Hae
Palasia Arjestani

Kotitekoinen sitruunalimu

Processed with VSCO with c1 preset

Muistatteko vekottimen nimeltä hiilihapotuslaite tai SodaStreaminakin se muistaakseni tunnetaan. Noh, me saatiin sellainen joskus vuosia sitten. Jos en väärin muista niin joku oli ostanut hiilihapotuslaitteen itselleen ja saanut sellaisen vielä lahjaksi ja niin me saatiin sitten omamme ilmaiseksi! Tuo ei ole aito SodaStream vaan joku OBH Nordican malli, mutta samat litkut siihen käy kuin muihinkin. Tämä laite on pyörinyt melkoisena turhakkeena kaapin päällä, mutta nyt päätin ottaa sen käyttöön. Mulla on sellainen vimma heittää turhaa kamaa pois, että on pakko testata tuleeko tätäkään käytettyä vai laitanko jo eteenpäin. Nyt sutasin hetkessä laitteella itse meille sitruunalimut ja tyttö oli limusta aivan pähkinöinä. Kyllä tämä aina hanaveden voittaa 😉

Kotitekoinen sitruunalimu

 • vettä
 • puolikas sitruuna
 • steviaa maun mukaan

Laita vesi laitteen pulloon ja aseta pullo paikalleen. Toimi ohjeiden mukaan. Minä suhautin vähän turhan paljon hiilihappoja ensimmäisellä kerralla ja ylihän ne litkut tulivat.. Toisella kerralla onnistui jo paremmin! Lisää muut ainekset hapotetun veden sekaan ja sekoita kevyesti. Tarjoile limu lasista tai tuollaisista vekkuleista Zak! Designin pulloista. Arvatkaa kumman vaihtoehdon meidän lapsukainen valitsi…? 😀

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Loput limusta lähteekin mulle saunajuomaksi lauantaisaunaan! Vieläkö teillä on käytössä hiilihapotuslaitetta?

5 kommenttia

 1. Jaana kirjoitti:

  kyllä meillä on ollut kovassa käytössä juurikin tuossa limun teossa 🙂 Hiilihapotetulla vedellä laimennettu erilaisia kaupan mehuja ja saa paljon erimakuisia saunajuomia eikä tartte kaupasta limpparia kantaa 😀

 2. S kirjoitti:

  Ostin käytettynä semmosen useita vuosia sitten, käytin jonku aikaa ja sitten se jäi kaapin pohjalle pyörimään. Lahjotin sen veljelle ja nyt taas sitten otin äitiltä lainaan sen sodastreamin joka on käyttämättömänä ollu. Nyt sitä on sit taas käytettyä ahkerasti 😀 Pojilleki maistuu 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä kans tyttö on ihastunut hiilihapotettuihin juomiin. Vois tänään taas tekaista jonkun vaikka marjamehusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *