Hae
Palasia Arjestani

Juuston ystävän gluteeniton vohvelipizza

Processed with VSCO with q1 preset

Olen jo useaan otteeseen törmännyt pinterestissä vohvelipizzoihin ja sen verran vahvasti ne jäivät kummittelemaan mieleen, että oli pakko testata. Vohveli ja pizza yhdistelmänä kuulostaa jo aika hazardilta, joten hieman epäluuloisin mielin lähdin rakentamaan reseptiä. Vohvelipizzassa vohveli toimii siis ”pizzapohjana”, päälle tehdään juustoinen maukas kastike, joka kruunataan omilla lempitäytteillä. Ja päälle tietysti reilusti juustoa!

Täytyy sanoa, että yllätys oli varsin positiivinen ja makuelämys omaan suuhuni lähes täydellinen. Vohvelit ovat gluteenittomia ja mielettömän maukkaita. Vohvelipizzan voi täyttää täysin omien mieltymysten mukaan ja se sopii varsin hyvin myös karppaajalle! Vaikka vohvelin ja pizzan yhdistelmä kuulostaakin melko erikoiselta niin älä tuomitse ennen kuin testaat. Saatat yllättyä ja löytää uuden suosikin 😉

Juuston ystävän gluteeniton vohvelipizza

Ohjeesta tulee neljä vohvelia.

VOHVELIT

 • 2 dl kookosjauhoja
 • 1 tl Urtekramin provencen yrtit maustetta
 • 1 tl sipulijauhetta
 • 1 tl valkosipulijauhetta
 • 0,5 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa
 • 6 kananmunaa
 • 0,5 dl sulatettua voita
 • 3 dl maitoa tai muuta maitojuomaa (kauramaitoa, mantelimaitoa…)
 • 1 dl parmesaaniraastetta

JUUSTOINEN KASTIKE

 • 2 dl kermaa
 • 2 dl parmesaaniraastetta
 • 3 valkosipulinkynttä pilkottuna pieneksi
 • ripaus suolaa
 • mustapippuria reilusti

PÄÄLLISET

 • 200g broilerin filesuikaletta (naturell)
 • voita paistamiseen
 • ripaus suolaa
 • 0,5 tl Urtekramin kurkumaa
 • 0,5 tl Uretakramin cajunmixiä
 • 2,5 dl  mozzarellajuustoa
 • 1 pkt pekonia
 • 1/2 punasipuli pilkottuna
 • ananasta, herkkusieniä…mitä ikinä haluat!

Aloita valmistamalla vohvelitaikina. Yhdistä suuressa kulhossa kookosjauhot, provencen yrtit, sipulijauhe, valkosipulijauhe, leivinjauhe sekä suola. Sekoita hyvin.

Riko kananmunat toiseen kulhoon ja vispaa sekaisin sulatetun voin sekä maidon kanssa. Valuta munaseos pikku hiljaa kuivien ainesten sekaan koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes seos näyttää tasaiselta. Kääntele joukkoon lopuksi parmesaaniraaste.

Lämmitä vohvelirauta ja paista vohvelit kypsiksi voissa. Taikinasta tulee neljä vohvelia. Tämä taikina kypsyy hieman hitaammin kuin normaali vohvelitaikina, joten kärsivällisyyttä!

Vohvelien kypsyessä paista broilerin suikaleet kypsiksi voissa ja mausta hyvin kurkumalla, suolalla sekä cajunmixillä. Nosta sivuun odottamaan. Kypsennä seuraavaksi pannulla pekonit, nosta ne lautaselle ja pilko veitsellä pienemmiksi paloiksi.

Valmista seuraavaksi kastike. Lisää kerma, parmesaanijuusto, suola sekä mustapippuri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita alussa hyvin, vähennä sitten lämpöä ja anna hautua hetki välillä sekoitellen. Kastike paksuuntuu hiljalleen.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Nosta vohvelit leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Lusikoi vohveleille juustokastiketta tasaisesti. Laita kastikkeen päälle mozzarellajuustoa. Voit laittaa juuston täytteiden päällekin halutessasi! Ripottele vohvelipohjan päälle pieneksi pilkotut broilerit, pekonit, punasipulit ja muut haluamasi täytteet. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Nautiskele esimerkiksi lauantai-iltana hyvän elokuvan parissa!

Processed with VSCO with q1 presetOsallistun tällä reseptillä Ruoka.fi:n ja Urtekramin reseptikilpailuun. Olisin ikionnellinen, jos kävisit äänestämässä reseptiäni täällä. Minun reseptini löydät ihan sivun alalaidasta. Äänestäneiden kesken arvotaan 99 eurolla Urtekramin tuotteita! Äänestää voit 20.10.2016 saakka. Kiitos jo etukäteen <3

4 kommenttia

 1. mynttoli kirjoitti:

  kookosjauhot sopii myös makeaan leivontaaan, aika neutraalin makuisia ehkä hieman makeita just. tein kerran käärretorttu pohjan tehfloniseen vuokaan johon käytin vehnäjauhojen sijasta kookosjauhoo ja onnistu tosi hyvin näitä kun ois kolme leipassu ois saanu kasattua komean täytekakun!

  • Jonna kirjoitti:

   Oi miten hyvä idea tuo kääretorttu! Mä tein juuri banskuleipää kookosjauhoista 🙂

 2. Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

  Vau, tätä pitää kokeilla! Rakastan vohveleita ja pitsaa, tämä ei voi olla muuta kuin herkkua. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *