Hae
Palasia Arjestani

Pähkinä-suklaajäätelö

Processed with VSCO with f1 preset

Jos mun pitäisi valita vain yksi herkku maailmassa, jota saisin syödä, se olisi ehdottomasti jäätelö! Lapsena ja vielä muutamia vuosiakin sitten olin kovasti karkkien ja muun makean perään, mutta nykyään jäätelö on ylitse muiden. Toki syön kakkuja ja muita leivonnaisia ihan mielelläni silloin kun niitä on tarjolla, mutta en erityisesti kaipaa niitä. Jostain syystä syön herkkuhetkinä nykyään mieluummin jotain suolaista kuin makeaa ja esimerkiksi tortillat ja itse tehty pizza pesee karamellit 100-0. Tykkään myös välillä herkutella viikollakin ja sillon teen näitä vähän terveellisempiä juttuja, kuten itse tehtyä jätskiä ja banskulettuja tai raakasuklaata. Viikonloppuna käykin sitten ihan kaikki. Mikä nyt sattuu milloinkin kuumottamaan.

Tämä jäätelö on maultaan hyvin pähkinäinen ja tumma suklaa sekö pähkinäpalaset tuovat kivasti suutuntumaa sekä lisämakua. En ole muistaakseni aikaisemmin käyttänyt minkäänlaista pähkinävoita jäätelön tekoon, mutta ainakin tämä oli täyskymppi! Jäätelö on maidoton, sokeriton ja viljaton muttei suinkaan kaloriton saatu mauton.

Pähkinä-suklaajäätelö

  • 3,75 dl mantelimaitoa
  • 2,5 dl pehmeitä taateleita, kivet poistettu
  • 2,5 dl mantelivoita
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • reilu dl pekaanipähkinöitä pilkottuna
  • 0,5 dl tummaa suklaata pilkottuna + pari palaa sulatettuna koristeluun

Laita mantelimaito, taatelit, mantelivoi, suola ja vaniljajauhe blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää pekaanipähkinät ja suklaa joukkoon ja pyöräytä kerran pari blenderiä, jotta lisukkeet jauhautuvat hieman pienemmiksi.

Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan ja ripottele päälle vielä halutessasi esimerkiksi pähkinöitä. Laita kansi päälle ja pakasta jäätelöä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.

Anna jäätelön sulaa hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua, koristele sulatetulla suklaalla ja nauti hyvässä seurassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *