Hae
Palasia Arjestani

Terveellinen key lime pie

Processed with VSCO with c1 preset

Tein key lime pieta ensimmäistä kertaa joskus vuosia sitten. Ai että se oli hyvää! Joku siinä kirpeydessä viehättää mua ja saa makunystyrät syyhyämään. Jo silloin mieleen jäi itämään ajatus terveellisemmästä versiosta. Voisikohan sellainen olla mahdollista? Olen jo kauan koonnut pinterestiin suurta reseptipankkia ja löysin tämän reseptin sieltä pari päivää sitten. Tein alkuperäiseen englanninkieliseen reseptiin muutamia muutoksia ja tässä on lopputulos – mun lautasella! Tämä terveellisempi versio käsittää piirakan maidottomana, viljattomana ja sokerittomana, mutta ei todellakaan mauttomana. Mies väitti, että tämä olisi jopa parempaa kuin tämän piirakan normaaliversio, jonka muuten löydät mun vanhoista resepteistä täältä.

Processed with VSCO with c1 preset

Näiden terveellisempien versioiden etu on siinä ettei näitä syödessä tule huono olo saati ala väsyttämään. Tätäkin piirakkaa voisi hyvällä omalla tunnolla syödä vaikka aamupalaksi! Key lime pie on helppo ja suhteellisen nopea tehdä ja se säilyy jääkaapissa useamman päivän, jos sitä sattuu yhtään jäämään säilytettäväksi….niin hyvää se on!

Terveellinen key lime pie (maidoton, sokeriton, viljaton)

POHJA

 • 2,5 dl pekaanipähkinöitä
 • 2,5 dl taateleita (pehmitä vähän aikaa mikrossa pienessä määrässä vettä)
 • 2 dl kookoshiutaleita
 •  2 tl hunajaa

TÄYTE

 • 2 kananmunaa + 1 keltuainen
 • noin dl puristettua limemehua (about 3 limeä!)
 • 0,5 dl hunajaa
 • reilu dl kookoskermaa
 • 1 rkl raastettua limen kuorta
 • 2 rkl arrowroot-jauhoa (myös perunajauho ajaa saman asian)

KOOKOSKERMAVAAHTO

 • 1 tlk kookosmaidon jähmettynyttä osaa (jähmetä yön yli jääkaapissa)
 • 1rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
 • 0,5 tl aitovaniljajauhetta

Voitele 23-24 cm kokoinen piirakkavuoka kookosöljyllä. Voit käyttää myös irtopohjavuokaa! Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Voi olla, että joudut kaapimaan massaa reunoilta useampaan otteeseen ja käyttämään blenderiä taas päällä. Ole kärsivällinen! Taputtele pohjamassa piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Yhdistä kulhossa kananmunat + keltuainen sekä hunaja. Sekoita. Lisää seokseen kookoskerma, limemehu, limen kuori sekä arrowroot-jauho ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista piirakkaa uunissa ensin 15 minuuttia, peitä vuoka foliolla ettei reunat pala ja jatka paistamista vielä 10-15 minuuttia. Piirakka on valmis kun keskusta vielä tutisee hieman heiluteltaessa.

Nosta valmis piirakka pois uunista ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Nosta sen jälkeen puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen kuin lisäät vaahdotetun kookoskerman piirakan päälle.

Valmista kookoskermavaahto lusikoimalla jähmettynyt osa kookosmaitotölkin pinnalta. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi, lisää vanilja sekä hunaja ja vatkaa sekaisin. Lusikoi kookoskermavaahto jäähtyneen piirakan päälle. Koristele piirakka vielä raastetulla limen kuorella, kutsu ystävät kahville ja herkuttele!

Varoitus: tähän jää koukkuun…

Processed with VSCO with c1 preset

 

 

6 kommenttia

 1. Luana kirjoitti:

  Tätä on kokeiltava!! Mut hei paljonko tota arrowrootia siis tulee? 😀

 2. Minna kirjoitti:

  Sulla sitten on taito kehitellä kaikenlaisia herkullisia reseptejä 🙂 Hauskaa juhannusta!

  • Jonna kirjoitti:

   Noh.. en voi täysin ottaa kredittejä itselleni, koska usein vain testailen muiden reseptejä tai modaan niistä omanlaiseni; )

 3. Anna kirjoitti:

  Tämä on niin hyvää! Ainoa huono puoli kun ei millään malttaisi odottaa että kakku jäähtyy ennen kookoskerman laittamista 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *