Hae
Palasia Arjestani

Vegaaninen vadelmajuustokakku

Processed with VSCO with c1 preset

Leivoin elämäni ensimmäistä kertaa juhliin raakakakkua ja vieläpä ihan tilauksesta! Okei, ei tämä mikään varsinainen tilauskakku ollut, vaan kummityttö oli tämän kyseisen kakun pinterestistä bongannut ja kysyi voisinko tehdä tätä hänen rippijuhliinsa tarjolle. Olen raakakakkuja ”urani” aikana jokusen tehtaillut, joten homma kävi minulta käden käänteessä. Tämä vegaaninen vadelmajuustokakku oli yksi helpoimmista raakakakuista, jonka olen koskaan tehnyt. Ainoa miinuspuoli juhlia ajatellen on se, että kakku pakastetaan. Sitä ei voi siis kovin kauan seisottaa pöydällä ellei tahdo lusikoida pelkkää sulaa vadelmamassaa lautaselta…

Vegaaninen vadelmajuustokakku

POHJA

  • 1,25 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2,5 dl taateleita, kivet poistettuna
  • 0,5 tl kanelia
  • ripaus suolaa

TÄYTE

  • 2,5 dl cashewpähkinöitä, liotettuna yön yli tai vähintään 2h kuumassa vedessä
  • 1 tölkki (400 ml) kookosmaitoa yön yli jähmetettynä jääkaapissa, käytetään vain päälliosan ”kerma”
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 tl vaniljauutetta tai aitovaniljajauhetta

VADELMARAIDAT

  • 2,5 dl vadelmia
  • 1 rkl vaahterasiirappia

Vuoraa noin 21 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Ole kärsivällinen, sillä riippuen blenderisi tehosta, voit joutua kaapimaan aineksia reunoilta muutamaan otteeseen. Painele pohja-ainekset vuoan pohjalle ja sentin verran myös reunoille tasaisesti. Laita pohja pakkaseen odottamaan täytteen valmistusta.

Laita liotetut cashewt blenderiin ja blendaa, kunnes pähkinät ovat tasaisen samettista massaa. Siirrä sivuun odottamaan.

Laita jähmettynyt kookosmaidon osa kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella kuohkeaksi. Lisää vaahterasiirappi, sitruunamehu, raastettu sitruunan kuori sekä vanilja kookosmaidon sekaan ja vatkaa sekaisin. Lisää joukkoon cashewtahna ja kääntele lusikalla hellästi sekaisin. Lisää seos pohjan päälle.

Laita vadelmat sekä vaahterasiirappi kulhoon ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Lusikoi vadelmaseosta raakakakun pinnalle ja tee pintaan terävän veitsen avulla haluamiasi kuvioita.

Nosta kakku pakkaseen 2-3 tunniksi, nosta pois, paloittele ja tarjoile!

Vinkki: voit tehdä kakun myös 20 x 20 cm kokoiseen neliönmuotoiseen vuokaan!

Processed with VSCO with c1 preset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *