraavaa viikkoa varten, joten ei ole sekään mikään ongelma. Mikä sun mielestä on ollut paras (tai voit nimetä useammankin!) ruoka minkä olet ruokakassin raaka-aineista tehnyt?

   • Nimetön kirjoitti:

    Hmmm…yhtä ihan ehdottomasti parasta on vaikea valita. Paras kassikokonaisuus oli ehkä Street Gastron pulled pork burgerit coleslawlla/Soijamarinoitu lohi ja seesami-parsakaali/Tomaattikeitto linsseillä ja fetajuustolla. Yksittäisiä ruokia, joita ehdottomasti teen toistekin, ovat lisäksi parin viikon takainen perunapannukakku, spaghetti carbonara lämminsavulohella ja paistettu kampela parsalla, perunoilla ja limeaiolilla. Etenkin kalaruoat ovat itselleni olleet tosi positiivisia kokemuksia, kun on oppinut käyttämään paljon muutakin kalaa kuin vain lohta ?.

    Kaalilaatikko on muuten aivan mahtava syysruoka. Pitääpä itsekin taas tehdä.

 4. Mimmaa kirjoitti:

  Ollaan tilattu nyt A&A:n kauppakassi reilun kuukauden ajan, myös tällä viikolla 🙂 Olen kyllä ihastunut palveluun ikihyviksi! Mielestäni kassi on todella edullinen, etenkin jos sen hakee itse. Annokset on myös hyvän kokosia. Nälkä on lähtenyt joka kerta ja usein ollaan saatu myös ainakin yhdet lounaseväät. Ruuat on olleet todella hyviä toistaiseksi, tosin ensi viikolla taitaa jäädä kassi hakematta kun reseptit ei ollut omaan makuuni. Parasta on myös, että tulee syötyä myös kalaa ja kasvisruokaa viikolla. Tykkään laittaa ruokaa ja kokeilla uusia reseptejä, mutta en jaksaisi kuluttaa aikaa kaupassa käyntiin. Täydellinen palvelu minulle siis 🙂

  Kiva kuulla, että kalapuikot olivat hyviä! Ne on vuorossa meillä tänään. Eilinen porkkanakeitto oli myös todella herkullinen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla kivijalkakaupat on aika hankalan matkan päässä niin pääsen aika harvoin niitä hakemaan paikan päältä, mutta tilaan varmasti vielä kotiin! Kunhan itseäni miellyttää ruokalista on saatavilla 😉

   Mulla olikin tänään lounaalla kalapuikkoja, niin hyviä! Mies ja tyttö ihastuivat mummon kurkkuihin aivan täysin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *