Hae
Palasia Arjestani

Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä (paleo)

Processed with VSCO with a6 preset

Selailen paljon jenkkiläisiä paleoruokavalioon erikoistuneita ruokablogeja ja saan niistä todella paljon hyviä ideoita omaan keittiöön. En siis todellakaan noudata paleoruokavaliota, mutta olen sitä mieltä, että paleoruuat ovat huomattavasti ravintorikkaampia kuin ns. normaalit vehnäjauhosta, maidosta ym valmistetut ruuat. Olen itse varsin kaikkiruokainen ja menen aina ruuassa maku edellä. Joskus meillä syödään kunnon pastaa ja joskus meillä syödään viljatonta ja maidotonta. Joskus laitetaan joka päivä eri ruokaa ja joskus laitetaan monen päivän ruuat kerralla. Ihan fiiliksen mukaan!

Tämä bataattipiirakan resepti on suomennettu Paleo running momma -blogista. Kyseinen blogi on yksi mun suurista suosikeista ja selaan blogia lähes päivittäin! Piirakka on mielettömän helppo tehdä ja huonosta kuvasta voinee päätellä, että se oli myös jumalattoman hyvää! Ehdin nimittäin ottamaan tasan tuon yhden kuvan ja sitten olikin puolet piirakasta jo hävinnyt…Piirakan täytteeksi voi laittaa melkeinpä mitä vain, mutta säilytä pekoni! Se sopii nimittäin todella hyvin yhteen makean bataatin kanssa.

Bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä 

 • 1 iso bataatti
 • loraus oliiviöljyä
 • muutama suuri kourallinen huuhdeltua pinaattia
 • 1 pkt pekonia
 • 2,5 dl herkkusieniä (ei säilyke!) pieneksi pilkottuna
 • 1 sipuli pieneksi pilkottuna
 • 3 valkosipulin kynttä pilkottuna pieneksi
 • suolaa ja muita mausteita oman maun mukaan
 • 6 kananmunaa
 • noin 0,5 dl täysrasvaista kookosmaitoa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori bataatti ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Voitele siivut oliiviöljyllä ja lado siivuja limittäin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Bataatin päistä saat hyvät siivut piirakan reunoiksi.

Ripottele pohjalle suolaa ja esipaista pohjaa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes bataatit alkavat pehmetä ja ruskistua.

Valmista täyte pohjan paistuessa. Pilko pekonisiivut pieniksi ja paista ne keskilämmöllä melkein kypsiksi. Lisää sipuli pekonien joukkoon koko ajan sekoitellen. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää joukkoon sienet ja valkosipulit ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia. Lisää sekaan pinaatit ja sekoittele kunnes ne alkavat pehmetä. Siirrä pannu pois levyltä.

Sekoita kulhossa kookosmaito, munat ja suola (+ muut mahdolliset mausteet ).

Ota pohja pois uunista ja lusikoi pekoni-pinaattitäyte tasaisesti pohjan päälle. Kaada kookosmaito-munaseos täytteen päälle, mutta katso ettei se nouse yli piirakan reunojen.

Nosta piirakka uuniin ja paista sitä noin 25 minuuttia tai kunnes keskusta alkaa hyytyä ja reunat ruskistua. Nosta piirakka pois uunista ja anna sen jäähtyä 15 minuuttia. Leikkaa piirakka paloiksi ja tarjoile esim. salaatin kanssa!

 

 

12 kommenttia

 1. Ieppa kirjoitti:

  Tää menee testiin! Sopii keliaakikko sukulaisillekin. ?

 2. SkyFall kirjoitti:

  Slurps !
  Hyvältä kuulostaa. Ehdottomasti testattava.
  Miten oleellisia sipuli ja valkosipulit on maun kannalta ? Ne mä joutuisin jättämään pois …

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä ne voi pois jättää. Itse rakastan sipulia niin en jättäisi pois mistään hinnasta 😀

 3. ulla kirjoitti:

  oi miten kätevä piiraspohja idea gluteenittomalle. Nimenomaan keliaakikolle 🙂 Kiitos.
  Minäkin jättäisin sipulin ehkä pois. Ja voisihan tuon pekonin vaihtaa vaikka jauhelihaan tai broileriin =) ?

  • Jonna kirjoitti:

   Tämähän on siitä kätevä ohje, että täytteeksi voi laittaa juuri sitä mitä haluaa! Itsekin mietin, että seuraavan kerran laittaisin j-lihaa 😉

 4. Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

  Tota bataattipohjaa mun on pitänyt kokeilla jo pitkään! Herkullisen kuuloiset täytteet. 🙂

  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta

 5. Kata kirjoitti:

  Pakko tulla kommentoimaan, että toimii älyttömän hyvin myös ilman pekonia. Sen tilalle laitoin 200g fetajuustoa, 250g kirsikkatomaatteja, pinaattia varmaan reilummin (kokonainen babypinaattipaketti) samoin kuin sieniä. Valkosipulin määrää vähensin yhteen kynteen ettei miehen asiakkaat kavahtaisi ja kookoskermakin vaihtui normi ruokakermaan (15%). Tuli kyllä älyttömän hyvää, kiitos siis reseptin jakamisesta! Aion kokeilla kyllä muutakin versiota tuolla bataattipohjalla, sen verran kiva oli. Tonnikala-aurinkokuivattu tomaatti-rucola vois sopia kanssa kivasti bataatin kanssa yhteen. 🙂

 6. alma kirjoitti:

  KIITOS tästä ohjeesta; sovelsin niin, että tein jauheliha-pinaatti-kirsikkatomaatti-kevyin salaattijuusto -kombolla täytteen ja laitoin päälle makeuttamatonta mantelimaitoa ja vaan kolme munaa. Tuli ihan superhyvää! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   oi miten hyvältä kuulostaa! Hitsi miten hyviä versioita olette kehitelleet 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *