Hae
Palasia Arjestani

Sitruuna-limepiiras viikonlopun herkutteluun

sitruuna-limepiiras

Mulle on iskenyt aivan kauhea leipomisvimma! Joka viikonloppu täytyy saada leipoa jotain ja etsin koko ajan kuumeisesti uusi reseptejä testattavaksi. Leipominen on kuin terapiaa mulle kiireisen viikon jälkeen. On ihana keskittyä vain mittaamaan raaka-aineita, sekoittelemaan niitä ja odottelemaan valmista tuotosta. Kaikista mahtavinta on kuitenkin jakaa tuotokset muiden kanssa ja saatoinpa taas jokusen työkaverin tehdä iloiseksi maanantaiaamuna 🙂

Normaalisti tykkään leipoa suklaisia juttuja, mutta nyt teki mieli jotain raikasta! Olen joskus tehnyt terveellisemmän version key lime piesta ja nyt teki mieli tehdä joku samankaltainen. Löysin sopivan ohjeen naistenlehden takakannesta ja alkuperäisen ohjeen löydätkin täältä. Muuttelin ohjetta hiukan, koska en löytänyt mistään sitruuna-limerahkaa. Mulla on muutenkin tapana laittaa resepteihin vähän omiani ja jännityksellä seurata osuiko vai upposiko. Harvemmin enää epäonnistunut leivontahommissa ja tämäkin sitruuna-limepiiras onnistui ihan nappiin. Jos kaipaat jotain raikasta jälkiruokapöytään niin tässä hyvä vaihtoehto.

sitruuna-limepiiras

Sitruuna-limepiiras

 • 100g voita
 • 12 Digestive-keksiä

Täyte

 • 2 prk sitruunarahkaa (Valio)
 • 2 kananmunan keltuaista
 • kokonaisen limen raastettu kuori
 • puolikkaan limen mehu
 • 1,5 tl vaniljasokeria

Päälle

 • 2 dl kuohukermaa
 • 1,5 rkl sokeria
 • 1 dl pieneksi silputtua tuoretta minttua

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja murskaa keksit pieniksi murusiksi. Sekoita keksit ja sulatettu voi tasaiseksi ja painele massa 25 senttisen piirakkavuoan pohjalle. Tähän käy myös irtopohjavuoka, jossa itsekin piirakan tein! Laita pohja uuniin kypsymään 10 minuutiksi.

Pohjan kypsyessä valmista täyte. Vatkaa rahkat ja kanamunan keltuainen keskenään tasaiseksi. Lisää sitten joukkoon hyvin pestyn limen raastettu kuori sekä mehu ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta takaisin uuniin noin 15 minuutiksi. Anna piirakan jäähtyä kunnolla.

Valmista halutessasi vielä kermakuorrute piirakan päälle. Vispaa kerma kuohkeaksi yhdessä sokerin kanssa. Sekoita joukkoon hienonnettu minttu. Lusikoi minttu-kermavaahto jäähtyneen piirakan päälle juuri ennen tarjoilua. Piirakka ei mielestäni välttämättä tarvitse päällensä minttu-kermakuorrutusta, mutta kyllähän siitä kivan lisän ja makua saa 🙂

Herkuttele!

Onko sitruuna-limepiiras tai key lime pie teille jo tuttuja?

sitruuna-limepiiras

4 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  Välillä kaipaa raikasta ja tämä vaikuttaa sellaiselta olematta kuitenkaan light. ei kermaa välttämättä edes tarvitse. Kauniit kuvat. anna jauhopeukalon vipittää! syötkö/maistatko tuotoksiasi myös itse vai leivotko muille? miten olisi jotain jouluista nyt, glögikakku? sitruuna-limerahkaa saa kätevästi itsekin tehtyä säästyy rahaakin(?) ja etenkin sokeria kun maustaa itse. minne valkuaiset? marenkivaahto koristeeksi voisi toimia?

  • Jonna kirjoitti:

   Syön itsekin, mutta tykkään leipoa myös muille. Mielelläni maistan itsekin varsinkin uusia tuotoksia. Glögikakkua meinasin leipoa kaksin kappalein ensi viikolla työpaikan pikkujouluihin 🙂 Marenkin voisi muuten toimia todella hyvin tähänkin! Meillä ylimääräiset valkuaiset menee seuraavana aamuna munakkaaseen.

 2. Tipi kirjoitti:

  Ai että näyttää hyvälle, eikä ohjekaan kaltaiselleni tumpulalle vaikea. 🙂 Tuo päälle tuleva kermavaahtohöhhä, nam.
  Eniten kyllä silmääni sattui nuo ikkunanpokat, remontin tarpeessa etteivät mätäne. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, toi kuva on otettu anoppilassa! Niillä on ikkunaremppa tietääkseni tulossa ihan lähiaikoina. Meidän kylppärin ikkunanpoka näyttää ihan samalta. Pitäis vaan ottaa ja hioo ja maalata sekin. Kun vaan ehtis…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *