Hae
Palasia Arjestani

Bloggaajapummit

Processed with VSCO with a6 preset

Facebookiin linkattiin mielenkiintoinen avautuminen bloggaajista vauva.fi sivustolla. Ketjussa avautuu henkilö, joka työskentelee firmassa, joka kiinnostaa useita muoti- ja kauneusbloggaajia. Hänen mukaansa bloggaajat purjehtivat firmaan vaatien tuhansien eurojen arvoisia hyödykkeitä. Mitä ne ikinä sitten ovatkaan. Ketjun aloittaja kirjoittaa todella hyvin ja hauskasti, käykääs lukemassa kyseinen juttu täältä.

Itse kävin lukemassa koko ketjun läpi tänään ja täytyy sanoa, että on mielenkiintoista tekstiä. Mä oon suorastaan järkyttynyt siitä, että jotkut bloggaajat kehtaavat vaatia firmoilta itselleen kaalliita palveluita ja asioita. Siis vaatia!? Jopa pyydellä, anella ja kerjätä. Mua hävettäis. En vois ikinä kerjätä jotain tuotetta itselleni vain sen takia, että haluan sellaisen. Ymmärrän sen, että ehdotetaan kohteliaasti yhteistyötä, jos tuote on sellainen jolle on todella tarvetta ja bloggaajalla on paljon lukijoita, jolloin myös firma hyötyy yhteistyöstä. Asioiden itselleen vaatiminen ilmaiseksi antaa mun mielestä ihmisestä aika huonon ja säälittävän kuvan. Enpä voi sanoa, että olisin koskaan mitään keneltäkään pyytänyt saati kerjännyt. Ei mulla oikeasti riittäisi pokka. Minusta se olisi vähän nöyryyttävää, että joutuisin jotain pyytelemään. Ennemmin menen ja ostan tuotteen itse ihan omialla rahoillani, kun lähden anelemaan.

Kyllä mullekin jonkin verran tulee yhteistyöehdotuksia ja jokaisesta olen kiitollinen. Se kertoo siitä, että tämäkin blogi on kiinnostava. Nykyään hyväksyn vain sellaiset yhteistyöt, jotka kiinnostavat itseäni oikeasti ja joiden aihepiiri on lähellä sydäntäni. Mitään pintaliitoblogia tästä ei tule koskaan, jossa pääosassa näyttelevät kalliit vaatteet ja luksuselämäntapa. Tai ainakin yritys antaa elämästään sellaisen kuvan. Toki näillekin blogeille on oma lukijakuntansa. Mua ahdistaa tavarapaljous jo muutenkin enkä tule materiasta onnelliseksi samalla tavalla kuin toiset. En tarvitse nurkkiini yhtään turhaa esinettä ja siksi uskallan sanoa myös ei useillekin ehdotuksille. Ehkä joku toinen bloggaaja saa näin mahdollisuuden yhteistyöhön. Elämyksiä ja matkustamista sen sijaan rakastan, mutta niitä harvemmin niitä matkoja on tarjoteltu 😀 Mä haluan elää ihan tavallista elämää ja haluan näyttää sen myös täällä. Tili näyttää nollaa aina kuun lopussa, lattiat on täynnä leluja, tiskialtaassa ajelehtii tiskejä ja pyykkikori on koko ajan täynnä, kun kukaan ei ehdi pyykätä. Mulle tämä on sitä normaalia elämää.

Processed with VSCO with a6 preset

Saan myös jonkin verran kutsuja erilaisiin bloggaajatilaisuuksiin ja jokaisesta kutsustakin olen hyvin kiitollinen. Mä en koskaan mene tilaisuuksiin sillä ajatuksella, että nyt saan sieltä jotain ihanaa kamaa ilmaiseksi. Menen tutustumaan uusiin ihmisiin ja nauttimaan tunnelmasta. Toisinaan löydän saman henkisiä ihmisiä ja toisinaan en. Huomaan heti jos joku katsoo minua ikävällä tavalla päästä varpaisin ja kartan näitä muotipoliiseja kuin ruttoa. En kaipaa sellaisia lähelleni, joille vain ulkonäkö ja vaatteet merkkaavat jotakin. Ruokaa rakastan yli kaiken, joten jos saan kutsun tilaisuuteen jossa on hyvää ruokaa tiedossa niin olen varmasti mukana 😀 Eilen kävin Tammer-Tukun blogi-illassa ja siellä oli todella mahtava tunnelma ja ihania ihmisiä! Tunsin vain pari bloggaaja ulkonäöltä luettuani heidän blogejaan, mutta muuten kaikki olivat ihan vieraita. Niinpä vaan löysin itseni juttelemassa ihmisten kanssa ja minulla oli todella hauskaa! Tästä tapahtumasta myöhemmin lisää 😉

Käykäähän ihmeessä lukemassa tuo vauva.fi:n ketju. Hauskaa luettavaa, joskin mulle jäi aika epäuskoinen fiilis miten törkeästi jotkut bloggarit voivat oikeasti käyttäytyä…

 

6 kommenttia

 1. Jenni Niemi kirjoitti:

  Luin eilen tuon kirjoituksen ja kommenttejakin vähintään riittävästi. Tunteet vaihteli epäuskosta tyrmistykseen ja hillittömään huvitukseen. Jatka Sä vaan Jonna samaa vanhaa linjaa 😀

 2. Marissa kirjoitti:

  Heheh, aivan mahtava toi eka kuva! 😉

  Oon kuullut vähän samanlaisia tarinoita, kuulema aika polleena osaa bloggaajat joskus olla. Kaikki pitäisi saada ilmaiseksi. Varmasti tunnetut bloggaajat ansaitsevatkin korvauksen kirjoittamisesta ja tuotteita, mutta en ehkä itse esittäisi asioita siihen diiva tyyliin, mitä oon kuullut joidenkin tekevän :p

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, en mä sitä sanokaan ettei suositut bloggaajan antsaitsisi korvaustaan mutta että ihan vaaditaan jotain kamaa itselleen…Se diivamaisuus on just ärsyttävintä! Ihan kuin elämä pyörisi vain heidän ympärillään, koska blogi 😀

 3. Hanne kirjoitti:

  Olen kerran vieraillut ko. sivustolla ja toista kertaa ei tarvitse mennä. Se on niin negatiivista puppua, että imee kaikki energiat lukijastakin. Yleensä noidrn juttujen aloittaja on trolli:) Some maailma on täynnä tuollaisia haukkujia vihanlietsojia.
  Itse en ihan uskois noihin tarinoihin sentin vertaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, ei siellä kovin positiivista porukkaa liiku. Mutta tässä tapauksessa en edes usko, että kyseessä on trolli. Olen nimittäin muualtakin kuullut näistä bloggaajapummeista, neitokaisista jotka luulevat olevan maailman napa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.