Hae
Palasia Arjestani

Viikon 24 ruokapäiväkirja – vähemmän lihaa

viikon 24 ruokapäiväkirja

Viikon 24 ruokapäiväkirja on täällä, jipikaijee! Tuunasin äsken viime viikon ruokakapäiväkirjan kuvia kollaasiin ja huomasin, että yksi jos toinenkin kuva on kateissa. Onneksi mulla on suurin piirtein kaikki jo valmiina ylhäällä ja muistan muutenkin helposti mitä olen milloinkin syönyt. Viime viikollahan aloin vähentämään lihan ja kanan syöntiä ja onnistuin siinä suht hyvin. Ei ole tarkoituskaan alkaa kasvissyöjäksi, kokeilen vaan miltä tämä tuntuu. Mieluummin hyvää lihaa harvemmin kuin halpiskamaa päivittäin, eiks jeh? Onko teistä muuten moni kasvissyöjiä? Jos olet kasvissyöjä, mikä on lempiruokasi?

Pidemmittä puheitta, viikon 24 ruokapäiväkirja olkaapa hyvät 🙂

MAANANTAI

viikon 24 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30 – 15

5.20 pari palaa patonkia kinkulla, juustolla ja paprikalla + teetä

9.00 omena ja teetä

11.15 Picnicin kana-chimichurrubowl

14.15 riisikakkuja + banaania (koska piti mennä treeneihin, mutta en mennyt)

18.00 spagettia ja jauhelihakastiketta, fetajuustoa, tomaattia ja viinirypäleitä

jälkkäriksi 3 kaverin vegaanijätskiä

21.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla

TIISTAI

viikon 24 ruokapäiväkirja

Töissä 10-18

7.00 kauraleipää päällisillä + teetä

9.50 Picnicin vihersmoothie

13.00 spagettia, jauhelihakastiketta, tomaatteja ja riisipiirakka

16.00 protskupatukka ja teetä

19.00 samaa kuin lounaalla

21.00 vastapaistettu sämpylä kinkulla ja juustolla

KESKIVIIKKO

viikon 24 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15

5.20 sämpylää juustolla, kinkulla ja tomaatilla + teetä

9.00 kuppi teetä

11.15 lohta, riisiä ja vihanneksia

14.15 puuroa ja marjoja

treeni 15.45-17.30: tempaushommia ja tunnin mobbaussessio

18.45 vihannessosekeittoa

21.00 sämpylä lohella

TORSTAI

viikon 24 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-16

5.20 sämpylää lohella, juustolla ja tomaatilla + teetä

9.00 teetä ja elovena -patukka

11.15 vihannessosekeittoa ja lohta

14.15 puuroa ja nutisalin jogurttisekoitusta

18.00 riisiä ja lohta + vihanneksia

21.00 sämpylä vihanneksilla

PERJANTAI

viikon 24 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-16

5.20 sämpylä juustolla, kananmunalla ja paprikalla + teetä

9.00 teetä ja ehrmannin prodevanukas + nutisalin jogurttisekoitusta

11.15 lohta, riisiä ja porkkanoita

15.00 puuroa ja nutisalin jogurttisekoitusta

17-19 Talmassa kiipeilemässä

20.00 Mamma mozzassa salaattipöytä + burgeriateria ja lasi valkkaria

LAUANTAI

viikon 24 ruokapäiväkirja10.00 ruisleipää avocadolla ja tomaatilla

13-15 aikuistubettajien piknikillä patonkia, viinirypäleitä, suklaata ja kirsikkatomaatteja

16.30 Brondassa joku lohiannos (ei vakuuttanut)

18-20 kotona yksi keksi, patonkia ja muutama pala suklaata

21.00 ruisleipään tehty burgeri

SUNNUNTAI

viikon 24 ruokapäiväkirjaJärkyttävä väsymys koko päivän, ei juuri ruoka maistunut

9.30 paahtoleipää juustolla ja paistetulla munalla + teetä

13.00 Mustikkapullapuuroa

14-16 päiväunet

17.00 smoothie, jossa avocadoa, banaania, marjoja, heraa ja kauramaitoa

19.00 kolmen munan munakas ja vihanneksia

20.00 loput 3 kaverin vegaanijädestä

Keskiviikon tienoilla aloin miettimään josko kokeilisin vähentää lihan syöntiä. Alkuun on ainakin todella vaikeaa keksiä mitä söisi ja proteiinin saanti joinain päivinä huolettaa. Ja ei, en halua syödä papuja, koska en pidä niistä. Tarkoitus oli viime viikolla kokeilla tehdä kasvislasagnea itse, mutta en ehtinyt enkä jaksanut. Koko loppu viikon olin todella väsynyt ja sunnuntainakin lähinnä nukuin. Huomasin heti, että lauantaina olin herkutellut mm. suklaalla. Olo oli krapulainen ja väsynyt, joskin ilman alkoholia. Mutta näillä mennään! Juhannuksen aion ottaa syömisten ja juomisten osalta ihan rennosti. Viime juhannuksenakin vedin viinipullon ihan yksinään huiviini. Joskin pullolla oli koko vain 2,5 dl 😀

Miltäs näytti viikon 24 ruokapäiväkirja?

10 kommenttia

 1. Elli kirjoitti:

  Itse olen vegaani ja rakastan omia kasvispöperöitä. Parhaita on mun mielestä just papuruuat, mm. Linssi- papukastike. Mut ylivoimainen ykkönen on ( pirkan) falafelit hummuksella! 🙂 useasti kuulee ettei vegaaniruoalla saa tarpeeksi proteiinia, mutta mun päivittäiset määrät on aina lähellä 100 g. Tietysti b12 on välttämätön ja d- vitamiinikin on suositeltavaa ottaa päivittäin. Mulla oli taustalla eettiset ja ekologiset syyt, joten muutos lakto – ovosta vegaaniksi ei ollut kovin vaikeaa. Alussa jäin kaipaamaan raejuustoa, mutta nyt en voisi kuvitellakaan koskevani siihen. Ja ruokavalio on monipuolistunut entisestään! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Pirkan falafelit! Eipä olis tullut mieleenkään. Täytynee kokeilla. Ja hummusta voisinkin tehdä ihan itse 🙂

 2. Ninna kirjoitti:

  Olen kasvissyöjä ja melkein vegaani munista en vielä ole luopunut ja flexaan juuston ja rahkan kanssa, maito ja jogurtti ei enää maistu. Kaikki vaatii totuttelua. Kikhernemunakas kikhernejauhoista on kyllä hyvää ja falafelit toimii aina tosin aika rasvaisia jos ravintolasta ostaa. pakasteet ovat hyviä samoin apetitin kvinoapihvit. reseptejä ja tuotteita rohkeasti vain kokeilemaan. Saarioisten valmiit kasvispyörykät ja pihvit jättäisin tosin kauppaan samoin kymppi hernekeitto.
  6kananmunaa, 4hedelmäannosta, 2jauheliha annosta, 6lohiannosta(jos laskin oikein)viikossa sulla. Lohen määrä yllätti mutta kivasti. Eikö muu kala maistu? Hedelmiä tuli aika vähän ja marjoja vain yksi annos. Totta laatu korvaa määrän lihassa. Suositko luomua esim jauhelihassa? entä munat? Miksi maanantain treeni jäi väliin jos saa kysyä? Täysin lihatonta päivää ei ollut se vielä olisi kiva nähdä. Herkuttelu pysynyt hallinnassa hyvä! Ja se on muuten ärsyttävää ainakin itselle jos ravintolassa saa huonon annoksen joka on vielä kallis! miten sulla?

  • Jonna kirjoitti:

   Mulle maistuu kaikki kala, mutta ostan usein tarjousten mukaan. Olen joutunut viime aikoina käymään aika paljon lähi-Alepassa ja siellä ei juuri muuta kalaa ole kuin lohta. Isommista kaupoista kyllä saisi ja kauppahallista myös 🙂 Jauheliha ja kananmunat meillä ostetaan 99% luomuna. Jauheliha usein vielä suoraan tuottajalta ja munat munataxin kautta.

   Maanantain treeni jäi välistä alaselän takia. Sehän on ollut mulla kipeänä jo pari viikkoa ja syykin siihen löytyi ja se saatiin nyt hoidettua 🙂 Ruuasta ei todellakaan ole ravintolassa kiva maksaa, jos se ei maistu. Muiden annokset Brondassa oli hyviä, mutta omani jäi osittain syömättä. Ei vaan pystynyt 🙁

 3. Härkäpapu kirjoitti:

  Kasvissyöjä kohta 10 vuotta. Tämän hetken suosikki on Härkis texmex-makuna, hyvää ihan mitä tahansa siitä tekee 😀 välillä syön suoraan jääkaapista rasiasta. Hups. Toinen helppo ja hyvä on Pirkan härkäpapupyörykkä. Ota kasvissyönti haasteena kokeilla erilaisia ruokia ja makuja, nykyisin löytyy niin helposti joka kaupasta kasvisvaihtoehtoja. 10 vuotta sitten sai perus tofuakin metsästää kissojen ja koirien kanssa.

  • Jonna kirjoitti:

   Ostin tällä viikolla Picnicistä härkis-bowlin ja yllätyin miten hyvää se oli! Mielettömän hyvin maustettua. Pirkallahan tuntuu olevan hyviä vaihtoehtoja! Lähdetään tänään mökille ja voisin sinne ostaa itselleni jotain kasvispyöryköitä tms 🙂

 4. Tuulia kirjoitti:

  Kasvissyöjä koko aikuisiän, salitreenaava kasvissyöjä noin 5 vuotta. Kannattaa tutkia ravintoarvoja pakettien kyljestä tai Finelistä, jos aterialla on esimerkiksi 50g (protskupitoisempaa) kvinoaa ja 200g parsakaalia niin pelkästään näistä tulee 15g proteiinia eikä vielä olla edes siellä protskulisukkeen puolella.

  Papuja on tosi monenlaisia ja niistä voi tehdä monia asioita. Esimerkiksi mustapapupihveistä tykkää melkein kaikki ja kun sidosaineena käyttää vielä munaa tai proteiinipitoista jauhoa niin ihan tuhdit protskut saa. Ja chili sin carnesta tykkää melkein kaikki, mutta ei nyt tietysti ihan jokainen. 🙂

  Mä tykkään makuryhmänä eniten aasialaisista ruoista (esim. thaikkua tofulla, thaikkua tai intialaista quornilla, intialaista hyvin marinoiduilla soijasuikaleilla, aasialaista vokkia nyhtiksellä, itsetehtyjä mausteisia pyöryköitä, seitania jossain currysetissä…). Myös pastaruoat uppoaa: kasvislasagnesta on tietysti tuhat eri versiota, mutta myös arkena pikainen pasta vaikka Anamman tai Hälsans kökin pakastepyöryköiden kera tomaattikastikkeella toimii, tai sitten soijarouheesta perinteinen ”bolognese” (se mitä Suomessa kutsutaan bologneseksi vaikkei se sitä ole) spagetin kera.

  Jos on enemmän aikaa niin sitten voi vääntää vaikka itse kasaan purilaisaterian omatekoisilla pihveillä tai piirakan, jossa täytteenä esim. kylmäsavutofu+parsakaali tai quorn+paprika.

  Aika monelle toimii se että kokkaa niistä tutuista ruoista vegeversioita. Googlen kautta löytyy nykyään melkein mille vaan vastine, ja kirjastossa on muutamia tosi hyviä arki-/kotiruokakirjoja aiheesta (esim. Elina Innasen ja Jere Niemisen kirjat sekä uusi en-muista-kenen Vegeä). Hahmottaa vaan sen oman kaupan proteiinivalikoiman (kuivahylly + jääkaappi + pakastinosastot) ja maustaa rohkeasti niin sitten alkaa olla vaihtoehtoja vaikka millä mitalla. Tsemiä kokeiluun, arvostan 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No niin, sultahan tuli paljon hyviä vinkkejä, kiitos! Jotain kasvispiirakkaa vois kyllä tehdä ja ne menee hyvin ihan pääruokanakin. Pitäisköhän mun antaa nyhtökaurallekin mahdollisuus…

 5. Suvi kirjoitti:

  Kasvissyöjä ilmoittautuu! Mun lemppariruuat on onneksi simppeleitä, joten niistä voi löytyä vinkkiä sullekin. 🙂
  Parhaita on ruuat, joissa ainekset voi heivata yhteen pataan/kulhoon, kuten curryt, puurot, härkis- ja nyhtökaurakastikkeet ja vaikka ratatouille. yksi simppeli keino mealprepata on paistaa jättimäinen pannu uunikasviksia, joista osa sopii lisukkeeksi ja osan voi lisätä kastikkeiden joukkoon tai surauttaa sosekeitoksi!

  Uusi rakkaus on riisinuudelisalaatti, jossa on kylmiä lasinuudeleita, tofua/papuja/paistettua härkistä, mieluisia salaattivärkkejä ja tulinen maapähkinävoikastike! Siis niin hyvää. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, kylmät salaatit on ihania! Täytyy kokeilla. Teetkö itse maapähkinävoikastikkeen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *