Hae
Palasia Arjestani

Tyhmä ei ole se joka pyytää

Processed with VSCO

Mä olen aloittanut kirppiksillå kiertäminen joskus yläasteella. Muistan, että kotipaikkakunnalla oli pieni ja nuhjuinen kirppari, jossa suurin osa myytävästä tavarasta oli kauheaa shaibaa. Silloin tällöin sieltä kuitenkin löytyi jotain ihanaa ja olin aivan haltioissani. Sainhan edullisesti hankittua itselleni kauniita ”uusia” vaatteita. Käytettyjen vaatteiden ostaminen hävetti kuitenkin niin paljon etten koskaan kertonut kenellekään mistä vaatteet olivat peräisin. Tiesin ettei kukaan kavereistani ostanut vaatteita kirpparilta ja pelkäsin, että minulle naurettaisiin.

Nykyään Kirppareilta ja fb-kirppiksiltä ostaminen on trendikästä ja ekologista. Voidaan siis sanoa, että olen ollut trendien aalloharjalla jo teini-ikäisenä 😀 Myyn itse paljon hyväkuntoista, mutta minulle tarpeetonta tavaraa ja ostankin paljon kamaa ja vaatteita käytettynä eikä muuten yhtään nolota! Käyn aika vähän varsinaisilla pöytäkirppareilla, koska kotona netin kautta shoppaaminen ja myyminen on paljon helpompaa. Ehkä pöytäkirpparilla saisi omia tavaroita kerralla myytyä enemmän, mutta se vaatisi joko oman läsnäolon tai vierailun kirpparilla päivittäin eli aikaa kuluisi siihen touhuun ihan tuhottoman paljon. Fb-kirppareissa ainakin säästää aikaa, mutta melkoista aikataulujen yhteensovittamistahan se ostajan kanssa on.

Processed with VSCO

Tänään pyörähdin taas pitkästä aikaa Orivedellä Hohto-kirpparilla, jossa on hienot tilat ja aina paljon ihmisiä liikkeellä. Suurin osa tavarasta on hyväkuntoista ja fiksusti hinnoiteltua ja melkein aina olen sieltä tehnyt hyviä löytöjä. Mutta sitten on näitä, jotka kiikuttaa myyntiin ihan kauheaa skeidaa ja luulevat saavansa siitä vielä hyvät rahat! Kuka oikeasti haluaisi ostaa käytettyjä leikkuulautoja, rikkinäisiä kenkiä tai nuhjaantuneita ja reikäisiä vaatteita? En minä ainakaan! Ihan ällöttää katsella valkoisia puseroita, joissa on kainalossa keltaiset läikät tai kauluksissa meikkivoidekerros. Miten ihmiset kehtaa tuoda sellaisia edes myyntiin? Ja sitten on näitä, jotka tuovat uuden vaatteen myyntiin ja luulevat saavansa siitä saman hinnan kuin kaupassa. Juu ei! Sitten ihmetellään miksi ne omat kamat eivät mene kaupaksi. Nytkin oli monessa pöydässä tasan samat ylihinnoitellut tai rikkinäiset tavarat myynnissä kuin edellisellä kerralla kuukausi sitten. Ehkä pitäisi joku kello kilkattaa päässä, jos kukaan ei niitä tavaroita huoli…Mutta tyhmähän ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa!

Processed with VSCO

Tein minä tänään hyviäkin löytöjä! Ostin itselleni kaksi uudenveroista paitaa 4 eurolla ja tytölle fleeceasun puvun alle 4 eurolla ja hyväkuntoiset goretex kengät 8 eurolla. Kun myydään hyvälaatuista kamaa oikealla hinnalla niin menee varmasti kaupaksi! Silläpä munkin nurkat ja kaapit ovat tyhjentyneet vauhdilla 😉

Minkälaisia kirppiskokemuksia teillä on? Ostatteko tai myyttekö itse paljon? Mitä hyviä löytöjä olette tehneet?

16 kommenttia

 1. jennie kirjoitti:

  Kirpparikiertelijänä oli pakko tulla katsomaan että mitä aiheesta kirjoitat. Ja pakko todeta että samoja huomiota olen tehnyt itsekin niin tavaran kunnon kuin hinnoittelunkin suhteen. Ymmärrän sen, ettei ihan uutta halua täysin ilmaiseksikaan myydä mutta joku järki tässäkin on hyvä olla olemassa. Ite tykkään kyllä enemmän live-kirppareista kuin facebookista (niin myyjänä kuin ostajanakin) mutta aikaavieväähän se on kierrellä noita lävitse varsinkin kun kyseessä on aikamoinen arpapeli että löytyykö mitään mielenkiintoista.

  • Jonna kirjoitti:

   Mut on se aikaa vievää myös selata fb-kirppareitakin! Jos olis enemmän aikaa niin kiertäisin varmasti enemmän live-kirppareita. Voi sitä iloa kun löytää jotain kivaa! Tänäänkin löytyi vaikka mitä. Just katselin kaupassa tytölle fleeceasua, mutta onneksi en ostanut koska kirpparilta löytyi viisi kertaa halvemmalla 😉

 2. Maiju kirjoitti:

  Kierrän kirppiksiä, kunhan joudan. Välistä teen löytöjä. Joskus saatan maksaa jostain todella hyväkuntoisesta merkkituotteesta vähän enemmänkin. Pitäisi taas jossain vaiheessa käydä katsomassa tarjontaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, ehdottomasti jos löytyy joku hyväkuntoinen merkkivaate niin siitä kannattaa maksaakin! Usein jengi vaan pyytää jostain perus hennesistäkin kauheita hintoja uuden verukkeella. Jos haluan maksaa uudesta niin menen kauppaan 😀

 3. gunagolu kirjoitti:

  Aika paljon tulee kierreltyä nimenomaan live kirpuilla mutta toki seuraan netissäkin kirppiksien tarjontaa. Mä ostan lähinnä antiikkia ja muuta vanhaa tavaraa ja hinnoittelua näkee kyllä laidasta laitaan. Usein näkee jonkun vanhan Arabian kannun myynnissä ihan järkyttävään hintaan ja perusteluna hinnalle kuulee sen, että kun netissä tästä pyydettiin 200e niin minä pyydän sen takia nyt 150e. Ja sitten kuitenkin astia on rikki monesta kohtaa ja oikeampi arvo olisi 5e (ja pyytäähän voi vaikka tonnin, eri asia ostaako kukaan siihen hintaan) No nää on näitä. Hyviäkin löytöjä tulee tehtyä varsinkin sellaisilta kirppiksiltä missä on myyjät itse myymässä ja kun menee heti kun kirppis alkaa niin löytöjä tekee, se on varma.

  • Jonna kirjoitti:

   Arabian tavara on muuten järjestään ylihinnoiteltua! Tykkäisin itsekin vanhoista arabian astioista, mutta niistä huudetaan ihan törkyhintoja. Joskus sattuu joku helmi eteen, mutta sen verran olen vanhoista astioista appiukolta oppinut etten maksa niistä järjettömiä hintoja. Varsinkaan rikkinäisistä!

   • gunagolu kirjoitti:

    Niin kuin joku antiikkialan ammattilainen kerran totesi ”Suomi on Arabiaa pullollaan” 🙂 Siksikään en ymmärrä, miksi joka kupin hinta hinnotellaan ihan överiksi ihan vaan siksi, että pohjassa on Arabian leima.

    • Jonna kirjoitti:

     Koska ihmiset eivät ymmärrä ja luulevat saavansa niistä isot rahat. Mä möin just meiltä Arabian hyväkuntoisia uuniastioita 5e/kpl, koska halusin niistä vain eroon. Olisin varmaan saanut enemmänkin, koska menivät heti. Itselleni on kuitenkin tärkeintä saada tavara kaupaksi!

 4. S kirjoitti:

  Mä käyn välillä tosi usein kirppiksellä ja joskus menee viikkoja ettei tuu käytyä. Jos jotain tarvitaan niin ensimmäisenä yritän käytettynä ostaa hyväkuntosta ja jos ei vaan löydy niin sitten kauppaan. Ite myin yhteen väliin kans enemmän tavaraa pois mutta nyt Konmarin jälkeen talo on pysyny minun roinasta aika tyhjänä ja itelle jos ostan jotain niin ostan vaan sellasta josta oikeesti tykkään, ja siis oikeesti tarvin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Sä sait maritettua koko talon? Teitkö koko urakan kerralla? Mä olen pikku hiljaa tyhjentänyt, mutta kuitenkin konmarin järjestyksen mukaan. Ei vaan löydy aikaa koko urakan tekemiseen kerralla..

   • S kirjoitti:

    Mulla muistaakseni meni viikon päivät ku kävin kaikki läpi, olikohan siinä joku pitkä viikonloppu vielä samassa niin sain muutaman päivän tehdä ihan tosissaan hommia. Päätin sillon että ku kerralla sen rysäytän niin se on ohi ja oli mun kohalla ihan toimiva ratkasu. Mitä enemmän sai tavaraa pois niin sitä sujuvampaa oli seuraavan alueen alotus. Mies ei ollu kotona suurimpaan osaan viikosta, tuli siinä paperien kohalla kotiin ja saiki sillon omat paperisa kans käytyä läpi. Ja hyvä siinäki mielessä ettei ollu kotona niin ei nähny niitä 12 jätesäkkiä mitkä multa lähti vaatteista ja kengistä pois 😀

    • S kirjoitti:

     Niin ja vielä se että kävin tosiaan vain omat tavarat läpi. Keittiö kuuluu kyllä kokonaisuudessaan mun valtakuntaan 🙂 Mies katto kans vaatteista jotain pois sit myöhemmin mutta sen tavarat nyt ei koskaan oo ollu se ongelma vaan noi mun järettömät krääsämäärät. Lapset kävi vaatteensa sitten ku oli mun homma tehty. Leluja ne on nyt vasta itseasiassa tänään käyny läpi ja pistiki ihan kiitettävästi niitä pois.

     • Jonna kirjoitti:

      Mä oon kans aikamoinen hamsteri ja yritän päästä siitä eroon. Kivasti alkaa meilläkin kaapit tyhjentyä 😉

 5. T kirjoitti:

  Erikoisin aiheeseen liittyvä mihin olen törmännyt oli huuto.netissä: käytettyjä vessanpöntön pesuharjoja! Myyjä kertoi lisätiedoissa, että harjat on pesty puhtaiksi pesukoneessa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *