Hae
Palasia Arjestani

Vanha kunnon pääkallomössö

Processed with VSCO with a6 preset

Thank god it´s friday! Tämä lause on käynyt tänään vähän turhankin monta kertaa päivässä. Jotenkin poikkeuksellisen rankka viikko takana enkä ole edes paljon treenannut. Hirveästi vaan ollut töitä ja muita hommia. Aloin tekemään töissä vähän pidempää päivää ja se kyllä näkyy ja tuntuu. Harmittaa kun treenit on jääneet niin vähälle, mutta ensi viikolla aion (yrittää) palata entiseen treenirytmiin.

Mietin tänään jo töissä illan ruokalistaa. Pää löi ihan tyhjää ja otin avukseni netin ihmeellisen maailman. Mielessä pyöri lohi, jonkinlainen mureke sekä kasviskeitto. Sitten silmiini osui Kodin kuvalehden sivuilla pääkallomössön, hienommin jauhelihaspesiaalin, ohje. Tätä syötiin vähän turhankin paljon opiskeluaikoina ja siinä varmasti syy miksi tämä ruoka ei ole ihan äskettäin ollut ruokalistalla. Muistatteko pääkallomössön? Jauhelihaa ja makaronia vaan sekaisin, kunnolla mausteita ja iso loraus ketsuppia. Halpaa ja hyvää! Löytämäni ohje oli hieman parempi kuin perus pääkallomössö, mutta silti todella helppo, nopea ja edullinen tehdä. Täydellinen ruoka perjantaihin, kun ei vaan ihan oikeasti jaksa alkaa hifistelemään.

Jauhelihaspesiaali aka pääkallomössö

 • 400g luomujauhelihaa
 • 1 sipuli
 • 2 porkkanaa
 • suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria
 • 1 litra vettä + 1 kasvis- tai lihaliemikuutio
 • 3 dl tummaa makaronia
 • 6 rkl tomaattipyreetä

Laita vesi kiehumaan, lisää kasvis- tai lihaliemikuutio ja keitä makaronit ohjeen mukaan kypsiksi.

Makaronien keittyessä kuori ja kuutioi sipuli sekä porkkanat. Ruskista jauhelihaa viitisen minuuttia pannulla, lisää sipuli ja porkkanat ja jatka paistamista toiset viisi minuuttia. Lisää paistamisen loppupuolelle mausteet sekä tomaattipyree. Sekoita hyvin.

Kaada vesi pois makaroneista ja sekoita jauhelihamössö makaronien kanssa. Tarjoile raikkaan salaatin sekä paistetun patongin kera 🙂

Täytyy tehdä toistekin! Sen verran hyvin näkyy uppoavan myös meidän neidille 😉

Processed with VSCO with a6 preset

4 kommenttia

 1. Saara kirjoitti:

  Tää on kyllä eri muodoissaan klassikko! Opiskeluaikoina sitä makaronia vaan laitettiin se kokonainen pussi, ni siitä söi sitten usemman kerran 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Joo ja aika usein tonnikalaa sekaan. Jauheliha oli liian kallista 😀

 2. Laura K. kirjoitti:

  Lapsuuden suosikki ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.