Hae
Palasia Arjestani

Mitä lahjaksi päiväkodin tädeille ja opettajille?

Processed with VSCO with a6 preset

Joka vuotinen murheenkryyni: mitä antaa lahjaksi tytön päiväkodin tädeille? Nykyään on niin paljon erilaisia allergioita ja ruokarajoitteita, että ruokalahjat rajasin heti alussa pois. Erilaiset leivontamixit, ketsupit ja sinapit olisivat helppoja lahjoja, mutta ne eivät välttämät sovi kaikille. Olen lueskellut erilaisista facebook-ryhmistä ideoita sopiviin lahjoihin ja onnekseni myös useat päiväkodin tädit ja opettajat olivat käyneet kommentoimasa ryhmiin. Päällimmäisenä oli toive ettei ainakaan mitään turhanpäiväistä krääsää ja tästä olen täysin samaa mieltä. Budjetti ei myöskään anna myöten ostaa mitään kauhean kallista, mutta lahjan tulisi silti olla riittävän arvokas.

Processed with VSCO with a6 preset

Aloitin keräämään ideoita lahjoihin noin kuukausi sitten. Edellisinä vuosina ollaan annetti päiväkodin tädeille leffaliput sekä ässä-arvat. Tänä vuonna halusin antaa jotain erilaista, jotain itse tehtyä ja persoonallista. Facebook-ryhmissä moni oli toivonut lahjaksi nimenomaan jotain lasten omatekemiä juttuja ja sillä ajatuksella meillä lähdettiin miettimän lahjoja tänä vuonna. Olen tehnyt muitakin lahjoja tänä vuonna itse, joten päiväkodin tätien (ja yhden sedän) lahjat jatkavat tätä samaa linjaa. Ehkä jotkut teistä näkivätkin jo meidän lahjat jo vilaukselta instassa (@jonna_musakka) tai snäpissä (jonnamusakka). Me tehtiin tänä vuonna hauskoja geisha-possuja!

Processed with VSCO with a6 preset

Possut on todella näppäriä ja edullisia tehdä. Tarvitset niihin pilttipurkkeja, vaaleanpunaista tain pinkkiä akryylimaalia, pienen palan saman väristä kartonkia, liimattavia silmiä, pienen palan piippurassia sekä pieniä styroksipalloja. Ostin kaikki välineet pilttipurkkeja lukuunottamatta Sinooperistä eikä noille kovin montaa euroa hintaa tullut. Lisäksi hankin meille kuumaliimapyssyn, jolla liimaaminen oli todella näppärää! Niin ja geishat toki täytyy hankkia possujen sisälle. Pilttipurkit sain lahjoituksena naapurin rouvalta 🙂

Processed with VSCO with a6 preset

Aloitin urakan liottamalla pilttipurkit vedessä ja poistamalla etiketit. Liima irtosi helposti ihan kynnellä rapsuttamalla ja pahimmat kohdat sain puhtaaksi kynsilakan poistoaineella. Pilttipurkin kannet hioin ensin kevyesti hiomapaperilla ja maalasin ne pinkillä akryylimaalilla kolmeen kertaan. Jos haluat päästä helpommalla niin vedä ensin korkkeihin pohjaväri valkealla spraymaalilla. Seuraavaksi maalasin styroksipallot samalla maalilla ja jätin yön yli kuivumaan. Sitten vain liimaillaan osaset paikoilleen. Jaloiksi liimasin neljä pientä styroksipalloa, korvat leikkasin kartongista ja liimasin purkkiin kiinni. Seuraavaksi täytin purkit geishoilla ja kiinnitin korkit paikoilleen. Viimeisenä vaiheena liimasin saparon, silmät ja kärsän. Valmis! Hassun hauskojahan noista tuli ja ovat taatusit persoonallisia 🙂

Mitä te annatte päiväkodin tädeille tai koulun opettajille lahjaksi?

Possuja taidan tehdä jokusen enemmän ja antaa niitä sukulaisillekin lahjaksi!

4 kommenttia

 1. maikki kirjoitti:

  Minäkin oon tuommoisen geisha possun saanut yhtenä vuotena, on kyllä yks mun suosikeista 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä vähän luulen, että nämä on aika suosittuja lahjoja tänäkin vuonna! Ainakin facebook-ryhmässä moni aikoi tehdä näitä. Mä taidan tehdä näitä vähän lisää joululahjoiksikin 🙂

 2. kati kirjoitti:

  Älä vaan anna mukia koskaan. Itselläni vajaa kymmenkunta erilaista mukia saatuna töistä; kissaa, pöllöä, nallea, ym. kuvalla varustettuna..
  Leffalippu hyvä idea! 🙂 Itselleni mieluista ollut saada myös ihan suklaa, kaunis heijastin, marjamehua\glögiä lasipullossa, johon laitettu tonttulakki ”päähän” ja silmät liimattu=tonttupullo. Usein suositaankin juuri kulutustavaraa/herkkuja. Jos ei pysty syömään niin aina joku tuttava pystyy..

  • Jonna kirjoitti:

   Pidetään mielessä! 😀

   Mä ajattelen lahjoja aina niin, että mitä ehkä itse tahtoisin ja nimenomaan minkä voisi lahjoittaa eteenpäin jos ei ole itselle tarpeellinen tai mieluinen. Pistä säkin mukit vaan rohkeasti kiertoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *