Hae
Palasia Arjestani

Pari ateriavinkkiä helpottamaan arkea

Processed with VSCO with c1 preset

Oi jos vaan voisin viettää päivät keittiössä kokaten niin tekisin sen! Voisin helposti kokata jokaisen päivän aterian alusta loppuun juuri ennen ruokailuhetkeä, mutta jostain kumman syystä lottovoitto ei ole osunut kohdalle ja joudun valitettavasti viettämään suuren osan päivästäni työpaikalla. Arki on kiireistä ja siksi on hyvä olla muutama niksi-pirkka takataskussa. Kukapa meistä jaksaisi töiden ja treenien jälkeen joka päivä viettää pitkän tovin myös keittiössä? Aika harva varmaan.

Tässä muutama helppo ateriavinkki, joilla helpotusta ja vaihtelua arkikokkailuun!

1. Tee isoja satseja kerralla

Processed with VSCO with c1 preset

Mulla on tapana paistaa iso määrä broiskua kerralla, keittää suuri kattilallinen sosekeittoa tai pyöritellä liuta lihapullia uuniin kypsymään. Viimeksi tein kuvassa olevan paleohenkisen lihamurekkeen ja söin siitä monta päivää. Eipä tarvinnut kokkailla! Murekkeessa on vain 400g jauhelihaa, pari sipulia, 1 valkosipulin kynsi, loraus tomaattipyreetä, 2 munaa sekä läjä mausteita. Paistetaan uunissa 200 asteessa reilu 30 minsaa. Kylkeen vielä vihannekset kypsymään!

2. Pekonin kanssa maistuu mikä vaan hyvältä

Processed with VSCO with c1 preset

Ja sitten kun ne iänikuiset broiskut alkaa tulla jo korvista ulos niin ei muuta kuin pekonia ympärille ja taas maistuu! Toimii myös munakupeissa, salaatissa sekä sosekeiton päällä. Tee kylkeen guacamole-tyyppinen kastike!

3. Valmista munakuppeja aamiaiseksi

Processed with VSCO with c1 preset

Munakupit ovat ehkä maailman kätevin aamupala. Ne voi valmistaa edellisenä iltana tai parikin päivää etukäteen ja niihin voi upottaa ihan mitä mieleen tulee. Itse teen näitä aina suuremman satsin kerralla illalla ja seuraavana aamuna tarvitsee vain lämmitellä mikrossa. Näihin saa hyvin upotettua ison kasan vihanneksiakin eli kaksi kärpästä yhdellä iskulla: kivasti protskua ja vielä kivemmin extravihreitä päivään 😉 Itse laitan yhden munan per muffinssivuoka + muut höysteet päälle. Lusikoidaan muffinssipellin koloihin ja Paistetaan 200 asteessa 15-20 minuuttia.

4. Mässäilynhimoon tortillapizzoja

Processed with VSCO with c1 preset

Jos viikolla iskee ihan hirveä mässäilyhimo, mutta ei viitsi vetää hommaa ihan lekkeriksi niin tortillalettuihin tehdyt pizzat ajavat hyvin asiansa. Näistä löytyy myös gluteenittomia versioita! Tortillaan tehdyssä pizzassa on huomattavasti vähemmän hiilareita kuin normipizzassa ( ja näitä tulee syötyä vähemmän), mutta maku on kuta kuinkin sama kuin the real stuffissa! Avocado pizzan päällä toimii todella hyvin 😉

No Kylläpä alkoi nuo pekoni-broiskut nyt houkuttelemaan…. Onko teillä jakaa hyviä kikkoja helpottamaan arjen ruuanlaittosessioita?

2 kommenttia

  1. lauris kirjoitti:

    Kiitos! Tulipas hyviä vinkkejä! Mukavaa joulunodotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *