Hae
Palasia Arjestani

Kuinka välttää joulukilot (+ Rocky roadin ohje)

kuinka välttää joulukilot

No ne kuuluisat joulukilot puhututtaa taas ja moni niitä tuskastelee varmasti tässä vaiheessa jo tosissaan. Itsehän kuulun siihen porukkaan, joka ei joulukiloista juuri välitä! Saa tulla jos on tullakseen ja paras saavutus taitaa ollakin +5kg kolmessa päivässä. Eikä tehnyt edes tiukkaa! Tästä syytän tosin täysin anoppia, joka pakotti meidät syömään ensin pahat konvehdit pois (mm. Juliat, hyi!) ennen kuin päästiin parempiin käsiksi (Fazerin sininen, Geisha, Da Capo, oh yes!!). Tyhmempikin ymmärtää, että vaikka vaakaan pamahtaisi tuon verran ”lisäkiloja” niin ei todellakaan puhuta rasvan kertymisestä. Nestettä ja suolistossa majailevaa ruokaahan tuo kaikki on ja muutamassa päivässä kaikki on haihtuneet pois. Joten ei stressiä!

Lueskelin juuri Piian vastaavaa postausta jouluähkystä ja olen Piian kanssa täysin samoilla linjoilla! Turha murehtia madollisia joulukiloja tai -ähkyä. Mieluummin antaa itselleen luvan nautiskella päivän pari hyvästä ruuasta ja herkuista hyvällä omalla tunnolla. Ainakin itse olen herkkuni ansainnut ja taatusti nautin hyvästä ruuasta, herkuista, seurasta ja parista lasillisesta viiniä. Tekee meinaan hyvää tässä vaiheessa elämää. Itse odotan aina eniten jouluna nimenomaan ruokaa sekä perheen kanssa yhdessäoloa, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Kaikki ovat hyvällä tuulella ja itselläkin on jotenkin niin rauhallinen ja stressitön fiilis. Ehkä eniten kuitenkin odotan perinteistä minä+uusi kirja+suklaarasia -hetkeä, joka koittanee taas joulupäivänä mikäli tonttuja on uskominen 😀

kuinka välttää joulukilot

Tänään ja huomenna puuhastellaan vielä kotosalla joulujuttuja, leivotaan pipareita ja laitellaan valoja ja kuusta. Osittain olen jo kaiken tehnyt, mutta pieniä juttuja vielä uupuu. Käytiin tänään hankkimassa vikat lahjat ja vietettiin tytön kanssa laatuaikaa kahdestaan Jumbossa mm. lounaan merkeissä. Hitsi miten mukavaa oli olla liikkeellä ilman kiirettä ja minkäänlaista stressiä! Tästähän voisi ottaa ihan perinteen 🙂 Huomenna yritän saada tänne vielä värkättyä ruokapäiväkirjan ja käydä salilla. Mun niska jumahti eilen kotona ja on aivan sikakipee, mutta jospa se siitä alkaisi aueta ja uskaltaisin huomenna käydä pikku jumpat vetämässä. Ainakin jouluaaton blogi viettää hiljaiseloa ja kenties joulupäivänkin. Katsotaan mikä on fiilis!

Jos mietit vielä helppoa ja nopeaa ruokalahjaa niin ehdotan rocky roadia, jota itse tein toissa viikonloppuna. Tein vähän terveellisemmän version, johon käytin tummaa suklaata, kuivattuja karpaloita, kookoslastuja sekä suolattuja+paahdettuja manteleita. Ehkä oletkin nähnyt reseptin jo tässä videossa? Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin sulattaa suklaa ja pilkkoa sekaan laitettavat asiat vähän pienemmiksi. Sekoita asiat ja suklaa keskenään ja laita seos esim. leivinpaperilla vuorattuun lasivuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa veitsellä sopivia paloja jähmettyneestä rocky roadista ja laita palaset kauniiseen lasipurkkiin tai kääri vaikkapa leivinpaperiin ja kauniiseen rusettiin 🙂 Maistuu varmasti kaikille!

kuinka välttää joulukilot

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Haluaisin olla edes jossain asiassa hyvä.

Lue myös: Lahjaksi itse tehtyä ketsuppia, vielä ehtii!

6 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  Itsellä myös rauhallinen fiilis ei mitään paineita, osittain kun pääsee ”valmiiseen” pöytään ja koristeltuun taloon(porvoo mökki)Lahjoista ei mitään paineita ihanaa kun sovittiin ettei hankita. Treenata aion normaalisti joka päivä tänään huomasi jo että oli toooosi hiljaista. ruokaa menee se mikä maistuu. Ja jos kilo tulee lisää sehän on(vain?)nestettä ja antaa lisää treenipuhtia, koitan ajatella sitä siltä kannalta että hiilarivarastot täyttyy ja jaksaa sitten. eikä se ruoka ole tärkein vaan tunnelma ja läsnäolo, lasten riemu, perinteet, koristeet ja musiikki. Bloggaile jos inspiroidut ja jaksat mutta some lakkoa yritän ainakin vähän. Luin myös Piian kirjoituksen+aiemmat jouluun liittyen ja hänellä on kyllä sana hallussa. Oikein valoisaa, iloista ja muistorikasta Joulua sinulle ja perheellesi<3tehkää joulusta omannäköisenne ja juhlikaa kiitollisuuden merkeissä. Blogiasi aion jatkaa lukea jos vain linja pysyy samana. Kiitos.

  • Jonna kirjoitti:

   Täällä ei päästä treenaamaan vielä tänäänkään, koska jokin pöpö iski yllättäen eilen illalla. Yritän ottaa chillisti ja taistella mokoman pois…

 2. manicfatmom kirjoitti:

  Samoilla linjoilla. Yhdellä sun toisella laihiksella ja vuosiakin kestäneillä terveyskuureilla olleena voin sanoa että sen yhden-kahden päivän mupeltamiset ovat aivan samantekeviä. Taitaa nämä otsikot ”kuinka välttää joulukilot” ja vastaavat olla vain hyvin myyviä helposti höynäytetyille. Jos siltä tuntuu että aatonkin haluaa syödä vauvasoseena bataattia, pari kalkkunaleikkelettä ja jälkiruuaksi avokadokaakao moussea niin siitä vaan, muuten vahingon saa kyllä korjattua parin päivän ryhtiliikkeellä. Ongelma on silloin jos jouluherkkuja on niin paljon että niitä tuhotaan vielä koko tammikuu… jään seuraamaan blogiasi, tervetuloa tsekkaamaan aloittelevaani http://www.lily.fi/blogit/manic-fat-mom .

 3. manicfatmom kirjoitti:

  Samoilla linjoilla. Yhdellä sun toisella laihiksella ja vuosiakin kestäneillä terveyskuureilla olleena voin sanoa että sen yhden-kahden päivän mupeltamiset ovat aivan samantekeviä. Taitaa nämä otsikot ”kuinka välttää joulukilot” ja vastaavat olla vain hyvin myyviä helposti höynäytetyille. Jos siltä tuntuu että aatonkin haluaa syödä vauvasoseena bataattia, pari kalkkunaleikkelettä ja jälkiruuaksi avokadokaakao moussea niin siitä vaan, muuten vahingon saa kyllä korjattua parin päivän ryhtiliikkeellä. Ongelma on silloin jos jouluherkkuja on niin paljon että niitä tuhotaan vielä koko tammikuu… jään seuraamaan blogiasi, tervetuloa tsekkaamaan aloittelevaani http://www.lily.fi/blogit/manic-fat-mom . Hyvää joulua!

  • manicfatmom kirjoitti:

   Jaa tuli tässä unenpöpperössä ihan kahteen kertaan postattua..sori.

  • Jonna kirjoitti:

   Totta joka sana! Moni pelkää muutamaa lisäkiloa kuin hullu ruttoa, mutta ei ymmärretä sitä, että niistä pääsee pienellä ryhtiliikkeellä eroon. Mä jatkan herkuttelua semisti vielä tänään ja huomenna palailen normiruokavalion pariin uudella innolla. Ihanaa kun on saanut herkutella ja olla miettimättä ruokavaliota sen suuremmin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *