Hae
Palasia Arjestani

Muutama sananen painosta

Processed with VSCO with kk1 presetMä en enää nykyään kauheasti painoani tarkkaile. Yhä harvemmin hyppään vaa´alle, vaikka se ihan näkyvillä keittiön nurkassa asustaakin. Paino on jo pitkään pyörinyt 64-65kg kieppeillä, joten oli aikamoinen yllätys, että tänä aamuna lukema olikin 67,8kg! Pituutta mulla on kaikki 163cm, joten äkkisiltään voi miettiä että tuollainen paino tämän pituiselle on jo aika paljon. Ollaan lähempänä seitsemää kuin kuuttakymppiä. Kipitin siltä seisomalta peilin eteen tsekkamaan miltä se 67,8kg tässä varressa oikein näyttää ja voin sanoa, että näytti paremmalta kuin aikoihin! Parhaimmalta koskaan tässä painossa. Juuri sopivan pehmeä, mutta kuitenkin atleettinen.

Moni teistä on kritisoinut mun syömisiä ruokapäiväkirjojen perusteella. Lähinnä ruuan määrästä, että syön liian vähän. Johan tuon vaakakin kertoo ettei ruokaa ainakaan liian vähän tule 😀 Ruokapäiväkirja kuvineen ei siis todellakaan kerro totuutta, koska kuvat voivat hämätä annoskokoa. Mulla ei koskaan ole ollut tapana valehdella syömisistäni eli en käy salaa jääkaapilla napsimassa välipaloja ja jätä niitä pois ruokapäiväkirjoista. Olisihan se jo itsensä huijaamistakin!

Välillä olen miettinyt, että onko mun oikea paikka täällä Fitfashionilla kaikkien kisaavien nuorien tyttöjen keskellä, jotka treenaavat ja syövät tunnon tarkasti ja näyttävät rasvattomilta suurimman osan vuotta. Koska motivaatiotahan täältä suurin osa tulee hakemaan eikö? Voiko muutaman kerran viikkoon treenaavasta, normaalia kotiruokaa syövästä pienen lapsen äidistä olla kenellekään motivaattoriksi? Tulin siihen tulokseen, että voi. Mä saan itse suurimman motivaationi nimenomaan perheellisistä ihmisistä, jotka saa ujutettua arjen keskelle treenit ja näyttävät ettei tarvitse olla millään kituruokavaliolla pysyäkseen kunnossa. Juuri tällainen ihminen koen itsekin olevani! Meitä tavallisia perheellisiä tallaajia on kuitenkin enemmän kuin kisaavia perheettömiä ihmisiä.

Ja mitä niihin vaakoihin tulee, heittäkää ne helvettiin. Puntarin lukema ei kerro yhtään mitään, peili kertoo.

Ps. Muistakaahan käydä äänestämässä omaa suosikkianne Indiedays Blog Awardseissa. Banneri tuossa oikealla! En pistä pahakseni, jos ääni menee minulle 😀

26 kommenttia

 1. Jonna85 kirjoitti:

  Järkipuhetta! 🙂 Pointsit sulle, taas kerran! 🙂 Ja mikä hauskinta tai kamalinta, munkin vaaka näyttää normaalisti 63-65 kg, mut viime viikolla pitkästä aikaa kävin yks aamu heti herättyäni, ja se näytii aivan samaa SIIIIIIS 67,8 kg. 😀 Mua kyllä ahdistaa, vaikka pituutta onkin 169 cm, mutta pitäisi ottaa järki käteen ja lakata sättimästä itseä ja stressamatta. Noi vaaát kun oikeasti ovat surmanloukku! :/

  Mukavaa viikkoa sinne!

 2. Jonna kirjoitti:

  Ei kannata ahdistua, toihan on sun pituiselle mimmille ihan normaalipaino! Mä muistan joskus neuvolassa kun painon tyttöä odottaessa tän saman verran niin neuvolatäti meinas, että olen ylipainoinen 😀 Sit se tsekkas vähän tarkemmin ja totesi, että et sinä kyllä ylipainoiselta näytä. Juu en..

 3. Noora kirjoitti:

  Täällä kolmen pojan äiti, joka tasapainoilee vuorotöiden, lastenhoidon ja reenien kanssa. On just inspiroivaa lukea ihan tavallisesta ihmisestä samassa elämäntilanteessa. Ite en saa mitään fitnessblogeista, kun se tyyli on niin kaukana omasta elämästä! Oon muuten lähes samaa kokoluokkaa, pituutta 165, ja painoa about 67. Oon itekin nyt vähentänyt vaa’alla käyntiä, ja se on tehnyt hyvää! Nyt kolmekymppisenä sitä on jo armollisempi itseään kohtaan. Itse oon nyt saanut motivaatiota uuden oppimisesta, kun ennen liikunnan tarkoitus oli aina painon pudotus.
  Pääsen ite kans reenailemaan n. 2-3 kertaa viikossa ja pääasiassa menee ihan tavallista kotiruokaa, ja niitä herkkuhetkiäkin on useamman kerrran viikossa. Tykkään kovasti sun meiningistä, jatka hyväksi havaitulla tiellä!

  • Jonna kirjoitti:

   Armollisuun on nimenomaan se mitä itsekin olen oppinut iän myötä. Kaiken ei aina pidä olla täydellistä, ei edes lähelle sitä! Ei kai meistä kukaan täydellistä elämää eläkään..

 4. Erja kirjoitti:

  Kyllä on motivaattoriksi 🙂

 5. Vim kirjoitti:

  Olisin kyllä periaatteessa ihan samaa mieltä sun kanssa, mutta painonnostossa kilpailevana on vähän pakko vahtia painoa, ettei vahingossa kisoissa joudu painavampien sarjaan. 😀 Nyt paino pyörii mielessä vielä normaaliakin enemmän, koska haluaisin päästä alempaan sarjaan. Kyse ei ole kuin parista kilosta, mutta haluaisin saada ne tiputettua pysyvästi ja järkevästi, ettei tarvitsisi tehdä mitään nopeaa painonvetoa. :/

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, poikkeus vahvistaa säännön! Painoluokkalajit nyt on asia ihan erikseen 😉 Pari kiloa pudottaa vielä suht helposti eli kyllä sä siitä suoriudut nopeammin kuin osaat odottaakaan!

 6. petra kirjoitti:

  Heiii! en oo aiemmin kommentoinu sun postauksiin vaikka oon seurannu innolla ja tunnollisesti sun blogia jo tosi tosi kauan 🙂 oot kuule mahtava ja jatka samaan malliin! sulla on terve suhtautuminen ruokaan ja treenamiseen ja elämään muutenki. Ja todellaki motivoit varmasti monia ihmisiä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No kiitosta! Eipä voisi mukavampaa kommenttia tähän päivään saada, kiitos sulle 🙂

 7. Lilli kirjoitti:

  Sun blogi on just huippu! On ihanaa kun kirjoitat tavallisesta elämästä johon kivasti limittyy urheilu ja terve suhtautuminen ruokaan. Oot motivoinu ainakin mua ja varmasti monia muitakin samaan; ilman mitään pingottamistakin voi elää terveellistä ja urheilullista elämää ja nauttia siitä!

  • Jonna kirjoitti:

   Näin on, elämästä voi nauttia ilman tiukkoja dieettejä ja painon tarkkailua! Se ehkä vaatii alkuun harjoittelua, mutta on täysin sen arvoista 🙂

 8. Suvi kirjoitti:

  Piti munkin ekaa kertaa kommentoida – kahden lapsen äitinä saan tuhat kertaa enemmän motivaatiota sinun jutuista verrattuna moneen muuhun liikuntablogiin! Eli jatka vaan samaan maanläheiseen malliin!?

  • Jonna kirjoitti:

   Varmasti jatkan! Kerropas sä eroaako elämä kahden lapsen äitinä siitä, kun lapsia oli vain yksi? Onko rankempaa/helpompaa/ihan samanlaista?

 9. Inka kirjoitti:

  Eikä paras kirjoitus aiheesta (paino ja vaaka) pitkään aikaan!! Pisteet sulle! 🙂 Ja kyllä, uskallan väittää että sinusta sitä motivaatiota saa enemmän kun niistä kituruokavalioista ja rasvattomista kipailijoista (kaikki kunnioitus kisaajille, myönnän itsestäni ei kertakaikkiaan ole siihen) ja tälläinen pieni kiristely projekti kun on menossa niin sinusta vasta saa inspiraatiota. Että tavallisella ruokavaliolla ja hiukka aikataulutelluilla ihmisilläkin on varaa olla atlettisen fit, niinkuin sinä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, ei taida olla munkaan elämää enää ne kisakiristelyt. Ei vaan jaksais enää sellaista. Helppoahan se oli kun ei ollut perhettä ja sai keskittyä vain itseensä, mutta että nyt pitäisi vetää itsensä äärirajoille… Juu ei 😀

 10. Veera kirjoitti:

  Sä kuule varmasti motivoit monia! Jopa perheettömänä ja lapsettomana tytöntyllerönä mäkin tykkään sun juttuja lukea ja seurailla. Sä oot aito ja nimenomaan sellainen samaistuttava persoona varmasti monelle! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ihana Veera! Kiva muuten kun oot taas päivitellyt blogia, mimmi on vahva ku mikä 😉

 11. Jenni/destinationunfamiliar kirjoitti:

  Hieman aina kauhistuttaa, kun minun pituiset ihmiset sanovat kuinka joku paino on jo tosi paljon tälle pituudelle. Itse heilun jossain 69 kg kieppeillä ja olen tyytyväinen kroppaani enemmän kuin ehkä koskaan. Kevyempi olisi kiva olla, mutta kilpirauhaseni ja kroppani eivät vain suostu siihen, vaikka kuinka eläisi. On sitä joskus painettu 75kg ja se tuntui jo hieman liialta.

  • Jonna kirjoitti:

   Näinpä. Muakin aina kauhistellaan, että miten voin painaa niin ja niin paljon, koska olen näin lyhyt. noh, tämmönen oon ja tän verran painan ja sillä selvä. Eikä mua haittaa yhtään! Mäkin olen raskaana ollessani painanut yli 80kg ja pitkään sen jälkeenkin 75kg et ei tunnu tämä kyllä missään 😀

 12. Taru kirjoitti:

  Minua sinä ainakin Jonna motivoit! Oon lukenut sun blogia melkeinpä alusta asti ja oot ehdottomasti mun suosikki 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ihanaa kuulla Taru! Kiva että oot jaksanut mun juttuja lukea jo näin kauan <3

 13. tipsukka kirjoitti:

  Mä oon aina ajatellu että sä oot ainaki 170 pitkä 😀 kauhee järkytys, kun sä ootkin samanmittanen mun kanssa!

  • Jonna kirjoitti:

   TOdellisuus on tarua karumpaa 😀 tämmönen persjalkanen mä oon! Haha, niinpä oot muuten säkin 😀

 14. Nina kirjoitti:

  ???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *