Hae
Palasia Arjestani

Kyylääjän lempipäivät

Processed with VSCO with a5 preset

Mä olen viimeiset pari päivää lueskellut erinäisiä keskustelupalstoja hekotellen. Nyt on nimittäin menossa ne kuuluisat Kyylääjän lempipäivät! Jälleen koko Suomi sai tietoonsa kuka tienasi ja paljonko ja mitä kukakin veroja joutui maksamaan viime vuonna. Lehdet ja uutissivustot pursuaa juttuja julkkisten ja rikkaiden rahavarannoista ja keskistelupalstoilla hämmästellään miten toikin noin paljon tienaa!? En haluaisi sanoa tätä ääneen, mutta suurin osa kommenteista vaikuttaa vain kateellisten ruikutukselta. Onhan sen toki väärin, että joku muu on keksinyt loistavan idean ja tienannut sillä miljoonia ja hankkinut samalla itselleen varsin mukavan elämäntavan. Jos minä joudun kituuttamaan peruspalkalla niin ei kenelläkään muullakaan pitäisi olla oikeutta helppoon elämään! Vai? 😀

Mä valehtelisin, jos sanoisin ettei mua kiinnostais mitä muut tienaavat. En tosin halua tietää sen vuoksi, että kihisisin täällä kiukusta, koska en itse tienaa yhtä paljon. Mua yksinkertaisesti kiinnostaa minkälaisilla liikeideoilla Suomessa voi tehdä rahaa. On hienoa nähdä, että suomalaiset ovat vielä tänäkin päivänä niin idearikasta väkeä, että heidän keksinnöistään maksetaan miljoonia myös ulkomailla. Olisihan se toki hienoa olla nero, joka tienaa keksinnöllään omaisuuden, mutta taitaa olla mun kohdalla lottovoitto todennäköisempi kuin tuottoisa neronleimaus 😀

Processed with VSCO with a5 preset

Bloggaaminen on melko uusi toimiala Suomessa eikä sitä pidetä edelleenkään työnä. Moni hämmästelee miten pelkällä bloggaamisella voi tienata 80 000-90 000 vuodessa, koska eihän bloggaajat tee mitään. Tyhmäkin ymmärtää, että tuollaiseen vuosipalkkaan täytyy jo jotain tehdä oikein. Harvalle maksetaan tuollaista summaa tyhjästä vai mitä olette mieltä? Mua on naurattanut kommentoijat joiden mukaan on älytöntä, että harrastuksesta maksetaan noinkin paljon, mutta maksetaanhan esimerkiksi jääkiekkoilijoille melkoisia summia ”harrastamisesta”. Ihan samalla tavalla heidänkin uransa on lähtenyt harrastuksesta kuin bloggaajillakin. Toiset saavat vain homman vietyä ammattimaisemmalle tasolle kuin toiset. No, hankalia mielipideasioita nämä eikä bloggaajan elämää ja uhrauksia ymmärrä muu kuin toinen bloggaaja. Tai mistäpä minä mitään ammattibloggaajan elämästä tiedän, harrastelija kun olen ja sellaisena aion pysyäkin. Sen vaan sanon, että bloggaajalla on saletisti kovemmat paineet pysyä pinnalla ja suosittuna kuin mun kaltaisella vakityössä olevalla. En ehkä tahtoisi sellaisia paineita itselleni ottaa!

Oletteko te seuranneet uutisointia ihmisten tuloista viime päivinä tai kiinnostaako ne ylipäänsä ollenkaan?

Lisää postauksia aiheesta raha:

Tyhmä ei ole se joka pyytää

Jooga ei ole köyhien laji

Maailmanlopun meininki

Voiko 3,5 eurolla syödä monipuolisesti ja terveellisesti?

Köyhällä ei ole varaa elää terveellisesti

Kyllä Suomen luonto on kaunis ja antelias

Kuka vie kaikki mun rahat?

 

 

 

3 kommenttia

 1. ilari kirjoitti:

  mua ei oikeesti kiinnosta se ketä mitäkin tienaa poikkeus on pait ja muu hengen työtä tekvä hurskastelijoisto jotka puhuu köyhyydestä ja kikesta muusta ja apua tarttis ja sit nsotetaankin 5 nuemroisia summai tästä työstä josas nekin varat voisi tosiaan lahjoittaa ja ruokkai niti asunuttomia sitten toinen epäkohta on ne isot terveydenhuolto laitokset jotka siirtää rahat cayman saarilel mittaavat tulsoten tarpeessa et onko sillä vanhukselal tapeeks löröö vaipoissa et ne vaipat voi vaihtaa ja esim yhessä paikkaa oli tulipalo koko pesutupa paloi nii neivät ees omistaneet jotain keksuvarastoo jsota uusai petivaatteita olisi heti saannut tuli lahjoituksin sitten ja samalal nää kuvittelee ansaitsevnasa ne miljoonat kun eivät osaa pitä älaadullisesti huolta ihmisitä ja hoitajista jotka on ylikuormittuneita ja kaikki on tehty perseelleen kilapilu terveydessä ajaa aina ihmisen terveyden tiellä ja näin olel nehikentää sitä eikä paranan laatua kun jsotai nne voitot pitää tehdä sanoo nää parikin proffaa mitä tahansa. sitten kolam nää hyväntekeväisysy järjestöjen nokkamiehet on oamksuneet se najattelu net ne rahat ovatkin ehidän auttamsitaan ja nostavat sitte nhelaktin mosiia summai itelleen palkkaa siitä ”hyväntekeväisyydestä. halauvat siis vapaahehtoisuudesta palkkaa vaikak se palkka pitisi tulal siitä että muilal ihmisllä jotka apua tarvitse on hvyä olal sitten ku nkailla on hyvä olla voidaaa nostaa ehkä jotain palkkaa muute nmajoitukset ja safkat riittäköön siihe nhommaan :D..

  mä oon täysin samaa mieltä ett hedbergit ja mutu yrittäjät on ansainneet sen kaiken siinä oon samaa meiltä eikä hetkauta mä saan musita asioista ittelle onnee kuin rahasta ja se ei merkkaa mulle mitään eleli sitten aleta heikentää sillä varjolal heikkojen asemaa ja esim poltiikot muak ovat jääviä mut kutenkin kun kattoo niin ne päätökset mitä tehty on kumamsti lihottanu sitä omaaki ntilipussia ja se o nehdottomasti väärin

  ja tähän loppuun tää nilltys nyt ku nsotea venkslaillaan selaline npykälä siihen viellä että en jotka tämän päätöksen höntyilyllään tekee ja jso kaikki potilat ei saa huippu hyvää hoitoa ja laadukastqa ja siitä että ei ole hoidettu ovat he suoraan vastuussa koska ovat luvanneet että potilaan turva paranee ja hoito he syyllsityvät aina hutiloinin takia ihmisen kuolemaan ja siitä pitää määrätä laissa nakarat rangaistukset kaikilel politiikoille jotka tätä sotea kannattavt ainiin heh tää sdpläinehän nyt loikasikin just sopviasti ykstyisten lääkäreiden palvelukseen eikä näe mitään ongelmaa mä taas näen .. onko rangaistus kuolema kuolemasta se jäköön sitten lain säätäjilel jotak tulevt eduskunan ulkopuolelta koska omaa tuomiotaan eivät politiikot tee alkaa vituttaa toi että niilläkin rahoilal mti ävenkslattu osi palkttta sadat työntekijät sinen hoitopaikkoihi nduuenihin ja tää apotti sun muu höpönlöpö.. grrrr.

  mut tosiaankin kaikilel jotka tekee töitä niskaliamssa niin iso peukku täält ja he ovat ansainneet sen mitä heillä on ..

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy toki aina muistaa sekin, että mitä isommat tulot niin sitä suuremmat verotkin yhteiskunnan käyttöön. Itse yritän aina parhaani mukaan auttaa myös vähäosaisia erilaisten järjestöjen kautta ja toivoisin, että nämä rikkaammat tyypitkin osallistuisivat siihen enemmän. Omantunnon kysymyshän tämäkin toki on!

 2. ulla kirjoitti:

  Näinpä. Kyllä menee veroja ISO osa isoista tuloista. Juu, niin , ei kiinnosta sitten ollenkaan toisen tulot kuin menotkaan 😀 Kun itse pärjään työni ansioilla ja olen onnellinen. Kyllä tulee luettua jos kohdalle sattuu ( tänään mm . Hedbergin tulot hyppäs otsikosta silmille ) , mutta olen vilpittömästi onnellinen toisten hyvistä tuloista, lottovoitoista, uusista autoista tai mistä vaan. Ei se ole multa pois. 🙂 Ja tietää tasan, että jos yrittäjä tienaa HYVIN, tekee hän sen rahan eteen paaaaljon enempi kuin moni uskookaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *