Hae
Palasia Arjestani

Lahjaksi itse tehtyä ketsuppia, vielä ehtii!

Processed with VSCO with a4 preset

Mä olen tehnyt tänä vuonna ensimmäistä kertaa itse ketsuppia. Viime vuonna ruokalahjat jäi ajatuksen tasolle, mutta tänä vuonna pistin hihat heilumaan! Leivontamixin lisäksi olen tehnyt itse useamman satsin ketsuppia ja vielä suunnitelmissa olisi ainakin sieni-pekonipiirakkaa viemisiksi. Jos vain aika riittää. Jännä juttu, kun hirveästi tekisi mieli tehdä vaikka mitä, mutta aika tulee vastaan. Me vietetään ensimmäistä kertaa tänä vuonna joulupäivää meillä mikä tarkoittaa melkoista härdelliä. Koti pitää saada suht siistiksi ja siihen päälle ruokien laittaminen. Innolla silti odotan!

Ketsupin tekemin itse on mielettömän helppoa. Kun osaat vain mittailla ainekset kattilaan niin ketsuppi on jo käytännössä valmista. Tämä ei oikeasti voi mennä pieleen ellet polta ketsuppia pohjaan 😉 Resepti on peräisin Sikke Sumarin ohjelmasta!

Processed with VSCO with a4 preset

Kotitekoinen ketsuppi (noin 4 dl)

 • 1 salottisipuli
 • 1 prk tomaattimurskaa
 • 1 dl vettä
 • suolaa
 • 2 rkl tomaattipyreetä
 • 1 dl ruskeaa sokeria
 • (valkosipulia tai chiliä maustamiseen, jos tahdot!)

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Anna ainesten porista miedolla lämmöllä 45-60 minuuttia. Hämmennä välillä ja tsekkaa tasaisin väliajoin miten ketsuppi lähtee paksuuntumaan. Halutessasi voit maustaa ketsupin valkosipulilla tai chilillä/cayennepippurilla, mutta itse tykkäsin nimenomaan tästä perusohjeella tehdystä versiosta! Jäähdytä ketsuppi ja aja seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada tratin avulla kauniiseen pulloon, nosta jääkaappin yön yli ja anna lahjaksi 🙂

Säilyy jääkaapissa kuukauden päivät.

Kuvat: Kaisa Karhunen

Processed with VSCO with a4 preset

2 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Vuosi sitten ajattelin, että ensi vuonna tekisin suuren osan lahjoista itse. Taas sama ajatus, pitäiskö laittaa kalenteriin merkintä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mä harkitsen vakavasti, että opettelen nyt virkkaamaan ja neulomaan ja neulon läpi vuoden lahjat valmiiksi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *