Hae
Palasia Arjestani

Miten noloa ostaa aleruokaa!

Miten noloa ostaa aleruokaa! Kaikki luulevat, että olen köyhä, jos ostan tarjoustuotteita. En ikinä voisi ostaa alelapullista ruokaa. Ei normaalituloinen voi ostaa ruokaa alennuksella, koska muut luulevat köyhäksi. Tällaisia kommentteja olen kuullut viime päivinä. Kyllä vain, kuulitte aivan oikein! Minä, suuri tarjoushaukka ja alelapullisen ruuan metsästäjä, olen ollut ihan huuli pyöreänä. Kuulinko ihan oikein? Valitettavasti.

Me ollaan miehen kanssa normaalituloisia ja yleensä saadaan ostaa ruokaa kaupasta suht huoletta. Ei todellakaan mitään ulkofilettä ostella (paitsi alesta :D), vaan ihan normaalia perussapuskaa. Lidliä ei ole ihan lähellä, joten suositaan paljon s-ryhmän kauppoja, koska ollaan jo vuosi kerätty bonareita. Kiljuin riemusta, kun meidän lähelle avattiin Alepa ja meinasin pyörtyä onnesta, kun s-ryhmän kaupat halpuuttivat mm. kasviksien hintaa. Ehkä sanomattakin selvää, että ostan mieluummin halpaa kuin kallista ruokaa. Silti haluan ostaa laadukasta ruokaa. Katson aina tarkasti lähikauppojen tarjoukset ja surffaan kahden kaupan välillä sen mukaan mitä missäkin on alessa. Tiedän milloin lähikaupoissa aletaan laittelemaan alennuslappuja tuotteisiin ja käynkin usein kaupassa vasta myöhään illalla. Miksi maksaa päivällä paljon, kun illalla saa halvemmalla?

Alejäde paras jäde!

Nyt on ollut rahasta vähän tiukempaa, joten olen seurannut ruuan hintoja entistä enemmän. Myös ostoskoriin on eksynyt paljon päiväystuotteita. Lihoja hamstraan aina useamman paketin ja laitan pakkaseen. Samoin leipien kanssa. Myös viilejä ja jogurtteja ostan alennuslapulla mieluummin vain muutaman halvemmalla ja lyhyemmällä päiväyksellä. Lähikaupoissa on melkeinpä päivittäin viilejä ym. halvemmalla. Vihanneksia ja hedelmiä saa harvoin alennuslapulla, mutta varsinkin k-kaupassa on viikoittain hyviä tarjouksia. Niinpä meillä syödään juuri niitä asioita mitä tarjouksessa sattuu kulloinkin olemaan. Ihan huippu juttu on ollut k-kaupan henkilökohtaiset tarjoukset, jotka tulevat kätevästi puhelimeen. Melkeinpä aina käyn lunastamassa tarjoukset itselleni, koska usein tuotteet ovat juuri sellaisia, joita meillä syödään muutenkin. Eilen kävi tuuri, kun k-kaupan pakasteallasta tyhjennetään, ja kaikki tuotteet olivat -30%! Ihan sen kunniaksi oli pakko ostaa jälkkärijädet ja tänään saattaa olla pizzapäivä 😉

Mä en ymmärrä tuollaista ajattelutapaa, että on noloa ostaa alelapullisia tuotteita. En ole koskaan edes miettinyt, että joku pitäisi minua köyhänä niiden vuoksi. Eihän sillä ole mitään väliä mitä joku vieras ihminen minusta ajattelee! Mun mielestä on vain viisasta ostaa aletuotteita. Saa itse ruokaa halvemmalla ja rahaa säästyy johonkin muuhun eikä hyvä ruoka mene hukkaan tai roskikseen. Miksi pitäisi ostaa ruokaa kalliilla, jos sitä saa halvemmallakin?

Mites teidän mielestä – noloa vai fiksua?

36 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Ei oo yhtään noloa ostaa alelapullista ruokaa. Itsekin ostan joskus, vaikkakin harvemmin. Ennen kauppaan lähtöä tsekkaan lehdestä tarjoukset. Lisäksi seuraan kilo- ja litrahintoja kaupassa silmä kovana. 🙂

 2. Hanna kirjoitti:

  Noloa on maksaa turhasta, ja maksaa jostakin ihan vain maksamisen vuoksi. Laatuun panostaminen, kotimaisuuden ja tuoreuden suosiminen ok. Sikäli ymmärrän jos ei halua ostaa vaikka lihaa missä päiväys laskee hintaa, kun voi ostaa tuoreempaakin. Itse kyllä hyödynnän alennuksia, mutta ei minusta niiden perässä juoksemiseen olisi. En vain ymmärrä ihmisiä joille vaikka jokin tietty brändi on niin tärkeö että siitä maksetaan moninkertainen hinta, vaikka saman saa halvemmalla. Tästä hyvänä esimerkkinä kauppojen omat merkit, jotka ovat ihan samaa tavaraa kuin muutkin, mutta edullisempia. Tunnen silti monia jotka eivät osta edes pirkka talouspaperia!

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, tuo brändien suosiminen on aika outoa.. Miksi maksaa paljon tuotteesta, jonka saisi halvemmallakin? Kauppojen omissa merkeissä on tosi hyviä tuotteita!

  • Nimetön kirjoitti:

   Täällä ihminen, joka välttelee kauppojen omia tuotteita 😀 Tähän on tosin syynä se, että haluan tukea muitakin firmoja, koska jos kaikki ostaisivat vain kaupan omia tuotteita, muut firmat menisivät nurin ja silloin niillä olisi monopoli-asema ja hinnoiksi voisi pistää mitä vain. Tiedän,, että ne tuotteet ovat periaatteessa samat, mutta jos kilo/litrahinnassa on pieni ero, ostan/tuen mieluummin toista kuin kaupan omaa. Plus olen huomannut, että esimerkiksi Rainbow-tuotteet ovat monesti nykyään jopa kalliimpia kuin muut vastaavat, vaikka ovatkin kaupan omia.

   • Jonna kirjoitti:

    Minä ostan aika lailla fifty-fifty kaupan omia ja muita. Pirkan luomutomaattimurska on todella hyvää ja aika usein ostan sitä. Tai muttia 😉 Joissain tuotteissa menen kuitenkin maku edellä eli vaikka olisi toisella merkillä paljon halvempi niin ostan mieluummin sen kalliimman ja omaan makuun paremman. Tämä pätee esim. juustoihin.

 3. Anni kirjoitti:

  Entinen poikaystäväni oli suorastaan luulosairas punaisten tuotteiden suhteen. Hän oli sitä mieltä, että ne käytännössä mätänevät sillä siunaaman hetkellä kun päivämäärä pamahtaa ”vanhaksi.” Tästä seurasi se, että vuosikausia ostin punalapullisia tuotteita joista kynnet verillä nypin tarralappuja pois kotona, ettei niitä hyljeksittäisi vain sen tähden, että ne vanhenevat lähiaikoina 😀 Tarrojen poisnyppiminen oli jopa niin verissä, että kerran jo kaupassa ollessani aloin rapsuttamaan tarraa irti, kunnes tajusin 😀

  On vain fiksua seurata hintoja. Punainen tarra ei tee tuotteesta yhtään sen vähempiarvoista kuin tarrattomuuskaan.

 4. Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

  Minä etsin aina laputettua kamaa, ja hyödynnän pakastinta niin pitkälle kuin pystyn. Lompakko ja ympäristö kiittävät, en halua olla tekemässä turhaa ruokahävikkiä. 😉

  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta

  • Jonna kirjoitti:

   Ruokahävikin vähentäminen on mullekin tärkeää. Se on fiksua ostamista!

 5. Linda kirjoitti:

  Tiedätkö jostain syystä en ennen kauheasti tykännyt tästä blogista mutta jostain syystä tämä on nykyään yksi lempparini ? vaikutat olevan aito ja tosi sympaattinen tyyppi. Ehkä sanaa normaali ei saisi käyttää mutta jotenkin se kuvaa hyvin sinua. Kauniit ruoka-asetelmat on joo, kauniita, mutta tässä blogissa on kaikki ihanan tavallista ja rehellistä. Pidä tämä ? ja kyllä, täälläkim napataan aina punalappuset mukaan. Harmi vaan että meillä on tosi pieni pakkanen ?

  • Jonna kirjoitti:

   Vitsi miten kiva Kuulla! Enköhän mä iha yhtä normaalina pysy jatkossakin ? Ei ole tapana esittää jotain muuta kuin mitä olen. Mä en edes pidä mun ruokakuvia kovin kauniina. Maanan aina miten paska kuvaaja olen ?

 6. Anna kirjoitti:

  Pitää lopettaa blogien lukeminen, koska oon köyhä.

 7. ulla kirjoitti:

  Ei kyllä koskaan ole tullut mieleen jos joskus joku on ostanut punatarratuotteita 🙂 , että tuo on köyhä tai pieni tuloinen. Pöh. Sehän on fiksua. Itsekin pitäisi harrastaa tuota. Joskus ostan jogurtin tms jos kohdalle osuu ja tiedän että syön tuotteen pika puoliin. Muuten ei tule osteltua punatarroilla. Mutta nyt laitoit ajattelemaan.

  Usein kyllä ostan ruokaa tuleviin päiviin, joten ne pitäisi sitten pakastaa.
  Itsekin suosin S – kauppoja. Prisma niin paljon edullisempi kuin Citymarket. 🙂

  Ihanaa alkanutta viikonloppua !!!

  • Jonna kirjoitti:

   Mun pitäisi vielä opetella tekemään ruokaa pakkaseen. Olisi aina jotain valmista päiville, kun ei jaksa laittaa ruokaa. Näihin voisi hyödyntää punalappuja entistä paremmin!

 8. ulla kirjoitti:

  Linda : TOtta turiset . Jonna on ihanan ” normaali ” Ja puhuu asioista rehellisesti . 🙂 Ei mitään hienostelua.

 9. Rose kirjoitti:

  Mitä mä just luin 😀 Okei, mä oon (en edes kovin köyhä) opiskelija, mutta hyödyntäisin ihan muutenkin kyllä niitä punaisia aletarroja. Usein käyn salin jälkeen illalla ihan vaan niiden alelappujen takia pyörähtämässä lähi-k-kaupassa. Jos mitään kivaa (=marinoimattomia lihoja, marjoja, juustoja, vihanneksia, tms.) ei ole alessa, en osta välttämättä mitään! Koska seuraavana päivänä todennäköisesti se sama normihintainen kanapaketti odottaa siellä alessa.. 😀 Jos on niin ylpeä ettei voi ostaa päiväysvanhaa, niin ehkä sitten ansaitsee maksaa täyden hinnan..

  Ainoan kerran, kun katsoin vähän pitkään jonkun aleostoksia oli, kun eräs herra osti 6 kappaletta 700g:n k-menu margariinirasioita -50% hinnalla. Päiväys oli just tulossa ja normihintaisena se paketti oli varmaan vajaa pari euroa.. Noh, en mä tiedä toki, jos vaikka sen tanskandoggi täytti vuosia tai jotain..

  xx

  http://rosanna-m.blogspot.fi

  • Jonna kirjoitti:

   Olisi varsin mielenkiintoista tietää mihin herra käytti noin monta rasiaa margariinia! Lauantaina on näköjään myös hyvä päivä käydä lähikaupassa. Oli nimittäin aika monta pakettia luomujauhelihaa alelapulla!

 10. Outi Karita kirjoitti:

  Siis todellakin kyllä laputetuille tuotteille. Oon vähän vanhan ruuan kammoinen ja päivämäärien kyttääjä, mutta se ei estä ostamasta laputetuille tuotteita. pakkasessa ne ei miksikään mene ?

  • Jonna kirjoitti:

   Mä taas en kammoa ollenkaan vanhoja päivämääriä paitsi liha- ja kalatuotteissa. Mutta muutenkin saatan syödä viikon vanhaa ruokaa jääkaapista, jos vaan tuoksuu normaalilta 😀

 11. Heidi kirjoitti:

  Moi, tää sun blogi on ihan paras. Sain myös cf innostuksen tätä lukemalla useita vuosia sitten. Mutta asiaan. S-ryhmissä taitaa olla silleen, et kun eksyy 21 jälkeen kauppaan niin noista -30% terralla olevista saa -60%. Tulee silloin syynättyä lähi alepan hyllyt todella tarkkaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Oi kun kiva kuulla! Joo, 60% alet alkaa klo 21 jälkeen. Harvemmin enää silloin olen kaupassa, mutta joskus tulee lähdettyä ihan niiden lappujen toivossa 🙂

 12. Julia kirjoitti:

  Enemmän kuin fiksua ostaa lapullisia tuotteita. Itekin teen niin aina jos tuote mitä muutenkin oisin ostamassa on tarjouksessa. Luomulihahyllyn käyn usein kurkkaamassa myös näkyykö lapullisia tuotteita, ja jos näkyy ostan reilusti alelihaa pakkaseen kerralla. Mua ei voi kyllä vähempää kiinnostaa mitä muut ajattelee siitä jos lapan aletuotteita kärryyn, lähinnä oon ajatellut että ne on varmaan kateellisia kun oon löytänyt niin hyviä tuotteita halvemmalla :DDDD

  Komppaan edellisiä. Sulla on ihan huippu tavallisen ihmisen tavallinen (ja siksi niin mielenkiintoinen) blogi, ja se on harvinaista! Jatka samaan malliin, tsemppiä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, mä olen ajatellut ihan samalla tavalla, että muuta vain katsoo kateellisena mun hyviä löytöjä 😀 Tyhmähän se on joka maksaa täyden hinnan jos halvemmallakin saa!

 13. Ninna kirjoitti:

  Meillä tuntuu olevan sama arvomaailma ainakin tämän ”nuukailun” suhteen, sen takia pidänkin blogistasi mm. Ilahduttavaa lukea. Kaupat ovat onneksi alkaneet halpuuttaa enemmän tuotteita. Ostin mm. paketin kaurahiutaleita punaisella lapulla koska se oli vähän kolhiintunut. Punalappuset olen huomanut ettei enää laiteta vaan 1pvän takia vaan päiväystä saattaa olla jopa monta edessä. Itselleni on myös ekologinen valinta ostaa ”vanhoja” tuotteita. Kasviksistakin otan mieluummin ne vähän rumemmat yksilöt varsinkin jos tiedän käyttäväni ne heti. Ja aivan totta; sillä ei mitään väliä mitä muut ajattelevat! Olisit ylpeä kun kannat vastuuta ympäristöstä.

  • Jonna kirjoitti:

   Nykyään tosiaan punalappuisissakin on ihan hyvin päiväystä jäljellä. Just ostin lauantaina luomujauhelihaa -30% lapulla ja niissä oli 3 pv jäljellä. Yhden tein eilen ja osan laitoin pakkaseen 🙂

 14. Taru kirjoitti:

  No onpa outoa jos joku noin ajattelee! 😮 Itsekin ostan mieluummin halpaa, mitä väliä jos joku pitää mua köyhänä. 😀

 15. Jonski kirjoitti:

  Mun mielestä on niin hassua, kun ihmiset alkaa selitellä ostoksiaan kassalla. Esim. ”En mä näitä kaikkia suklaalevyjä syö, osa menee lahjaksi ja osa leivontaan” tai ”ei nää alennnetut maksalaatikot mulle tuu, kun koira tykkää näistä”. Voin sanoa näin myyjän näkökulmasta, että ei niitä ostoksia vedellessä tuu ajateltua yhtään mitään, enkä minä ainakaan edes muista mitä kukakin ostaa. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   vähän sama kun mulla duunissa tulee pissa- ja ulostenäytteitä niin ihmiset tuo niitä aina häpeissään. Ei mua kiinnosta kenen ne on, teen vain työtäni! Okei, ei mun esimerkki ollut kyllä yhtään samanlainen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.