Hae
Palasia Arjestani

Jooga ei ole köyhien laji

Processed with VSCO with a10 preset

Mä olen tykästynyt joogaamiseen ihan toden teolla. Pidin sitä ennen ihan huuhaana enkä suostunut edes kokeilemaan sitä. Törmäsin joku aika sitten artikkeliin, jossa käsiteltiin joogaa ja muita urheilulajeja. Siinä kerrottiin joogan edistävän liikkuvuutta ja kehonhallintaa suunnattomasti muiden lajien ohella. Ja olenhan minä sen tiennyt, että jooga olisi minullekin hyvä laji, jäykkä kun olen. Mutta silti vähät välitin kyseisestä liikuntamuodosta. Se vaikutti lähinnä epäilyttävältä hippeilyltä.

En tiedä mitä sitten tapahtui. Istuin kotona olohuoneen matolla tabletti kädessä ja Yoogaian sovellus auki. Olin jumissa ja jäykkä. Selasin erilaisia kehonhuoltotunteja, mutta mikään ei napannut. Sitten silmiini osui Joogaa urheilijoille niminen tunti. Aluksi pohdin ettei ole mun juttu. Enhän mä ole venyvä! En yksinkertaisesti voi aloittaa joogatuntia, koska en osaa. Niin minä kuitenkin löysin itseni joogaamasta ja huomasin tykkääväni siitä aivan hurjan paljon! Viime viikolla joogasin kolmena päivänä putkeen, miettikää!

Mulla on ollut joogamattona ihan perus jumppamatto. Sellainen ohut vaahtomuovinen. Se on todella huono, koska a) se on liian lyhyt ja b) se liukuu helposti pois alta. Ei hyvä siis tähän tarkoitukseen ollenkaan. Menin lauantaina I love me-messuille sillä ajatuksella, että nyt muuten hankitaan Jonnalle kunnon joogamatto, joka pysyy paikallaan! Mulla meinasi silmät tippua päästä kun näin missä hinnoissa joogamatot on. Suurimmasta osasta huudettiin satasta! Siis mitäh!? Satanen yhdestä matosta. Pitää nimittäin olla vähintään kullalla päällystetty siihen hintaan. Halvimmat oli 40 euron kieppeillä, mutta jäi kyllä nekin odottamaan rikkaampaa ostajaa. Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, että ostanko itselleni ennemmin joogamaton vai uuden peiton. Sanotaanko näin, että ainakin olen nukkunut erittäin lämpimästi viime öinä 😉 Minä sinisilmäisesti luulin, että saisin pätevän maton parilla kympillä, mutta ei. Ostakoon ne kellä on varaa. Tuntui muutkin joogakamat olevan ihan hinnoissaan. Perusjumppatrikoot, joissa oli vain sana jooga edessä, maksoi lähemmäs satasen. Juu, ei kiitos. Onko tämä samanlainen ilmiö kuin crossfitissä: heti kun Reebok sai laittaa termin crossfit vaatteen mallin eteen niin rytkyyn lyötiin puolet hintaa lisää! Ja itsekin menin siihen lankaan..

Taidan jatkaa joogailujani vaahtomuovipatjallani ihan tyytyväisenä. Ellei teillä ole vinkkejä edullisimmista matoista? Mikä noissa joogakamoissa oikein maksaa?

26 kommenttia

 1. Emilia kirjoitti:

  Stadiumista oon ite ostanu 20e joogamaton, joka on ihan samaa tasoo ku ne 40e matotki.

 2. Rita kirjoitti:

  Luulen, etta joogamatoissakin maksaa laatu. Etenkin jos joogaa enemman, on tarkeaa etta matto pitaa hyvin hikoillessa kasien ja jalkojen alla, kokemuksesta olen huomannut. Maksoin omastani aikanaan 60euroa ja olen tyytyvaisena joogannut samalla matolla 5vuotta.

  • Jonna kirjoitti:

   Ihan varmasti maksaa. Tällaisen tavallisen tallaajan silmään en havainnut 40e vs 110e matoissa mitään eroa, mutta ehkä kokeneemmat joogaajat sen huomaavat. Itse en viitsisi vielä kauheita summia maksaa, koska en tiedä jatkuuko innostus!

 3. Assi kirjoitti:

  Moi!

  Ostin eilen Prismasta joogamaton, joka maksoi 6,99 euroo. Ei ole tietenkään mikään hygieniakäsitelty, ei mitään erikoista muutenkaan, mutta uskon, että ajaa asiansa..

 4. Kaisu kirjoitti:

  Itse just I love me -messuilta ostin 55eur hintaisen joogamaton. Aiemmasta, noin vuoden käytössä olleesta alle 20eur matosta (prismasta ostettu) on jo pitkän aikaa lähtenyt paloja, matto liukuu alta, ja on varsinkin hot joogassa mahdoton (pehmenee ja hikikädet ja -jalat liukuu). En ole ’himojoogaaja’ vaan matolla on käyttöä noin 3-5 kertaa kuussa – siltikin halpismatto osoittautui varsin nopsasti huonoksi hankinnaksi. Jos vuoden välein joutuu ostamaan 15-20eur hintaisen maton niin mieluummin maksan kerralla vähän enemmän ja käytän sitä vuosia. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mullakin painaa hankinnassa juuri se, että tulenko oikeasti joogaamaan myös jatkossa? Jos ostan nyt 60 euron maton ja innostus lopahtaa niin mulla on 60 euron matto vaatehuoneessa nurkan täytteenä. Ehkä hankin nyt alkuun jonkun vähän halvemman ja panostan sitten, jos innostus jatkuu 🙂

 5. Jonnaajon kirjoitti:

  Mulla on yks käyttämätön tollanen Casall Yoga mat balance, jonka saa halvimmillaan Verkkokauppa.comista (https://www.verkkokauppa.com/fi/product/59958/fxgjg/Casall-Balance-Yogamat-3mm-Joogamatto-punainen). Mulla on näitä 2, joista toinen on violetti vähän paksumpi (ja käytössä) ja toinen oranssi ohuempi vielä paketissa oleva 🙂 Hyvin oon niillä pärjännyt. Käy ihmeessä ostamassa tuolta oma tai sit ostat multa ton käyttämättömän, kun mä pärjään hyvin yhdelläkin 😀

  Noi vaatteet on kyllä ihan älyttömänhintaisia. Itse suosin aina Niken legend-jumppatrikoita, kun ne nyt käy mihin vaan. Niissäkin vaan laatu hiukan huonontunut vuosien varrella ja uusista saa pulittaa vähintään sen 50 euroa. Onneks myös kirppareilta tekee joskus löytöjä ja saa itsekin myytyä, kun tuntuvat olevan kuumaa kamaa kaikki urheiluun liittyvät rytkyt ja tarvikkeet 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy tsekata myös verkkokauppa.com tai ostaa sulta toinen pois pyörimästä 😉 Yritän tässä juuri huudella meidän lähi fb-kirppailla jos jollain olis joogamattoa ylimääräisenä 😉

 6. Sanna kirjoitti:

  Mielestäni joogassa ei kannata muuhun panostaa kuin hyvään joogamattoon! Muuten voi ihan huoletta joogata perusjumppavaatteissa. Itse taisin ostaa sportamoresta 60€ maksavan maton, napakka, ei veny asanoiden alla, kestää paikallaan, tais olla jostain uusiutuvasta matskusta tehty. https://www.sportamore.fi/tuote/104536-prana-henna-eco-yoga-mat-lila Vähän saman tyylinen tuossa linkissä. Mut ei sitä viitsis halvimmilla kengillä juostakaan…

  • Jonna kirjoitti:

   Entäs jos sitä ei sitten tulekaan käytettyä? Voisin toki panostaa ja hankkia jo nyt kalliimman maton, joka varmasti kestää, mutta harmittaa sitten jos innostus laantuu… Täytyy tutkailla tilannetta 🙂

 7. Iipsu kirjoitti:

  Mä tilasin juuri Sportamoresta 7,50e näpsäkän maton joka ainakin riittää mun tarpeisiin! Oon ottanut joogan salin oheen niin että yritän käydä kerta viikkoon. Ainakin tähän asti tämä matto on mulle riittänyt 🙂

 8. Pinja kirjoitti:

  Mä ostin oman (Niken laadukkaan) maton huuto.netistä käytännössä käyttämättömänä. Suosittelen tsekkaamaan myös Torin tarjontaa, moni myy mm. lahjoina saamiaan tai tammikuussa ”uuden elämän” alussa innokkaana ostamiaan liikuntatarvikkeita huokeaan hintaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, niin täytyy tehdä! Fb-kirpparin kautta ei ole vielä napannut 🙂

 9. tammy kirjoitti:

  Ostin just ite messuilta Mandukan 60e! Elinikäinen takuu, ellet mee ite leikkelemään. On ihan jees, kun matosta ei lähde pussillista palasia joogan aikana ja matto pitää, kädet ja jalat pysyy paikallaan.
  Ehdottomasti hyvä satsaus jossain vaiheessa, mutta oon myös lämpimien unien kannalla! Mulla meni 2 vuotta, että sain ton hankittua, vaikka oon joogaillut aktiivisestikin 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä mäkin tässä vähän aikaa tutkailen tilannetta ja tsekkailen laantuuko innostus. Kivaa touhuahan tuo kyllä on!

 10. Heidi kirjoitti:

  Mulla on http://yogalife.fi nettikaupasta tilattu n. 25euron joogamatto. Hyvin on kestänyt jo 3 vuotta viikottaiset joogailut ja muut kehonhuollot. Joogaohjaajan suosituksesta maton aikoinaan ostin tuolta, ja hyvin ajaa asiansa (ei luista alta seisoma-asanoissa jne). Suosittelen! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Tsekkaa!!!! Kiitos 🙂 Olis kiva jos ei tarttis heti miljoonia maksaa. Totta kai sitten voi panostaa enemmän, jos joogailut jatkuu 🙂

 11. Eevi kirjoitti:

  Ostin maton aikanaan muistaakseni Lidlistä kun alotin joogan pari vuotta sitten. Oli tarkoitus hankkia kunnollinen harrastuksen jatkumisen myötä. Toi on ollu kuitenkin niin hyvä että ei oo tarvinnu ostaa uutta. Ei maksanu paljoo eikä liu’u tai hajoile ja helposti saa pyyhittyä puhtaaksi. Taitaa olla siis tuurista kiinni jos ostaa tuollaisen halpismaton.

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, tulispa niitä taas Lidliin! Pärjäisin varmasti hyvin sellaisella 🙂

 12. Jassuär kirjoitti:

  Lidlissä on välillä ja on ollu hyvä! Kantsii kytätä tarjouksia ?

 13. Susu kirjoitti:

  Itse aloitin joogan juurikin Yogaian parissa vähän aikaa sitten ja olen käyttänyt surkeimmista surkeinta retkipatjan puolikasta mattojen järkyttävän hinnan vuoksi. Mies keksi sitten etsiskellä mattoja eBaystä ja sieltähän löytyi mattoja melko edullisestikin! Nyt odottelen omaani saapuvaksi, toivottavasti on mitä luvattiin ja saapuu perille… 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mä ostin muutama päivä sitten tokmannilta ihan pätevän oloisen maton 13 eurolla!

 14. Jenna N. kirjoitti:

  Kiva että löysit sopivan hintaisen maton, on totta että niiden hinnat voi tuntua aika suolaisilta. Kirjoitin blogissani vähän aikaa sitten kattavammin joogamattojen eroista jos asia vielä kiinnostaa, https://onthesametimezone.com/2016/11/19/joogamatoista/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *