Hae
Palasia Arjestani

Maukas jauheliha-pizzapannari – täydellistä perjantairuokaa!

Processed with VSCO with a6 preset

Minusta on ihanaa aloittaa viikonlopun vietto laittamalla ruokaa ja leipomalla. Tykkään tehdä usein jotain vähän erilaista. Jotain sellaista, jota en arkisin laita. Ehkä hieman raskaampaa, tai voi se olla kevyttäkin, kunhan vaan on ihan erilaista kuin totuttu arkiruoka. Mä tykkään hemmotella perhettäni ja itseäni hyvällä ruualla. Hyvä ruoka tarkoitta minulle rakkautta ja tällä tavalla minä osoitan perheelleni välittäväni heistä. Teen jotain hyvää oikein ajan kanssa. Tyttökin alkaa olla jo sen verran iso, että hänestä on suuri apu keittiössä. Hän pilkkoo vihanneksia, rikkoo kananmunia ja mittaa jauhoja jo varsin sujuvasti. Aion kasvattaa hänestä loistokokin!

Suolaista pannukakkua olen tehnyt aiemminkin ja idea tähän lähti oikeastaan kaappien tyhjennyksestä. Jääkaapissa oli asioita, jotka täytyy saada käytettyä ennen kuin vanhenevat käyttökelvottomiksi ja kaapit on vieläkin pullollaan erilaisia jauhoja, niin mikäs sen kätevämpää kuin tehdä aineksista pizzaa tai pannaria! Tein pannarin tutulla ja turvallisella Hellapoliisin ohjeella ja erittäin hyvää tästä tuli tälläkin kerralla. Ohje on helposti muunneltavissa sen mukaan mitä kaapista sattuu kulloinkin löytymään 😉

Jauheliha-pizzapannari (pellillinen)

  • 6 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 50g voita sulatettuna tai 0,5 dl öljyä

TÄYTE

  • 400g (luomu)jauhelihaa
  • suolaa
  • 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 70g tomaattipyrettä
  • pizzamaustetta, oreganoa, basilikaa
  • kuutioitua tomaattia ja/tai paprikaa
  • 150g juustoraastetta

Sekoita maidon sekaan munat, jauhot, suola ja sulatettu voi. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.

Taikinan turvotessa paista jauheliha ja mausta suolalla ja valkosipulilla. Lisää tomaattipyre ja muut mausteet. Kuutioi tomaatit ja/tai paprika pieniksi.

Kaada pannaritaikina leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle jauheliha ja tomaatti/paprika. Laita päällimmäiseksi juustoraastetta.

Paista pannaria uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja taikina hyytynyt. Anna jäähtyä hetki ja herkuttele!

Maukasta viikonloppua!

Ps. Tämä pannari on mielettömän hyvää myös kylmänä!

 

3 kommenttia

  1. Outi Karita kirjoitti:

    Varmasti hyvää, rupes ihan tekemään mieli 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *