Hae
Palasia Arjestani

Viljattomat suklaahippukeksit

Processed with VSCO with hb2 preset

No niin, nyt ollaan taas vauhdissa reseptien kanssa! Olen jo pitkään halunnut kokeilla leipoa oikeasti hyviä viljattomia keksejä ja nyt sen tein. Yllätyin miten herkullisia näistä tuli, koska joskus mantelijauhot tekevät viljattomiin leivoksiin tympeän maun. Nämä keksit onnistuivat kuitenkin niin hyvin, että tyttö meinasi syödä kaikki yhdeltä istumalta ja täytyy myöntää, että himo iski itsellekin 😉 Miksi enää ostaa kaupasta sokerilla kuorrutettuja, kun voi tehdä itsekin superherkullisia ja terveellisempiä keksejä? Näistä ei ainakaan tule morkkis ja ainakin minä syön keksin tai pari kahvin kanssa ihan mielelläni. Ehdottomasti jatkoon!

Tämä resepti on tehty paleohengessä eli keksit ovat sokerittomia, viljattomia ja maidottomia ja niin kuin jo sanoin – superherkullisia!

Viljattomat suklaahippukeksit (10-14 keksiä)

 • 1 kananmuna
 • 1,2 dl maapähkinävoita
 • 1 rkl sulatettua kookosöljyä
 • 1 dl kookossokeria
 • 1,5 tl vaniljauutetta
 • 2,5 dl mantelijauhoja
 • vajaa 0,5 dl kookosjauhoja
 • 0,5 tl ruokasoodaa
 • pieni ripaus suolaa
 • vajaa dl pieneksi pilkottua tummaa suklaata

Yhdistä kulhossa kananmuna, maapähkinävoi, kookosöljy, kookossokeri ja vaniljauute ja sekoita hyvin. Sekoittaminen onnistuu hyvin lusikalla.

Yhdistä toisessa kulhossa mantelijauhot, kookosjauhot, ruokasooda sekä suola ja sekoita hyvin.

Kaada jauhoseosta vähitellen maapähkinävoiseokseen ja sekoita taikinaa käsin, kunnes kaikki jauhot ovat kulhossa ja taikina tasaista. Lisää viimeisenä pilkottu tumma suklaa ja sekoita vielä taikina tasaiseksi.

Laita leivinpaperi uunipellille ja pyörittele käsissäsi taikinasta pieniä palloja, aseta ne leivinpaperin päälle ja paina sormilla littanoiksi kekseiksi. Voit laittaa keksejä melko lähekkäin, koska nämä eivät juuri leviä uunissa. Paista keksejä uunissa 175 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes keksit alkavat ruskistua.

Nosta keksit ritilälle jäähtymään ja nautiskele jäähtyneitä, ihanan pehmoisia keksejä, vaikkapa kahvin tai kylmän maidon kera!

Processed with VSCO with hb2 preset

 

6 kommenttia

 1. 2016 kirjoitti:

  No vaikka kuinka on tehty ”puhtaista” aineosista niin kaloreitahan noissakin on aivan helvetisti että ei sikäli eroa kaupan kekseistä!Raakakakkuja,raakasuklaata,paleokeksejä!jengi luulee että näitä ”terveellisiä” tuotteita voi vetää mielin määrin ja samalla ihmettelee ku läski vaan lisääntyy!mut kukin tavallaan! 😀

  • Jonna kirjoitti:

   No kohtuushan näidenkin kanssa on pidettävä! Se on ihan totta. Ei tässä maailmassa mitään voi syödä kohtuuttoman paljon ilman lisäkiloja. Mutta jos pelkkiä kaloreita tuijottaa niin ei silläkään kovin pitkälle pötkitä 😉

 2. katastrof kirjoitti:

  Ihan pakko kommentoida ensimmäisen kommentin takia, että millähän sitä eläisi jos kaiken pitäisi olla ”kaloritonta”… 😀

  Oletko koskaan korvannut maapähkinävoita jollain? Manteli- tai cashewvoi varmaan käy, mutta voisikohan avokado, banaani, omenasose tms. toimia jos syöjillä on rajoitteita.. Kerro ihmeessä jos olet jotain onnistuneesti testannut, täytyy itsekin alkaa testailla näitä, niin hyviltä näyttävät! 🙂

  • 2016 kirjoitti:

   Olenko jossain sanonut että pitäisi olla kaloritonta??Tarkoitin sitä että jengi ajattelee että raakakakkuja ym.vastaavaa voi syödä vaikka joka päivä kun ne ovat tehty puhtaista/terveellisistä raaka-aineista unohtaen sen että nekin sisältävät paljon kaloreita ja näin ollen kokonaiskalorit nousevat salakavalasti liian korkealle.

   • Jonna kirjoitti:

    Ketkä näin ajattelee? En ole itse tällaiseen ajattelumalliin törmännyt missään.

  • Jonna kirjoitti:

   En ole kokeillut, mutta varmasti nuo mainitsemasi vaihtoehdot käy. Maku toki muuttuu ja voi vaikuttaa koostumukseenkin, mutta tuskin tulee pahoja 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.