Hae
Palasia Arjestani

Kinkku-aurajuustopiirakka

Processed with VSCO with c1 preset

Helou! Me ollaan ihan näillä näppäimillä lähdössä ajelemaan kohti mökkiä, mutta halusin jakaa teille vielä tämän loistavan suolaisen piirakan ohjeen, kun jotkut teistä ovat ohjetta jo kyselleet. Sain ohjeen tähän piirakkaan kaveriltani johon tutustuin crossfit Vantaalla, kiitosta vaan Petra! En ole pitkään aikaan suolaista piirakkaa tehnyt, mutta tämä oli kyllä suuri hitti. Aivan älyttömän hyvää ja kun oikaisee valmiin piirakkapohjan verran niin valmistuskin käy käden käänteessä. Mä käytän piirakoihin melkeinpä aina valmiita pakastetaikinoita, koska ne ovat yksinkertaisesti hyviä ja säästävät aikaa 😉

Kinkku-aurajuustopiirakka

  • valmis suolainen piirakkapohja pakastealtaasta
  • 1 prk ranskankermaa tai kermaviiliä
  • 2 munaa
  • 100-150g juustoraastetta
  • halutessasi esim. kevätsipulia ja ruohosipulia  (itse käytin kevätsipulia)
  • 200g palvikinkkua
  • tuoretta makeaa ananasta (myös purkkiversio käy,  mutta ei ole niin maukasta!)
  • noin 100g aurajuustoa muruna
  • mausteita mielesi mukaan, itse laitoin vain mustapippuria

Anna pohjan sulaa kokonaan. Sekoita kipossa keskenään ranskankerma, munat sekä juustoraaste ja levitä seos sulaneen pohjan päälle. Ripottele juustoseoksen päälle palvikinkut, sipulit, mahdolliset mausteet ja ananakset. Laita päällimmäiseksi aurajuustomurut. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes täytteet saavat kauniin kullanruskean sävyn.

Parasta yön yli jääkaapissa maustuneena! Itsehän söin tämän melkein kokonaan itsekseni 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *