Hae
Palasia Arjestani

Lauantaina syötiin raakakakkua

raakakakkua

Tein yhteen aikaan paljon raakakakkuja muitakin raakaherkkuja. Muistan tämän raakamustikkapiirakan, joka oli mielettömän hyvää! Raakakakuissa on se hienous, etteivät ne sisällä lisättyä valkoista sokeria, gluteenia tai maitoa ollenkaan (ellei niitä tunge sekaan). Raakakakut ovat tuhteja eikä niitä todellakaan tarvitse kovin montaa palaa syödä taltuttaakseen herkkuhampaan kolotuksen. Hyvin energiapitoisiahan ne ovat ja kalliitakin tehdä joka viikonloppu. Varsinkin pähkinöihin saa upotettua sievoisen summan kuussa, jos näitä herkkuja harrastaa enemmänkin. Toisaalta, se raha saattaisi muuten mennä kaikkeen muuhun höttöön. Puolensa ja puolensa!

Sain vähän aikaa sitten Foodinilta herkkulähetyksen ja paketissa oli myös raakakakun valmistuspaketti. Olen monta kertaa syönyt eri messuilla Foodinin raakakakkuja ja jokaikinen kerta ne ovat olleet mielettömän hyviä! Tällaisessa valmistuspaketissa on se etu, että saat tarvikkeita juuri sen verran kuin yhteen kakkuun tarvitset. Näin ei jää kaappeihin pyörimään jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa. Toki jos harrastat raakakakkuja enemmänkin, niin kannattaa hankkia itselleen hyvät tarvikevarastot. Mulla ei ole enää kovin kummoisia varastoja raakakakkujen tekemiseen, joten tämä valmistuspaketti tuli sopivaan saumaan. Paketissa on siis kyseiseen kakkuun tarvittavat ainekset sekä hyvät yksityiskohtaiset ohjeet. Omasta takaa tarvitsin vain blenderin, leivinpaperia, kakkuvuoan sekä kärsivällisyyttä. Raakakakkujen pohjan teko on joskus aikaa vievää, mutta joka kerta se palkitsee tasaisella koostumuksellaan. Kärsivällisesi siis vain!

raakakakkua

Tässä paketissa oli mukana cashewpähkinöitä, taateleita, kookosmannaa sekä oma jauhopussukkansa pohjalle sekä täytteelle. Pussukoissa oli raakakaakaojauhetta, lucumaa, bourbonvaniljaa, tiikeripähkinäjauhoa sekä suolaa. Itse tekoon ei kauan mennyt. Noin 15 minuutissa koko kakku oli jähmettämistä vaille valmis. Jähmetin kakkua ensin tunnin pakkasessa ja nostin sen sieltä jääkaappiin. En ole aiemmin näin helppoa kakkua tehytkään! Vain pari hassua vaihetta ja se on valmis.

Vein kakun sunnuntaina anoppilaan ja maistatin sitä ihmisillä, jotka eivät ole aiemmin raakakakkua syöneet. Olin ihan varma, että ainakin yksi heistä ei pitäisi kakusta, mutta väärinpä luulin! Kaikki kehuivat kakun makua sekä anoppilassa että töissä, jonne rahtasin loput syötäväksi. Omasta mielestänikin tämä oli yksi parhaimmista raakakakuista mitä olen tehnyt.

Teettekö te usein raakakakkua? Oletteko koskaan testanneet tällaisia valmispaketteja?

raakakakkua

Edellinen postaus: Viikon 3 rahapäiväkirja – Ei mennyt niin kuin Strömsössä

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

4 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  juu on tullut tehtyä pari kakkua mutta enimmäkseen raakapalloja koska ovat helppoja ja lasten kanssa kiva tehdä. entä sä? yhden raakakakkuvalmispaketin sain joululahjaksi ja se tulee äidin synttäreille. käteviä kyllä nuo varsinkin jos matkustaa ja tietty oivallinen lahja. tuliko hyvää? ainakin hyvältä näyttää. parasta on kyllä koristelu. raakakakut hyviä kun saa kaikille sopiviksi ellei ole pähkinäallergiaa. kallistahan se toki tulee mutta käyttämällä esim. kookoshiutaleita, banaania, psylliumia sidosaineena caschewpähkinöiden sijasta ja tattaria säästää vähän. kauhean kallista kahvilassa järkytyin kun pikkupalasta pyydetään jopa 7e! ei tullut ostettua. ootko kahvilassa maistanut?

  • Jonna kirjoitti:

   MEillä ei tyttö ole näistä juuri innostunut. Voisikin kokeilla sen kanssa noita palleroita…Greenstreetin minttusuklaaraakakakkua olen jonkun kerran kahvilasta ostanut ja onhan se aivan järkyttävän kallista, mutta niin hyvää…

 2. Suivi kirjoitti:

  sunkin blogissa pyörinyt ohje snickers-raakakakusta on jotain täydellistä 😮 Ja onnistuu tehdä vähän kehnommilakin välineillä (vaikka vain sauvasekoittimella), eikä vaadi ihmeellisten ainesosien ostamista 🙂 olen kokeillut myös karita tykän ohjeella jotain mustikkaraakakakkua, hannamarin pullaraakakakkua ja jotakin vadelma-lakritsiraakakakkua. Kaikki ovat olleet kyllä tosi hyviä! Tosiaan hinta ja se, ettei itse ehdi syödä koko kakkua, rajoittaa ettei tule useammin tehtyä. Onneksi useista kahviloista saa raakakakkuja nykyään, että saa kakkuhimonsa tarpeen tullen tyydytettyä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Se Snickers-kakku on taivaallisen hyvää! Josta tulikin mieleen, että mulla on vielä pala sitä pakkasessa….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *