Hae
Palasia Arjestani

Ne kuuluisat ruuhkavuodet

Processed with VSCO with c1 presetMä alan vasta nyt tosiaan ymmärtää, että tässähän eletään niitä kuuluisia ruuhkavuosia, mutta tiedättekö mitä? Ainakaan toistaiseksi en ole kokenut näitä aikoja mitenkään ylitsepääsemättömän raskaiksi. Toki kiirettä on, kotityö täytyy hoitaa ja ruokaakin on laitettava kaiken työn teon, harrastamisen sekä lapsen hoidon ohessa. Nämä kaikki on kuitenkin valintakysymyksiä. Jokainen meistä on itse valintansa tehnyt ja hankkinut perheen, kodin ja harrastukset. Niin minäkin. Vaikka välillä päivät vilistää silmien ohi ja väsyttää niin hetkeäkään en vaihtaisi pois!

Processed with VSCOElämä on helpottanut kummasti, kun tyttön kasvanut isommaksi. Elämä on helpottanut jopa siinä määrin, että yritän tällä hetkellä ylipuhua miestä koiran hankintaan. Meidän sakemanni-rouvahan jouduttiin nukuttamaan ikiuneen vähän tytön syntymän jälkeen ja sen jälkeen meitä kumpaakin on vaivannut krooninen koirakuume. Nyt koiran ottamiselle olisi oiva tilaisuus, koska pentu tulisi veljeni luota. Mutta kun mies on alkanut hannailla. Mun mielestä meidän arkeen mahtuisi vallan mainiosti yksi pieni mäyräkoiran pötkylä! ”No kun se pitäisi sitten aina kantaa mutsille ja faijalle neljänteen kerrokseen”, protestoi mies. Omg, kyllähän se olisi iso juttu 😀

Processed with VSCO with a6 presetMä olen hyvin perheorientoitunut ihminen ja ehkä senkin takia arki tuntuu minusta melko helpolta. Tykkään puuhastella kotona ja laittaa ruokaa. Skippaan välillä treenit, jotta saan viettää enemmän aikaa tytön kanssa. Tänään pääsen töistä suoraan treeneihin duunikaverin kyydissä ja saatiin näin pelattua aikaa illalle Hoplop hurvittelulle. Pientä säätämistähän tämä elämä välillä on, mutta en voi sanoa että kovin hankalaa. Ollaan miehen kanssa todella joustavia molemmat. Kumpikin tietää, että toiselle urheilu on henkireikä, joten yritetään rakentaa aikataulut niin, että molemmat saa aikaa toteuttaa itseään.

Mun täytyy myöntää ettei mulla ole koskaan ollut varsinaista vauvakuumetta. Tyttö oli toki haluttu ja toivottu, mutta raskaaksi tuleminen kesti sen verran pitkään, että se oli loppujen lopuksi yllätys. Ihana sellainen! Viime aikoina oon huomannut miettiväni, että ehkä se toinen lapsikin olisi ihan tervetullut tähän elämänvaiheeseen… Enää öiset heräämiset, vaipan vaihdot jo itkupotkuraivarit eivät tunnu niin kauhistuttavilta ajatuksilta synnytyksestä puhumattakaan.

Onko tämä nyt sitä vauvakuumetta?

9 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  Meillä on samanlainen tilanne. mukaanlukien tuo koirajuttu ja vauvakuumekin nostaa päätään! 😀 Mä myös nautin perhearjesta ja välillä koti-aika menee treenien edelle. aluksi ehkä podin siitä huonoa omatuntoa mutta en enää. Tuon oman perhe arjen eläminen tuntuu monesti ylitsepääsemättömän rasakaalle ulkopuolisin silmin koska se vaatii sitä aikataulutusta sekä suunnitelmallisuutta. Muistan kun eräs kaverisuhteeni meni poikki koska hänen mielestäni aikataulutan elämääni liikaa ja pilaan lapseni elämäni kuulemma sillä aikatauluttamisella. nyt tällä henkilöllä on myös oma lapsi, tekisi mieli kysyä että mitenkäs se aikatauluttaminen noin niinku omasta mielestä menee? 😀 Aikataulutus helpottaa elämää niin suunnattomasti!

 2. Jonna kirjoitti:

  Mä nautin jollain kierolla tavalla aikatauluttamisesta. Musta on ihanaa aina sunnuntaina miettiä tulevaa viikkoa ja laittaa kalenteriin mitä täytyy muistaa minäkin päivänä. Suunnittelen treenit, ruuat ja muut menot. Olisko aikaa käydä viikolla uimahallissa tai hoplopissa? Menenkö töihin jonain päivänä kävellen vai bussilla? Mikä ruoka kannattaa tehdä minäkin päivänä? Oijoi, ihan innostun tästä aiheesta 😀

 3. ulla kirjoitti:

  Oijoi mä tykkään, kun on aikataulu 🙂 . Arjessa työpäivä menee aikalailla aikataulussa, mutta jotenkin nautin siitäkin kun vapaapäivinä on tietyt ruoka-ajat ym 🙂 Sauna-aika, aamulenkkiaika jne 😀 Pysyy rytmissä ja vireessä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Just näin, pysyy hyvä vire yllä kun asiat on aikataulussa! Välillä toki pitää olla luppoaikaakin, mutta mä huomaan ainakin olevani paljon väsyneempi jos ei ole ”mitään ohjelmaa”. Viikonloppunakin on kiva tehdä asioita pois alta ettei viikolla tarvitse 🙂

   • ulla kirjoitti:

    Sama täällä. JOs ei mitään suunnitelmia ja aikataulua viikonloppuna niin olen todella väsy ja saamaton. On siinä aikatauluksessa paljon hyvääkin..

 4. Mimmukka86 kirjoitti:

  Ihanat kuvat! <3

 5. Priitta kirjoitti:

  Aikataulutus on ihan parasta! Lapsiperheessä ja ihan missä hyvänsä muussakin kombossa joku tekijä muuttuu aina, mutta sitten aikataululetaan uusiksi. Tai sitten vaan maataan sohvalla ja luetaan yhdessä kun pitikin treenata :). Aikataulut on tosi jees, kun ei suhtaudu niihin liian ryppyotsaisesti.

  Lapseton sinkkuystäväni kysyi vastikään, että kuinka mun elämämästä selviää. Viittasi oletettavasti lapsilukuunkin, mutta lapsiperheen haasteet on olemassa oli niitä lapsia yksi tai neljä. En nyt muista mitä vastasin, totesin kai vain selviäväni, koska on pakko. Tuo kuulostaa kuitenkin turhan kovalta, sillä selviäähän siitä joka tapauksessa ja samalla vielä nauttiikin elämästä. Pointti lienee se, että ulkopuolisen silmiin kenen hyvänsä elämä voi näyttää täydeltä, hurjalta tai ruuhkaiselta, mutta kun sitä elämää elää itse, ei se ainakaan siinä hetkessä pelkästään kamalaa ole. Myöhemmin voi sitten miettiä, että ohoh, tuostakin selvittiin :).

  Tulipa pitkä selostus, mutta jospa se ydin siellä jossain on :).

  Tsemppiä Jonnalle ja meille kaikille muillekin sinne ruuhkaan!

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, aikatauluja ei missään nimessä saa laatia liian ryppyotsaisesti, koska yleensä vaan käy niin että joku homma mättää/menee mönkään/muuttuu ja homma täytyy laittaa uusiksi. Ja aina täytyy olla mahdollisuus myös jäädä sohvalle 😉

   En mä ainakaan koe meidän elämää mitenkään ylitsepääsemättömän stressaavaksi vaikka arkisin asiat tehdään aikataulujen mukaan. Helpottaa vaan elämää suunnattomasti!

   Tsemppiä tosiaan meille kaikille ja nautitaan näistäkin ajoista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *