Hae
Palasia Arjestani

Suklainen purnukkapuuro

Processed with VSCO with a6 preset

Mä olen todella huono syömään sunnuntaisin. Syön aamupalan, lounaan anoppilassa ja seuraava ateria saattaakin olla pelkkä omena iltapalalla. Varsinkaan jos en käy treenaamassa niin nälkä ei tule missään vaiheessa päivää. Nyt olen alkanut opettelemaan säännöllisiä ruokailuvälejä myös sunnuntaisin. Kuten kaikkien muidenkin uusien rutiinien opettelu niin tämänkin oppiminen vie varmasti aikaa, mutta oikealla tiellä ainakin ollaan! Tänään suunnittelin heti aamusta itselleni välipalan valmiiksi, jonka ohjelmoin aikatauluuni heti anoppilasta paluun jälkeen. Lueskelin taas Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa kirjaa ja sieltä löysin tämän suklaisen purnukkapuuron ohjeen. Eipä vois taas nopeampaa välipalaa olla! Kaikki ainekset ovat terveellisiä ja niistä saa rakennettua hyvälaatuisen ja täyttävän välipalan. Tämä samainen purnukkapuuro toimii hyvin myös aamupalana runsaan hiilarimääränsä vuoksi.

Ohje on maidoton, gluteeniton ja sokeriton.

Suklainen purnukkapuuro (2 annosta)

 • 1 kypsä banaani
 • 4 dl kauramaitoa tai mantelimaitoa (itse käytin kauramaitoa)
 • 3 dl kaurahiutaleita
 • 1 dl kvinoahiutaleita tai tattarihiutaleita
 • 2 rkl pellavarouhetta (en laittanut)
 • 1-2 rkl raakakaakaojauhetta
 • hyppysellinen merisuolaa

Soseuta banaani haarukalla. Annostele kaikki ainekset isoon purnukkaan ja sekoita huolellisesti. Jätä jääkaappiin paksuuntumaan 15 minuutiksi tai yön yli. Tarjoa ja nauti!

Vinkki: Lisää sekaan raakakaakaonibsejä tai murennettuja manteleita tai siemeniä mukavaa rouskuvuutta antamaan!

Omaan puurooni laitoin auringonkukansiemeniä ja koristeluun käytiin kaloritonta ja sokeritonta suklaakastiketta, auringonkukansiemeniä, saksanpähkinöitä murusteltuna sekä hyppysellisen kookoshiutaleita.

2 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Onko se kaloriton ja sokeroimaton suklaakastike kuitenkaan se ”terveellisin” vaihtoehto? jollain E aineilla sekin korvattu… :/ mitkä taas aiheuttavat kehossamme ties mitä.

  • Jonna kirjoitti:

   Muistinpa väärin, se olikin sokeriton. Terveellisin vaihtoehtohan olisi olla ilman tai jos suklaakastiketta haluaa niin tehdä sellainen sulattamalla tummaa suklaata. Ei tämäkään mikään ihan paskin versio ollut, Ruohonjuuresta muistaakseni ostettu. MUTTA! Täytyy muistaa sekin, että jos minä laitan teelusikallisen jotain koristeeksi niin sinunhan ei sitä tarvitse tehdä, eikös niin? 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *