Hae
Palasia Arjestani

2017 joulukortit ja päiväkodin aikuisten lahjat

2017 joulukortit

Tänä vuonna meni suunnitelmat uusiksi monta kertaa. Päätän aina, että teen sekä joulukortit että päiväkodin aikuisten lahjat ajoissa, mutta niin vain jäivät viime tippaan jälleen kerran. Materiaalit olin kyllä hankkinut varsin ajoissa, mutta toteutus jäi viimeiseen iltaan vision pettäessä pahemman kerran. Tykkään tehdä kortteja ja siksi värkkään ne aina itse. Pari vuotta sitten ostettiin valmiit kortit, koska en syystä tai toisesta jaksanut tai ehtinyt kortteja tekemään. Mun mielestä erilaisten korttien tekeminen on jopa niin hauskaa puuhaa, että voisin niitä duunailla ihan huvikseenkin ja lähetellä kavereille ja sukulaisille. Ei muuten huono idea ollenkaan! Henkilökohtaisesti tykkään, että merkkipäivien muistamisessa on enemmän sielua mukana, jos se tehdään kortilla verrattuna tekstariin tai facebook-viestiin, vai mitä olette mieltä?

Tarkoituksena oli tehdä tänä vuonna porokortit. Siinä olisi tullut lapsen jalka kortille harmaalla maalilla painettuna. ”Varpaista” olisi lähtenyt sarvet ja lisäksi tarrasilmät ja punaisesta napista tai puuhelmestä nenä. Malli oli todella hauskan näköinen ja ostinkin kortteja varten meille valkoista kartonkia sekä sormivärit maalaamista varten. Kun aloin kortteja tekemään niin huomasin, että tytön kaviohan onkin jo liian iso tähän malliin. Ei muuta kuin suunnitelmat uusiksi! Leikkasin korttipohjalle vanhoista lahjapapereista ja tapetista joulupalloja ja liimasin ne kortille. Semmoiset sitten tänä vuonna.

2017 joulukortit

Päiväkodin aikuisille oli tarkoitus tehdä keksiainekset kauniissa lasipurkissa, mutta en löytänyt riittävän suuria lasipurkkeja, joten sekin suunnitelma meni uusiksi. Ostin pienempiä lasipurkkeja ja laitoin niihin konvehteja sekä kauniin nauhan. Lisäksi pakettiin tuli hyasintit kaikille. Tarkoituksena oli, että lahjasta tulisi kiva, mutta ei liian kallis ja tämä meni siihen kategoriaan loistavasti. En myöskään halunnut ostaa heille mitään turhaa krääsää.

2017 joulukortit

Tällaiset versiot meillä tänä vuonna! Mites teillä meni?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

15 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Noi kortit on mahtaviii ?

 2. ulla kirjoitti:

  Itsekin teen kortit. Ja mielummin kortti kuin joku tekstari.
  Ja kun itse tekee, tietää saaja että olet ajatellut häntä paljon .
  Itsekin nautin enemmän, kun saa jonkun omin kätösin tekemän kortin. ?

  • Jonna kirjoitti:

   Minkälaiset kortit sä teit?

  • Nimetön kirjoitti:

   Jos joulukortteja tykkää väsätä itse, se on aivan ok. Mutta kaikkihan eivät ole askarteluihmisiä, ja heiltä tekstari ja ostettu joulukortti on ihan ”yhteiskunnallisesti” hyväksyttävää. Jos minä joutuisin väsäämään joulukortteja itse, ei niissä kyllä olisi mitään kovin kauniita ajatuksia mukana.

 3. maikki kirjoitti:

  Lasipurkeiksi käy ihan vaikka punajuuripurkit tms. Kannet voi sitten vaikka maalilla tuunata kivaksi. Eräänä jouluna saatiin lasipurkkipossut, kannet oli maalattu pinkiksi, silmät ja korvat liimattu, sisällä oli sitten geishasuklaata, käytän purkkia vieläkin jouluna koristeena, laitan sinne konvehteja sisälle 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Hitsi, kun en tajunnut alkaa niitä keräämään ajoissa. No, ensi vuonna sitten! Hyvä vinkki muuten, kiitos 🙂 Mä tein viime vuonna päiväkodin aikuisille juurikin noita geishapossuja ja niistä tuli ylisöpöjä! Kaikki tykkäsi niistä kovasti 🙂

 4. ninna kirjoitti:

  Lastentarhanopettajat/lastenhoitajat tekevät niin arvokasta (ja alipalkattua)työtä että on kiva kun heitä muistetaan, oikeastaan kaikkia työntekijöitä pitäisi. saatko itse töissä lahjoja/kortteja? Ehdottomasti itsetehdyt tai vaikka valmiskortit, ilahduttaa aina kun tulee sellaista postia. Harvoin sitä saa muuta kun laskuja. Pääsiäisenä jopa yllätti kun vanha tuttu lähetti kortin harvinaista. Nytkin saanut vain 2 korttia. Entä te? muut tulee s postilla ja textarilla ei yhtä persoonallista. facebookis en ole mutta ajattelisin että on suosittua ja nykyaikaa. onhan se ekologistakin toki. Mutta ei mikään vedä vertoja omatekoiselle ja kun antaa kädestä pitäen kenties halauksen kera lahjan. Tosi käteviä hyödyllisiä teit. Muistan kun olin pväkodissa lastenhoitajana paras lahja oli lasten itsetehdyt kortit ja erilaiset ”koriste esineet” Vieläkin tallella vaikkeivat mitään ”hienoja” ole yksikin jäätelötikkuun kiinnitetty pieni huovutettu tonttu ja toinen pahvinen hevonen. Nimikylttinikin on vielä ja lasten tekemä kaitaliina. Muistoja…vaikka osa tuntuu turhalta säilyttää tuo ne hyviä muistoja mieleen ja ne ovat arvokkaita. tuleeko muuten ruokapväkirjaa tältä viikolta? mielenkiinnolla odotan ensi viikkoa ja joulun ajan jos jaksat kirjoittaa. Olisi kiva tietää mitä kaikkea joulupöytäänne kuuluu?

  • Jonna kirjoitti:

   Pari korttia on meillekin tullut jo ja luulen, että jokunen tulee vielä ensi viikolla 🙂 Postasin perjantaina herkku-postauksena ja siinä kerroinkin ettei tältä viikolta tule ollenkaan varsinaista ruokapäiväkirjaa. Syynä yksinkertaisesti se ettei jengi enää lue niitä. Tällä viikolla varmasti tulee ja joulun ajalta tietysti!

 5. A kirjoitti:

  Nättejä kortteja. Hyasintit tuoksuvat tosi voimakkaille ja voivat aiheuttaa oireita astmaatikoille, hankala päivä olla hoidossa lasten/aikuisten, jos kukat ovat päiväkodin tiloissa työpäivän/joulujuhlan ajan kun lahjan viet. Suosithan jatkossa tuoksuttomia kukkia. t.astmalapsrn äiti

  • Sanna kirjoitti:

   Itselle tuli heti mieleen tuoksuyliherkät ihmiset, ku näin hyasintin. Hyvä, että pelkkä kuva ei laukaise päänsärkyä. ☺

   • Jonna kirjoitti:

    Ei tosiaan tullut itselleni edes mieleen. Vaikka astmaatikko olenkin niin eivät käy mulla henkeen mitenkään. Valitsin vielä sellaiset yksilöt, jotka eivät olleet kukassa vielä ollenkaan, joten tuoksukin noissa oli aika mieto 🙂 No, ensi vuonna muistan tämän!

  • Jonna kirjoitti:

   Eipä muuten tullut edes mieleen! Olen itsekin astmaatikko eivätkä ne käy mulla mitenkään henkeen. Meillä kotonakin on hyasintteja, mutta muistan tämän ensi vuonna :9

 6. ulla kirjoitti:

  hih,, joulukortteja en ole nyt pariin vuoteen laitellut 🙂 Joulun toivotukset läheisille kun tulee sanottua kasvotusten , mutta synttäri ym kortit teen .. piirrän itse .
  Mutta nyt tuo sun joulukortti malli niin kiva ja helppo, että aloin ajatella jos tekasis jokusen 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Tee ihmeessä! Seuraksi lasillinen glögiä ja joululaulut pauhaamaan, kivaa vaihtelua arkeen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *