Hae
Palasia Arjestani

Epämukavuus alueella

Processed with VSCO with c1 preset

Tänä viikonloppuna on juhlittu tytön 4-vuotis synttäreitä. Virallinen päivä oli tiistaina 15.3 jolloin hän sai heti aamusta lahjat meiltä ja päiväkotiin vietiin tietenkin herkkuja synttäreiden kunniaksi. Aivan hurjaa tämä ajan kuluminen! Vastahan tyttö syntyi ja nyt jo mennä viilettää kauheaa vauhtia, tunnistaa kirjaimet ja numerot ja osaa laskea pitkälti yli sadan.

Tänä vuonna pidettiin tytölle ensimmäiset kaverisynttärit ja ulkoistin ne suosiolla Hoploppiin. Näillä voimavaroilla en olisi jaksanut alkaa siivoamaan koko kotia lattiasta kattoon ja leipomaan kauheaa määrää herkkuja siihen päälle. Puhumattakaan siitä energisestä ja kiljuvasta tyttölaumasta, joka viiletti pitkin HopLoppia eilen. En vaan olisi jaksanut. Kyllähän tuo reissu muutaman pennosen maksoi, mutta pääasia että äiti sai säilyttää mielenrauhansa ja tyttö sai hauskat synttärit. Hauskaa tuntui tytöillä olevan ja minä sain samalla tutustua muihin äiteihin paremmin.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Tänään pidetään vielä pienimuotoiset synttärikemut mummalla ja paapalla ja leivoin kahvittelua varten tytölle hänen haluamansa frozen-aiheisen kakun. Frozen on edelleen kova sana ja Elsaa ja Annaa leikitään harva se päivä. Täytyy sanoa etten ole mikään mestari kakkujen tekijä. Juustokakut ja raakakakut onnistuu millon vaan, mutta täytekakut… juu ei! Viime vuosina oon saanut kakuista jopa syötäviä, mutta muutaman kerran kakut on olleet ihan hirveän makuisia. Ehkä näitäkin pitäisi vaan tehdä enemmän! Tämä kakku on ehkä hienoin mitä olen koskaan saanut aikaiseksi. Harmi kun ei ollut kirjain- ja numeromuotteja niin jouduin tytön nimen ja iän sötöstelemään käsivaralla. Rumiahan niistä tuli, mutta lumihiutaleet ovat kauniita. Onneksi mies kävi ostamassa muotit mulle eilen 🙂

Processed with VSCO with c1 preset

Tätä kakkua näprätessäni kakun tekeminen tuntui jopa ihan kivalta ja ihan pikkusen vaan innostuin hommasta 😀 Aikaisemmin oon vihannut tällaista näpräämistä yli kaiken! Kakkua tehdessä mietin, että pitäisi näitä normaalileivonnaisiakin alla tekemään taas enemmän ja miksipä ei kakkujakin siinä samalla. Työkaverit on ainakin vihjailleet, että voisin taas alkaa leipomaan töihin enemmän. Yhteen aikaanhan vein joka maanantai jotain herkkua tarjolle. Laittelen kakun ohjeen tännekin, jos se on syömäkelpoista. Vielä ei olla maistettu; )

Olettekos te kovia leipomaan kakkuja? Saa linkata, jos ootte julkaisseet kuvia ja ohjeita jossakin!

4 kommenttia

 1. Krisse kirjoitti:

  Mä laitoinkin sulle jo eilen snappiä tästä hienosta kakusta. Mun esikoisen tytär on samaa vuoskertaa kuin sinunkin tyttösi ja kova Frozen fani hänkin. Mä olen siis harrastanut kakkuilua sellaisen 7-8 vuotta. En ole mitään kouluja käynyt, vaan ihan itseopiskellen olen taitoni hankkinut. Leivontablogeista luin ohjeita ja kayselin toisten kakkukuvia ja siitä se pikku hiljaa lähti sitten kehittymään. Mulla on tuon mun lifestyleblogin lisäksi leivontablogi, Kakkukioski http://kakkukioskinpaluu.blogspot.fi jossa on sitten noita mun aikaansaannoksia. Nykyisin blogi päivittyy tosi harvoin, mutta aina silloin tällöin kuitenkin ja on mun oma sähköinen reseptikirja. Toivottavasti saat sieltä jotain vinkkiä omiinkin leivonnaisiisi.

  • Jonna kirjoitti:

   Oi vitsi mitä herkkuja sulla blogissa onkin! Kakkuja pitäisi vaan alkaa tekemään enemmän ja treenaamaan myös koristelua. Mutta kuka ne sitten syö? 😀

 2. Heta kirjoitti:

  Mahtava kakku!! Tein just hellule kinuskisen täytekakun, en ole mikään jauhopeukalo ja ihan pelottaa että mikä kumipulla tuli leipastua. Ihan ko haastetta ei olis ollu tarpheeksi, tehin kakun vegaanisena. Ja sen verta omatekemännäkönen tuli ettei tuota tulla kuvista kattomaan. Hahhah! Myöhäset Onnittelut vielä Teile sinne. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Hehe, makuhan se on se tärkein ;( Mä ihan yllätyin tästä omasta sötöstelystäni. Lopputulos ei näytä siltä, että edellisenä iltana menetin hermot noin kymmenen kertaa kakun kanssa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *