Hae
Palasia Arjestani

Monipuolista ruokaa – viime viikon safkoja!

PicsArt_07-07-03.56.11

Mä olen viimeisen viikon aikana syönyt monipuolisemmin kuin aikoihin. Varsinkin vihanneksia uppoaa päivässä mieletön määrä enkä osaa vielä ostaa vihanneksia kerralla kovin moneksi päiväksi. Aina ne loppuvat kesken! Ruokailurytmiä olen saanut taas opetella uudestaan ja alkuun jäi joitakin aterioita välistä. En vaan saanut niitä mahtumaan päivääni. Tämäkin seikka tulee korjaantumaan kunhan pääsen töihin ja olen vurokaudesta hereillä huomattavasti enemmän kuin tällä hetkellä.

Mun ruokavalioon kuuluu tällä hetkellä viisi ateriaa päivässä + palkkari salin jälkeen. Suurimmat hiilarimäärät syön treenin jälkeen, mutta tulee niitä pieninä annoksina pitkin päivää. Kaloreista mulla ei ole hajuakaan, mutta ruokia punnaan jonkun verran. Vihanneksia syön niin paljon kuin napa vetää eli aika paljon! Jokaisella aterialla tulee jonkinlaisia vihanneksia/kasviksia/juureksia tai hedelmää ja marjoja. Täytyy sanoa etten ole ainakaan nälässä elänyt..

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Tässä Ainon tekemässä ruolavaliossa olen tykännyt paljon erilaisista vaihtoehdoista. Ruokavaliossa on valmiina useampi vaihtoehto aterioille ja jos mikään niistä ei miellytä niin sitten voi omin pikku käytösin laskea makrot kohdalleen haluamistaan raaka-aineista. Välillä olen tehnyt ruuaksi erittäin askeettista kanaa ja riisiä tai jauhelihaa ja pastaa, mutta on näihin päiviin mahtunut paljon muutakin, kuten bataattihampurilaista, banskujädeä, vihanneskeittoa ja kana-nuudeliwokkia.

Positiivisinta on ollut huomata oma innostus varioida ruokia ja tehdä niistä omanlaisia. Käytän paljon mausteita ja yrititkin ovat alkaneet hiipiä lautaselle. Dieettiruokako muka tylsää ja pahan makuista!? Varmaan joo, jos sellaista haluaa tehdä ja syödä. Mä en halua. Ruokavalioon kuuluu myös kaksi cheatmealia kahdeksan viikon aikana, mutta vielä ei ole tarvetta eikä halua moisille. Ensi viikossa on mulle jo ihan riittävästi haasteita, kun jäädään tytön kanssa mökille, jossa anoppi hoitaa ruokapolitiikkaa. Ehkäpä laitan oman lusikkani siihen soppaan 😀 En ole ottanut tästä hommasta stressiä enkä aio ottaa jatkossakaan. Jos nyt joku ei mene gramman tarkasti niin mitä sitten? Ei elämä siihen lopu. Hyvää oloahan tässä ollaan etsimässä eikä mitään rantakuntoa.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Tänään on ollut harvinaisen rasittunut ja ärsyttävä päivä. Olen siivonnut aamusta asti ja sehän se varmaan ottaakin päähän niin kovasti. Muuten olotila on ollut aamusta iltaan varsin energinen. Jos tämä päivä vielä tästä piristyy niin sitten heitän jonkun kotitreenin, mutta muuten menee ihan lihashuoltohommissa. Kuten näkyy niin en ota treenistäkään kauheita paineita. Jos ei huvita niin ei huvita. Haluan nauttia liikkumisesta, en ajatella sitä kaloreiden kulutusmuotona!

4 kommenttia

 1. Simija kirjoitti:

  Mä täällä taustalla dieettaan sun kanssa, tosin sun eväät näyttää paljon herkummilta kun mun rahkat ja raejuustot! Niistä syistä sen verran, että kiloista/mitoista pitää ottaa kiinni silloin kun niitä on vielä vähän ylimääräistä. Munkin syyt saattaa äkkiseltään kuullostaa turhan tyhjänpäiväiseltä: farkkujen/jakkujen napit soi. Voishan sitä ostaa isompia, mutta kun otetaan askel taaksepäin ja tarkastellaan asiaa isommassa kuvassa, sehän meinaa sitä että vyötärön ympärys on kasvanut ja terveyttä uhkaavat asiat on askelen lähempänä. Niin että nyt vähän kuria ja suunnitelmallisuutta peliin.
  Tsemppiä Jonna!

  • Jonna kirjoitti:

   No mieluummin nyt kun ymmärtää vielä tilanteen eikä urakka ole liian iso! Mun mielestä hyvä syy pudottaa painoa on nimenomaan se, että tuntee olonsa epämukavaksi. Hei, kiva kuulla sunkin fiiliksiä projektin edetessä 🙂

 2. Mirmeli kirjoitti:

  Noi ruuat näyttää tosi herkullisia! Onkohan reseptit salaisia vai saatko julkaista niitä? Kiinnostaisi kovasti oppia itsekin syömään tasapainoisesti, monipuolisesti ja silti herkullisesti. Erityisesti välipalavaihtoehdot kiinnostavat!

  • Jonna kirjoitti:

   Mitään tarkkoja grammoja tai makroja en voi paljastaa, mut eipä noissa sen kummempia ohjeita tarvita! Kuvista löydät kaikki ainesosat 😀 Tämä ruokavalio on siitä hyvä, että ruokia pystyy varioimaan oman mielenkiinnon mukaan niin paljon kuin huvittaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *