Hae
Palasia Arjestani

Helppoa kotiruokaa: porsaankyljykset, omenaa ja paahdetut juurekset

Processed with VSCO with a6 preset

En tee kauhean usein ruoaksi possua, mutta tänä Anton & Antonin ruokakassin mukana tullut resepti kuulosti niin hyvältä, että pakkohan se oli testata. Liha oli vielä Reinin Lihan luomupossua, joten mistään turhanpäiväisestä kyljyksestä ei tosiaankaan ollut kyse. Vaikka ruoka sinänsä oli hyvää niin tuskin tulen jatkossakaan possua kovin usein tekemään. Mieluummin syön kanaa 🙂

Aloita tämän ruoan tekeminen uunijuureksista eli hyppää suoraan loppuun! Kaiken muun teet kätevästi uunijuuresten kypsyessä.

Ainekset

 • 2 porsaankyljystä
 • puolikas sipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • öljyä paistamiseen
 • 1 tl kuivattua rosmariinia
 • 3 rkl vettä
 • 0,5 rkl liemijauhetta (ei pakollinen)
 • 1 dl ruokakermaa
 • 1 rkl rouheaa sinappia
 • 1 tl sokeria
 • 1 syysomena lohkoina
 • suolaa ja pippuria

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista liha öljyssä paistinpannussa kunnes se saa hienon paistopinnan. Nosta sivuun odottamaan.

Lisää sipulit ja rosmariini pannulle ja ruskista kunnes sipuli on pehmeää. Mausta sinapilla. Lisää vesi ja liemijauhe, kerma ja omenalohkot. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.

Laita liha takaisin pannulle ja anna kiehua hiljaa 3-4 minuuttia kunnes liha on läpikypsää ja omenalohkot pehmeitä.

Paahdetut uunijuurekset 

 • n. 3/4 l juureksia (2 porkkanaa, 1 palsternakka, noin 6 perunaa)
 • 1 rkl hunajaa
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl rosmariinia
 • suolaa ja mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Kuori ja kuutioi juurekset ja siirrä uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljy ja hunaja. Mausta suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Paahda juureksia 20-25 minuuttia tai kunnes saavat väriä ja ovat pehmeitä.

Mites teillä possun kanssa, yes or no?

3 kommenttia

 1. Anne kirjoitti:

  Moi!
  Oon seurannut sun blogia jo pitkään. Pidän paljon sun postauksista ja kiva nähdä toisten arkea, lukea tuotetestauksia, yhteistyö -jutuista ja safkavinkkejä. Tuohon viimeisimpään mulla olisikin kehitysideaa, tai ehkä haastetta, jos sellaista saa antaa 😀 Oot kuitenkin suosittu bloggaaja, en tarkkoja määriä osaa sanoa, mutta monetmonet lukee sun blogia päivittäin. Sanotaanko siis että sulla on jonkinverran kuitenkin vaikutusvaltaa sun lukijakuntaan.
  Oot selkeesti kiinnostunut ekologisuudesta ja ehkä vähän eettisyydestäkin? Syöt siitä huolimatta paljon lihaa, tosi monella aterialla(nämä on toki jokaisen henkilökohtainen asia ja jokaisen omaa päätöstä tulee arvostaa). Haluisin kuitenkin haastaa sut tekemään jotain vegaania ruokaa, jonka voisit vaikka jakaa täällä blogissa? Jos vegaanit reseptit ahdistaa niin aloittaa vaikka kasvisruuan testauksella? Toki joitakin kasvis reseptejä on täälläkin näkynyt, mutta ne on ollut pääsääntöisesti leivonnaisia. Kiitos jo etukäteen jos otat haasteet vastaan! 🙂
  Kiitos vielä blogistakin, sitä on ilo seurata! Hyvää syksyn jatkoa! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Juu, mä olenkin jokusen ihan kasvisruuankin jakanut täällä ja pyrin tekemään niitä ihan säännöllisesti! Esim. viimeksi taisin tehdä porkkanakeittoa ja sitä ennen oli tomaattipastan ohje. Lihaa syön jonkin verran, mutta sekin on vähentynyt aika paljon ja suurimmaksi osaksi mulle maistuu kala ja kana. Ehdottomasti otan haasteen vastaan ja yritän tehdä enemmän kasvisruokaakin! Se on hieman pelottava alue vielä mulle, mutta kerta kerran jälkeen varmuutta tulee niidenkin kokkaamiseen lisää 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *