Hae
Palasia Arjestani

Viljaton banaani-suklaaleipä

Processed with VSCO with a6 preset

Tummuneet banaanit tuijottivat minua syyttävästi kulhostaan keittiön pöydältä. Nuo mukavan ruskean sävytteen saaneet hedelmät suorastaan huusivat pääsyä käyttöön. Ajattelin tekeväni niistä tylsästi jälleen kerran banskulettuja, mutta tulin pian toisiin aatoksiin. Tarvitsin töihin jotain hyvää mutta terveellistä välipalaksi. Jotain, joka olisi riittävän ravitsevaa, mutta kuitenkin pikkuisen luksusta arkiruokailuihin. Olen tehnyt banaanileipää lukuisia kertoja ja aina ne ovat olleet yhtä herkullisia, kosteita ja täyttäviä säilyttäen kropassa kuitenkin hyvän fiiliksen. Tällä kertaa päätin yhdistää banaanin kanssa tumman suklaan, jota löytyi jääkaapista useampi levy. Suklaa tuo leipään kivasti makua ja jähmettyneenä suutuntumaakin. Harvoin syön ennen treeniä suklaata, mutta nyt on sekin testattu. En valita!

Tänä banaani-suklaaleipä on viljaton ja sokeriton ja maidotonkin, jos käyttäisi tumman suklaan tilalla raakasuklaata 😉

Viljaton banaani-suklaaleipä

 • 4 kypsää banaania
 • 4 luomumunia
 • 1 dl pähkinävoita (itse käytin mantelivoita)
 • 4 rkl sulatettua kookosöljyä
 • 1 dl kookosjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl ruokasoodaa
 • ripaus kanelia
 • ripaus suolaa
 • noin 60g mahdollisimman tummaa suklaata

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa pieni leipävuoka leivinpaperilla.

Muussaa banaanit kulhossa haarukalla tai sauvasekoittimella ja lisää kulhoon kananmunat, sulatettu kookosöljy sekä pähkinävoi. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi.

Lisää banaaniseoksen sekaan kaikki loput ainekset suklaata lukuunottamatta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Rouhi suklaat veitsellä karkeaksi rouheeksi. Lisää suklaarouhe taikinaan ja Kääntele lusikalla sekaisin.

Kaada taikina leipävuokaan ja paista banskuleipää uunin keskitasolla 55-60 minuuttia. Kokeile leivän kypsyyttä hammastikulla tai veitsellä. Jos taikinaa ei jää yhtään kiinni tikkuun, on leipä kypsä. Anna leivän jäähtyä ensin hetki vuoassa ja sen jälkeen ilman vuokaa esimerkiksi ritilän päällä.

Herkuttele sellaisenaan tai hulluttele kera nutellan tai pähkinävoin!

Ps. Muistakaa käydä äänestämässä mun vohvelipizzan resepti voittoon TÄÄLLÄ. Mun resepti löytyy ihan alhaalta 🙂

4 kommenttia

 1. Amanda S kirjoitti:

  Tää on ihan pakko testata, nam! Mulla vaan meinaa olla päinvastainen ongelma; banaanit katoavat parempiin suihin ennenkuin ehtivät kypsyä. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä niitä ostetaan aina vahingossa tuplamäärä, kun kumpikin käy kaupassa eikä kysy toiselta 😀

 2. Elsa kirjoitti:

  Tein tätä viikonloppuna ja tuli tosi hyvää!! Korvasin suklaan cashew pähkinöillä ja mielestäni toimi näinkin. Banaanileipä ei kyllä kaipaa välttämättä mitään päällyksiä vaan maistuu hyvältä sellaisenaan kahvin kans.
  Kiitos kaikista inspiroivista ja helpoista resepteistä joita jaat meille lukijoille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *