Hae
Palasia Arjestani

Munakaupoilla

Processed with VSCO with a5 preset

Kannatan varallisuuteni mukaan mahdollisimman paljon lähituottajia ja ruokakaupoistakin ostan aina kotimaista kun sellaista on tarjolla. Luomua suosin, mutta sitäkin aina kukkaron tilanteen mukaan. Ihannetilanne olisi, että voitaisiin ostaa kaikki ruuat lähituottajilta, mutta tällä hetkellä se ei vielä ole mahdollista. Viime kuussa tilasin Mäkelän luomutilalta kokonaisen broilerin, juustoja sekä vihanneksia. Viime viikolla ei ehditty tilaukseen mukaan, meni jotenkin ihan kokonaan ohi. Harmittaa kovin, koska tässä tilauksessa olisi saatu maukkaita luomulihoja joiden perään varsinkin isäntä on kovasti. Kananmunia meillä menee kauheat määrät viikoittain ja eilen käytiin ensimmäisen kerran hakemassa munaset Munaeggspressiltä, joka kuljettaa ainakin tänne Etelä-Suomeen Friida-ulkokananmunia. Hinta ei ole paha, maku ja laatu on loistavia (ostin yhden kennon kaupasta ja maistoin), munat kulkeutuvat suht lähelle ja ne on helppo noutaa lähimmästä toimituspaikasta. Tais jäädä meille käyttöön ihan vakiosti!

Mielestäni kaikki ruokapiirit on erittäin jees ja täällä suunnittelen itsekin tilausta ensi viikolle. Ruokapiirin kautta tilaisin mielelläni kaikki vihannekset jolloin tiedän ainakin niiden olevan lähitiloilla tuotettuja ja laadukkaita kotimaisuudesta puhumattakaan. Minusta on mielettömän hienoa, että lähi- ja luomuruoka on koko ajan enemmän ja enemmän nouseva trendi. Ihmiset ovat alkaneet arvostamaan suomalaisia tuotteita ihan eri tavalla kuin ennen ja tiedostavat laadukkaan ruuan terveysefektit. Hienointa olisi jos voisi omassa pihassakin kasvattaa jotain. Tänäkin kesänä aion parvekkeella kasvattaa jotakin pientä ja mökille olen hamstrannut jo kasvilavan ja väsännyt kiinalaista kohopenkkiä. Saa nähdä onko sato suurempi tänä vuonna kuin vuosi sitten! Lehdessä oli vähän aikaa sitten myytävänä pieni maatila Keski-Suomesta ja heitin miehelle vitsinä, että aletaanko maanviljelijöiksi! Hän ei ollut yhtä innoissaan asiasta kuin minä 😀 Mun tulevaisuuden haaveena on omistaa edes pieni piha tai pikkuinen kasvimaan pätkä vuokrapalstalta. Vuokrapalstatkin vaan ovat nykypäivänä niin suosittuja ettei niitä tahdo enää saada lähietäisyydeltä 🙁

Onko muita ruokapiirien ja Munaeggspressin käyttäjiä? Tai kasvatatteko itse jotain kotosalla?

4 kommenttia

 1. linda kirjoitti:

  Moi! Munaeggspressistä olen itsekkin tilannut jo useamman kerran ja ei voi muuta kun kehua. Mistä olet noita lihoja, vihanneksia tms. Tilannut? Olen yrittänyt googlettaa mutta huonolla menestyksellä ☺

  • Jonna kirjoitti:

   Mä liityin joku aika sitten Malmin ruokapiiriin ja sitä kautta ollaan nyt tilattu mm Mäkelän luomutilalta. Vuosia sitten tilattiin jostain Porvoosta lihat suoraan tuottajalta, mutta homma kävi niin suosituksi että toimitukset venyivät useiden kuukausien mittaisiksi. Kannattaa liittyä oman alueen ruokapiiriin!

 2. Nova kirjoitti:

  Kyllä, kyllä, kyllä!

  Ehkä ainoat munat, joita Suomessa kannattaa ostaa ja syödä. Niin monta plussaa Vaahteramäen munista, ettei pitäisi olla tekosyitä olla ostamatta.

  Vaikka nykyään noudatankin vegaanista ruokavaliota, olivat juuri nuo munat viimeisiä eläinkunnan tuotteita, joita suostuin syömään. Muiden munien syöminen tuntui vastenmieliseltä.

  Kiitos superisti, että mainitsit näistä! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, kyllä näissä on maku ja laatu kohdallaan ja ilostuttaa kovasti tietää miten hyvin näitäkin kanasia kohdellaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.