Hae
Palasia Arjestani

Töhnämunat – pääsiäisen trendiherkku

Tämän pääsiäisen ehdoton trendiherkku ja paljon puhuttu jälkkäri on töhnämunat. Vähintäänkin epäilyttävästä nimestään huolimatta töhnämunat ovat melkoisen vekkuli uutuus jälkkäririntamalla. Mietittiin siskon kanssa tämän pääsiäisen jälkiruokia ja leivonnaisia ja päädyttiin tekemään kinderkakkua ja töhnämunia. Viime vuonna kinderit nautittiin piirakan muodossa, mutta tänä vuonna valmistuu kunnon överisuklainen kinderkakku! Töhnämunat jakoi meidän seurueessa mielipiteet kahtia. Toiset tykkäsivät, toiset ei. Itse kuuluin niihin, jotka tykkäsivät. Täyte on kivan raikasta ja kevyttä ja se sopii hyvin yhteen suklaan kanssa. Makeammasta täytteestä ja suklaamunasta olisi tullut aivan liian raskasta. Se huono puoli näissä taas on, että omaan napaani näitä uppoaisi helposti useampikin…

Muista aloittaa töhnämunien teko ajoissa. Ne ovat helppoja ja nopeita tehdä, mutta täytteen maustuminen vie hieman aikaa.

Töhnämunat 

munia syöjien mukaan

 • 250g rahkaa
 • 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
 • mangososetta

Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi ja sekoita rahkan kanssa tasaiseksi. Tee makutesti ja lisää sokeria halutessasi. Täytteeseen voi sulattaa myös valkosuklaata jos kaipaat enemmän makeutta ja makua. Silloin sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä sen hetken aikaa ennen täytteeseen sekoittamista. Nosta täyte kylmään maustumaan pariksi kolmeksi tunniksi.

Leikkaa varovasti suklaamunista hattu pois ja täytä rahkaseoksella. Tee mangososeesta keskelle keltuainen. Tarjoile jälkiruokana tai herkuttele muuten vaan!

Täytettä tulee suhteellisen paljon eli jos syöjiä on vähän, puolita täytteen ainekset. Hyvää pääsiäistä!

Töhnämunat keltuaista lukuunottamatta siskoni käsialaa 🙂

4 kommenttia

 1. Jemina kirjoitti:

  Hauska idea! 😀 <3

  ihanaa pääsiäistä sille :)!

  Mun blogissa videota mun tän hetken lemppari aamupalasta <3

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/04/lemppari-aamupala-talla-hetkella-video.html

 2. Nora kirjoitti:

  Onpa hauskat ja helpot! Oon nähnyt näitä paljon Instassa, mut oli kiva viimein kuulla, miten nää itseasiassa tehdään. Nimi oli sen verran epäilyttävä, etten osannut kuvitella, mitähän pitävät sisällään. Haha! 🙂

  Mukavaa pääsiäistä!

  Nora / https://dreamerachiever.com

  • Jonna kirjoitti:

   Näihin on monta eri tyyliä tehdä mut tää kevyempi versio passasi muiden herkkujen keskellä aika hyvin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *