Hae
Palasia Arjestani

S niin kuin Suklaa

1Ihanaa, perjantai on taas täällä! Käsi ylös kuinka moni suunnittelee jo viikonlopun ruokalistaa ja miettii josko leipoisi jotain? Minä ainakin! Selailen tässä juuri erilaisia reseptejä ja mietin mitähän tänä viikonloppuna keksisin. Myös ensi viikonloppua varten täytyy löytää kivoja reseptejä, koska tytön kummisetä tulee meille viikonlopuksi ja toivoo, että leipoisin hänelle jotain hyvää. Niin ja onhan vielä halloween! Jos teillä on plakkarissa jotain hyviä halloween aiheisia reseptejä tai askartelujuttuja niin saa laittaa vinkkejä tulemaan. Ensimmäistä kertaa elämässäni aion nimittäin leipoa jotain halloweenia varten!

Koska rakastan suklaata suuresti (kukapa ei!?) niin päätin näin perjantain kunniaksi kaivaa omia arkistojani jakaa teille suklaisia reseptejä! Tässäpä inspiraatiota viikonlopun herkutteluun 😉

1Suklaa-banaanikakku maapähkinävoikuorrutteella oli ihanan kostea ja maukas kakku. Maapähkinäkuorrutetta voisin nuolla kipollisen ihan tuollaisenaan… Maistui myös työkavereille ja tätä ohjetta olenkin saanut jakaa ahkerasti. Resepti löydät täältä.

1Minttusuklaa raakakakku on ehkä paras kaikista raakakakuista mitä olen koskaan tehnyt. Itse asiassa tämä on toiseksi paras raakakakku mitä olen koskaan tehnyt. Tätä kakkua olen meinannut monta kertaa tehdä minttusuklaan sijasta appelsiinisuklaalla. Saattaisi ola myös aika hyvää 🙂 Reseptin minttusuklaa raakakakkuun löydät täältä.

1No tässä tulee kaikkien aikojen paras raakasuklaakakku, jonka olen eläessäni tehnyt! Tämä kakku vaan on jotain jumalaisen hyvää. Vadelma ja raakasuklaa sopivat erinomaisesti yhteen ja huomasin itse lusikoivani palan toisensa perään suuhun. En ymmärrä miksi en ole tätä kakkua tehnyt pitkiin aikoihin, mutta voi olla että tänään joudun tällaisen pyöräyttämään! Mies on kinunnut tätä vadelmaista kakkua jo vaikka kuinka kauan, joten ehkä olisi aika toteuttaa häneen toiveensa? Reseptin kakkuun löydät täältä. Suosittelen lämpimästi!

1Tässäpä vielä yhden raakakakun ohje! Balilainen suklaakakku oli myös todella hyvää, onhan sen ohje raakakakkuexpertti Maria Lönqvistin käsialaa. Kakku oli helppo tehdä ja maistui hyvältä. tähänkin kakkuun tuli himo! Reseptin kakkuun löydät täältä.

1Kinderpiirakka lienee kaikille tuttu, ainakin lehdistä jos ei muualta. Me tehtiin kinderpiirakkaa porukalla viime pääsiäisenä siskon luona ja onhan se hyvää! Helposti uppoaa pala jos toinenkin. Ja tuo päällinen muuten maistuu ihan kinderiltä! Ohjeen löydät täältä.

1Rakastan brownieita yli kaiken, joten tämä browniekakku oli meillä varsinainen hitti! Ihanan tahmeaa ja suklaista sisältä, kaveriksi vielä vaniljajäätelöä… tässähän tulee nälkä! Jos browniet on sun mieleen, kokeile ihmeessä tätä helppoa browniekakun ohjetta! Reseptin löydät täältä.

12Viime ystävänpäivänä tein meille kahvipöytään Daim-suklaamuffinsseja sekä minttusuklaatryffeleitä. Ah, suklaa upotettuna muffinssiin on jotain todella ihanaa! Vaihtelemalla suklaata saa muffinsseista joka kerta ihan erilaisia. Nuo tryffelit olivat myös todella hyviä ja juuri sopivan kokoisia naposteluun ja herkutteluun. Reseptin näihin herkkuihin löydät täältä.

Löytyiskös näistä teille jotain inspiraatiota viikonlopun herkutteluun? 😉

6 kommenttia

 1. sara kirjoitti:

  Hmmhm… Sun pitäis laittaa joku leipomo pystyyn

  • Jonna kirjoitti:

   Mä oon muuten joskus miettinyt, että jos lähden opiskelemaan toista ammattia niin se liittyy jollain tavalla ruokaan 😉

 2. Moona kirjoitti:

  Lääh ja puuh, noiden herkkujen katselu ei tee hyvää tässä tilassa (hirveä perjantain herkkuhimo siis) 😀 Haluaisin kokeilla viikonloppuna tällaista aivan mahtavan näköistä taikapannaria: http://www.maku.fi/blogit/lunni-leipoo/jotakin-erilaista-munasta-taikapannarit. Mutta suklaakakkua, hitsit, en pistäisi pahakseni. Mukavia viikonlopun leipomisia sinne 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Toi taikapannari vaikuttaa todella hyvältä! En mä sit leiponutkaan kun muistin, että meillähän on lauantaina yhdet synttärit tulossa ja siellä notkuu aina pöydät vaikka mitä herkkuja..

 3. LauraR. kirjoitti:

  Maanantaina aloitettu täysherkuttomuus dieetistä johtuen yhdistettynä yleisesti perjantain ja viikonlopun ”pian saan herkutella” ajatukseen ei helpota yhtään katsella tälläisiä herkkukuvia. No, ei auta muu kuin vain kuolata ja palata asiian sitten lähempänä joulua 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, ei käy kateeksi tuota olotilaa! Onneksi toikin menee nopeasti ohi eikä kohta tee enää mitään mieli 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *