Vau mitkä munkit!
Jos vielä mietit siellä kotona, että ostaisitko vapuksi munkkeja niin älä! Kipitä välittömästi kauppaan tee ne itse niin saat miljoona kertaa parempia, vannon sen 😉 Mä en ole koskaan aiemmin tehnyt itse munkkeja, koska pelko palovammoista, mutta käly suostutteli eilen kokeilemaan. Vitsi miten hyviä niistä tuli! Tuunattiin perinteistä berliininmunkkien ohjetta sitruunankuorella ja vaniljasokerilla ja tehtiin kuorrutekin vähän omalla tavalla. Suosittelen kokeilemaan! Alkuperäinen ohje on uusimmasta (3/2016) Maku-lehdestä.
Superhyvät omatekoiset munkit (15 kpl)
TAIKINA
- 2,5 dl kevytmaitoa
- 25g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- 1 rkl raastettua luomusitruunan kuorta
- 1 tl vaniljasokeria
- 7,5-8 dl vehnäjauhoja
- 75g pehmeää voita
PAISTAMISEEN 1 litra rypsiöljyä
KUORRUTUS
- 3 dl tomusokeria (meillä mansikanmakuista)
- 2,5 rkl vettä (meillä 3,5 rkl marjamehua)
- 0,5 – 1 tl punaista elintarvikeväriä (ei laitettu ollenkaan, koska mansikanmakuinen tomusokeri)
- (Sokeria jos tahdot osan munkeista sokeroituina)
TÄYTTEEKSI esimerkiksi noin 200g mansikkahilloa ja/tai 1 prk (330g) nutellaa. Me ei täytettä laitettu makean kuorrutteen vuoksi ollenkaan!
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri, muna ja suola sekä sitruunankuori ja vaniljasokeri jos tahdot niitä laittaa. Alusta taikinaan jauhot ja pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin tunti.
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 15 palaan. Pyörittele palat pulliksi ja kohota niitä peitettynä vielä noin vartti.
Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170-180 asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.
Paista munkkeja 2-3 minuuttia molemmin puolin kauniin värisiksi ja kypsiksi. Valuta munkit talouspaperilla vuoratun lautasen päällä, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
Annostele hillo tai nutella tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Notkista nutellaa tarvittaessa hetki mikrossa sulatusteholla. Pursota täyte munkkien sisään.
Sekoita paksu ja tasainen kuorrutus tomusokerista, vedestä ja elintarvikeväristä (tai mansikanmakuisesta tomusokerista ja marjamehusta) ja kuorruta munkit. Me laitettiin about puoleen munkeista paksu kuorrute ja toinen puolikas sokeroitiin.
Suosittelen suuresti tekemään munkit itse, koska se on huomattavasti helpompaa kuin voisi arvatakaan! Ja mielettömän hyviä vieläpä <3
Ps. Ilmoitan Nutisal-arvontojen voittajat kunhan pääsen paremmin netin äärelle!
Mä tein ekaa kertaa ite tänä vuonna munkkeja ja munkin sisälle puolikas dumle. Oli sitten hyviä!!! 🙂
Ohhoh, kuulostaa liian hyvältä!!
Herkullisen näkoisiä munkkeja!
PS. Miulla näyttää Blogi etsii uutta kotia -postaus vain tyhjää.
Taisi Fitfashionin sensuuri iskeä ja postaus poistettiin… Eihän epäkohdista sovi ääneen huudella, etteivät vaan lukijat tajua mitään (viimeaikainen bloggaajien joukkopakohan ei tietenkään herätä mitään epäilyksiä :))
Ja herkullisia olivatkin! Kyseinen postaus on poistettu 🙁