Hae
Palasia Arjestani

Melkoista myllerrystä

Processed with VSCO with a6 preset

*Kaupallinen kampanja: A-lehdet

Teitä varmasti jo kyllästyttää nämä mun pohdiskelut omasta tämän hetkisestä olotilastani, mutta jaksakaa vielä hetki. Tätä mun elämä tällä hetkellä on ja paras tapa jäsennellä ajatuksiani on kirjoittaminen. Välillä kirjoitan ihan pelkkää tajunnanvirtaa ja muutamaan kertaan luettuani ajatukset pääsen kärryille siitä missä mennään sillä hetkellä. Huomaan, että olen kuukauden sisällä muuttunut ajatuksiltani aika paljon. Elämä on jollain tavalla saanut uuden ulottuvuuden. Olen surullinen ja halaun elämäni tasaantuvan. Pohdin paljon omaa tämän hetkistä elämäntilannettani ja tarkkailen ajatuksiani. Välillä tuntuu ettei tämä kaikki oikeasti vaan ole mahdollista. Että elän vain unen keskellä, josta herään hetken kuluttua ja kaikki on taas hyvin. Satuin lukemaan tänään aamulla Kauneus & Terveys lehteä ja siinä oli artikkeli, jonka luettuani oivalsin monta asiaa, joita käyn tällä hetkellä henkilökohtaisesti läpi elämässäni. Artikkelin nimi on Ei enää yhtään muutosta! ja se kertoo yllättäen sattuneista suurista muutoksista elämässä. Siitä kuinka ihminen reagoi muutoksiin ja kuinka näissä tilanteissa tulisi toimia.

Processed with VSCO

Kun ihminen kokee suuren muutoksen elämässään (läheisen kuolema, avioero, työpaikan menetys), mieli alkaa vastustaa muutosta. Tällaiset muutokset ovat mielelle hankalia, koska olemma oppineet elämään tietyllä tavalla. Tällainen muutosvastarinta on kuitenkin ihan luonnollista, kertoo psykologi-psykoterapeutti Arto Pietikäinen artikkelissa. Omalla kohdallani muutoksen on aiheuttanut isäni kuolema. Enää ei ole ihmistä jolle soittaa ja kysyä neuvoa sillä koen, että isäni oli se viisain ihminen läheisistäni ja hänelle soitin aina tiukan paikan tullen. Olen myös huomannut kuvittelevani ihan kauheita asioita viime aikoina. Mitä tekisin jos vaikka mieheni tai lapseni kuolisi? Tai itse sairastuisin vakavasti? Tällaiset ajatuksetkin ovat Pietikäisen mukaan ihan normaaleja ja tällaisessa tilanteessa on tärkeää opetella suhtautumaan muuttuviin tilanteisiin joustavasti. Elämähän on melko arvaamatonta, koskaan ei tiedä mitä tapahtuu.. tänään kaikki voi olla hyvin ja huomenna helvetin huonosti.

Artikkelissa on viisi hyvää ohjetta kuinka joustaa mielellä suuren muutoksen yllättäessä. Mun mielestä näissä on aika paljon järkeä.

1. Hyväksy tunteesi. Muutokset herättävät epävarmuutta, pelkoa, vihaa, katkeruutta ja pettymyksiä. Se on täysin luonnollista. Hyväksy tuntemuksesi, sillä niitä ei voi ohittaa.

2. Älä usko ajatuksiasi. Mieli pelottelee muutostilanteessa ja etsii riskejä asioista, joissa niitä ei todennäköisesti ole. Muista, etteivät ajatuksesi ole sama asia kuin se, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

3. Tunnista arvosi. Muutoksen keskellä on erityisen tärkeää olla yhteydessä siihen, mikä on itselle tärkeintä elämässä. Samalla on hyvä miettiä, mitkä asiat ovat juuri nyt hyvin, palkitsevia ja mielekkäitä.

4. Pura sydäntäsi. Älä haudo murheita mielessäsi vaan avaudu ja jaa ne muiden kanssa. Tee näin, vaikka se ei edes olisi sinulle luontevaa. Puhuminen ja huolien sanominen ääneen luo etäisyyttä tunteisiin. Jos ei ole ketään, jolle puhua, huoliajatuksia voi kirjata paperille.

5. Ole ystävällinen. Kun elämässä on kärsimyksiä ja suuria muutoksia, kohtele itseäsi myötätuntoisesti. Lohduta, mene metsälenkille ja sauno. Kuuntele rauhoittavaa musiikkia. Tee sama, mitä tekisit hyvälle ystävälle kriisin keskellä.

Mä olen noudattanut tietämättäni oikeastaan jokaista kohtaa. Tänään piti lähteä treenaamaan aamulla, mutta en jaksanut. Oleskelin kotona ja puuhastelin omiani. Annan nyt itselleni aikaa sillä tiedän, että treenaaminen on osa minua ja innostus tulee sitten kun sen aika taas on. Mä olen todella onnellinen, että minulla on tämä blogi, jonne kirjoittaa omia tuntemuksia ja vielä onnellisempi olen teistä lukijoista, joiden vertaistuki on ollut aivan huikeaa. Kiitos <3

Processed with VSCO with c1 preset

Täytyy sanoa, että Kauneus & Terveys-lehti oli tällä kertaa suuri hitti. Välillä ne viisaat sanat löytyvät jostain mistä ei olisi uskonut. Enivei, jos Kauneus & Terveys kiinnostaa lehtenä niin blogin lukijana teillä on mahdollisuus tilata siitä nyt 5 numeroa hintaan 19,45 € (norm. 38,90 €) + lahjaksi saatte House of Elliott Hollywood -rannekorun! Tilata voi täältä. Alennuksen saadaksesi käytä koodia jonna1983!

 

 

 

 

2 kommenttia

  1. Heidi kirjoitti:

    Koin vähän samanlaista muutosta kun viime vuonna erosin pitkäaikaisesta parisuhteesta, lähdin Intiaan tekemään vapaaehtoistyötä ja palasin aviomiehen kera. Yhtäkkiä se vanha elämä ei tuntunut enää samalta kun palasin kotiin, koin jonkilaista kriisiä ja yritin etsiä itseäni uudelleen kotimaassani. Viime aikoina olen vihdoin alkanut oivaltamaan kuka olen ja minne olen menossa, ja missä seurassa on hyvä olla. Nyt olen tyytyväinen missä olen. En nyt 100%, mutta kyllä se sieltä tulee, kunhan pitää vähän vielä odottaa 🙂

    Ei haittaa jos näitä pohtimispostauksia tulee, niitä on kivaa lukea 🙂 Elämässä on myös tärkeää puhua omasta kasvustaan ja opeistaan, se voi joskus jopa auttaa samassa tuskassa vellovaa. Keep going!

    • Jonna kirjoitti:

      No sullahan onkin melkoinen elämänmuutos! Mutta joo, kyllä tässä taas menee aikaa ennen kuin elämä tuntuu normaalilta. Kunnes se seuraava iso muutos tulee… 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *